Dan Alexa vrea ca următorul meci al Rapidului cu fani în tribune să aibă loc în Liga 1: ”Nu poţi să realizezi ce înseamnă acest club, decât dacă faci parte din proiect. Mi-aş dori să promovăm pentru suporteri”

Răzvan STÎNGĂ 17 May. 2020, 12:58 Liga 2
Dan Alexa vrea ca următorul meci al Rapidului cu fani în tribune să aibă loc în Liga 1: ”Nu poţi să realizezi ce înseamnă acest club, decât dacă faci parte din proiect. Mi-aş dori să promovăm pentru suporteri”

Dan Alexa, directorul tehnic al echipei Rapid, a anunțat că jucătorii săi își vor relua pregătirea, în mod oficial, în curând, în câteva zile. Fotbaliștii vor intra în programul de antrenament pe care el îl va organiza după normele impuse de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății. Rapid ar urma să aibă primul meci la începutul lunii iulie, iar acum Alexa, la fel ca antrenorii din Liga 2, are suficient timp la dispoziție să îi aducă la un nivel fizic bun pe jucători.

Până să se dea votul de încredere al Comitetului de Urgență al FRF asupra variantei alese de cluburi, din cele trei opțiuni înaintate de Federația Română de Fotbal, directorul tehnic al giuleștenilor nu credea că e posibil să îi pună pe picioare la un nivel optim. La acea vreme, data luată în calcul pentru reluarea Ligii 2 era în prima jumătate a lunii iunie.

Dan Alexa: ”Sper să găsesc formula cea mai bună la primul meci din campionat”

Anterior apariției zvonurilor că Liga 2 se va relua în luna iulie, Alexa spunea că pauza competițională impusă de pandemia de COVID-19, de mai bine de două luni, își va spune cuvântul asupra condiției fizice. Considera că era nevoie de un timp mai îndelungat de pregătire, pentru a-i antrena așa cum trebuie pe jucători, chiar dacă le-a trasat un program special pe care să îl respecte acasă.

”Începem pregătirile pe 20 şi am avea cam trei săptămâni până începe campionatul. Nu e suficient, dar trei săptămâni contează foarte mult, dacă fiecare jucător face câte ceva acasă, să vină pregătiţi la echipă. Sper să găsesc formula cea mai bună la primul meci din campionat”, a spus Dan Alexa la Look Sport, în urmă cu trei săptămâni.

Dan Alexa a jucat doar un sezon la Rapid (2011-2012), dar spune că s-a atașat foarte mult de acest club. A rămas impresionat de atmosfera pe care o făceau fanii din Giulești. Chiar dacă la reluarea campiontului nu va avea parte de încurajările lor, vrea să le facă o surpriză și să ducă echipa în Liga 1.

”Nu poţi să realizezi ce înseamnă Rapidul decât dacă faci parte din proiect. La Rapid am venit la 31 ani, am jucat doar un sezon, dar am simţit iubirea suporterilor. Iubirea faţă de Rapid este pasiune pură, apoi am devenit antrenor. Este o echipă la care mă simt extraordinar de bine, pentru mine suporterii sunt factorul determinant la Rapid, chiar e un lucru special, e farmecul vieţii. Mi-aş dori să promovăm pentru suporteri”, a mai spus Alexa.

Suporterii giuleștenilor au fost în vizită la ”Valentin Stănescu” 

Fanii Rapidului nu vor putea participa la meciurile din play-off-ul campionatului Ligii 2, dar imediat după ridicarea stării de urgență au fost în vizită la stadionul Giulești – ”Valentin Stănescu”, pentru a vedea cum merg lucrările. Speră să fie gata până la finalul sezonului și Rapid să joace pe noua arenă din sezonul următor.

ÎN VIZITĂ LA NOUL GIULEȘTI

O parte dintre suporterii Rapidului au vizitat astăzi stadionul din Giulești, viitoarea casă a rapidiștilor.

Lucrările avansează într-un ritm alert, astfel că sunt șanse ca Rapid Arena să fie gata până la finalul acestui an”, se arată într-o postare de pe FC Rapid 1923.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-sumudica-despre-play-off-ul-ligii-2-si-injumatatirea-punctelor-rapid-a-fost-calcata-in-picioare-toata-viata-iar-acum-i-se-da-o-sansa-si-sper-sa-profite-de-ea-19132699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sylvain-deslandes-a-lasat-wolves-pentru-campionii-fc-arges-dar-nu-regreta-venind-in-romania-am-parte-de-jocuri-constante-si-de-placerea-de-a-juca-fotbal-fundasul-camerunez-a-fost-19132715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-schimba-liga-2-cluburile-cer-doua-serii-din-sezonul-viitor-doar-bugetul-de-deplasari-ar-fi-unul-urias-19132696

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-acuza-ca-nu-a-fost-lasata-sa-depuna-documentatia-pentru-obtinerea-licentei-de-liga-1-managerul-tiberiu-curt-precizeaza-ca-s-au-achitat-taxele-necesare-si-urma-depunerea-actelor-pana-l-19132671

Răzvan STÎNGĂ 17 May. 2020, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă