Rapid și-a făcut planurile în cazul în care promovează. Ovidiu Burcă și autofinanțarea: ”Putem să devenim o echipă de tip business. Vom avea o bază solidă”

Răzvan STÎNGĂ 26 Jun. 2020, 17:35 Liga 2
Rapid și-a făcut planurile în cazul în care promovează. Ovidiu Burcă și autofinanțarea: ”Putem să devenim o echipă de tip business. Vom avea o bază solidă”

Rapid a împlinit joi, 25 iunie, 97 de ani, iar Ovidiu Burcă a analizat toată evoluția echipei, din momentul în care a revenit în Liga 2, cu un nou proiect, pornit de la Liga 4. Oficialul a declarat că tot ce se întâmplat la Rapid e un proiect unic în România, dar că lucrurile nu au fost deloc ușoare. Au fost momente complicate în această perioadă, dar totul se poate termina la finalul acestui sezon cu promovarea în Liga 1.

Ovidiu Burcă: ”În momentul de față din punct de vedere al strategiei, e bine structurat proiectul”

Ovidiu Burcă este convins că în cazul în care obiectivul va fi bifat, atunci Rapid poate ajunge într-un punct financiar foarte bun. Sunt șanse ca echipa să se autofinanțeze, drepturile de televizare fiind extrem de importante pentru conturarea unui buget mare. De altfel, Burcă se așteaptă ca lângă echipă să vină și alți investitori care să crească veniturile clubului.

Nu a fost ușor, a fost complicat. La momentul inițierii proiectului, lucrurile nu au fost foarte clare, au fost și ceva probleme. După parcursul acestui drum anevoios sunt destul de mulțumit de ce am realizat. Rapid a făcut lucruri importante și asta e important. Lumea trebuie să ne analizeze după ce am făcut. Sunt mândru când văd că avem o academie de copii și juniori. Văd jucători buni care vin de acolo, venim după promovări succesive, făcute în viteză. Oamenii poate că nu înțeleg, dar dacă am ales acest drum, să luăm totul de la zero, a fost greu. Totuși, am făcut ceva diferit. Vedeți și voi ce se întâmplă la alte echipe de tradiție. Am încercat să formăm valori, iar munca noastră începe să dea roade.

Suntem acum în play-off, suntem implicați în această luptă și sper să ieșim învingători. În momentul de față din punct de vedere al strategiei, e bine structurat proiectul. Se pot face mereu mai bine lucrurile, dar acum suntem un club solid. Ne dorim să promovăm, pentru că acționarii vin cu bani din propriul buzunar. Vin bani de la televiziuni, iar eu cred că suntem pe drumul cel bun. Și cu noul stadion, putem să devenim o echipă de tip business. Vrem să ne autofinanțăm. Vrem să mergem așa cum trebuie, pentru că vom avea o bază solidă”, a declarat Ovidiu Burcă într-un live de pe pagina de Facebook a Rapidului.

Rapid va lua startul în play-off-ul Ligii 2 de pe locul 6 și va avea un debut extrem de greu în play-off-ul Ligii 2, dat fiind faptul că este nevoită să evolueze de două ori în deplasare în primele două etape. Va merge la CS Mioveni și Petrolul, pentru ca în etapa a treia să joace și primul meci acasă, cu Campionii FC Argeș. În ultimele două partide, giuleștenii vor evolua la Arad, cu UTA, și în Regie, cu Turris Oltul Turnu Măgurele.

Play-off-ul începe la data de 4 iulie, iar celelalte date de disputare a etapelor sunt 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul de promovare / menținere în Liga 1 va avea loc pe 5 și 9 august.

În ziua în care a împlinit 97 de ani, Rapid a anunțat că Pancu e noul președinte

Chiar de ziua Rapidului, a fost anunțată și numirea lui Daniel Pancu în funcția de președinte. Poziția era ocupată până acum de Ovidiu Burcă, dar acesta i-a lăsat locul fostului antrenor al giuleștenilor. Actele au fost semnate, deși în zilele precedente se spunea că părțile nu vor ajunge la un acord comun, din cauza faptului că Pancu nu a fost de acord cu anumite puncte din înțelegere. După cum declara în urmă cu o săptămână, a anunțat conducerea ce lucruri vrea să se schimbe, după care a retrimis la club contractul.

Se pare că acum lucrurile s-au remediat, iar părțile au ajuns la un acord final.

A fost o decizie mai grea, de asta am amânat foarte mult acest lucru. Am reziliat contractul de antrenor și l-am semnat pe cel de președinte. A trebuit să rămân într-un fel legat de Rapid și pentru perioada următoare, eu sper cât mai lungă. Sper să fiu în continuare de ajutor, pentru că, dacă oamenii au insistat, și suporterii și cei din conducere.. Aici este casa mea. Mă bucur că sunt apreciat…

Mai sunt oameni importanți și foarte importanți din istoria asta recentă a noastră, care, în momentul de față, nu sunt în club și, pe undeva, dau senzația asta că nu ar fi respectați la valoarea lor. Dar nu e așa. Eu pot să vă spun sigur că, cel puțin din partea mea, dar și a celor care se ocupă de Rapid de la începutul acestui nou proiect, că rapidiștii sunt respectați. Cei care nu mai fac parte, pentru moment, din viața asta zilnică a Rapidului, adică implicați în ceea ce înseamnă clubul, e problema lor. Doar din problemele lor. Eu sper ca în scurt timp, unul câte unul, să se întoarcă și să formăm o familie adevărată, cu oameni de valoare, cu oameni care să impună respect în fotbalul românesc, oameni care să dea întotdeauna încredere, speranțe suporterului rapidist”, a spus Daniel Pancu la Rapid TV.

https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/videos/282456866450290/

Foto: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-daniel-pancu-este-noul-presedinte-al-clubului-rapid-din-ziua-in-care-gruparea-giulesteana-a-implinit-97-de-ani-de-la-infiintare-aici-este-casa-mea-aici-sunt-apreciat-19136933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-97-daniel-pancu-mesaj-emotionant-de-ziua-clubului-giulestean-video-de-senzatie-cu-marius-sumudica-urand-la-multi-ani-rapidistilor-exclusiv-19136872

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-despre-momentul-in-care-finul-daniel-pancu-l-a-dezamagit-imi-aduc-aminte-foarte-bine-cuvintele-lui-mi-am-dorit-foarte-mult-sa-merg-la-rapid-atunci-19136605

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-trebuie-sa-evite-posibilul-baraj-de-promovare-retrogradare-cu-dinamo-pancu-nu-mai-e-de-gluma-nu-ne-dorim-meciuri-cu-ei-giulestenii-vor-juca-sambata-o-partida-amicala-cu-o-a-19136589

Răzvan STÎNGĂ 26 Jun. 2020, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă