Rapid, în fața celui mai dificil examen. Planul de reorganizare al clubului, în pronunțare până luni

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Mar. 2014, 11:15 Actualizat: 28 Mar. 2014, 14:49 Liga 2
Rapid, în fața celui mai dificil examen.  Planul de reorganizare al clubului, în pronunțare până luni

UPDATE 14:13 – Dacă nu va lua nici luni o decizie în privința planului de reorganizare al Rapidului, următorul termen va fi pe 28 septembrie, când se va decide și dacă clubul va intra în faliment.


 

UPDATE 14:01 – Lucian Ionescu, director de imagine Rapid: „Din punct de vedere judiciar știm și noi la fel de multe ca presa. Toți sperăm însă la o decizie favorabilă, altfel am părăsi corabia ca șobolanii. Doamna Andronache, administratorul judiciar, ne va comunica tot ce este de făcut în continuare. Până atunci, vom face tot posibilul să fim cât mai bine pregătiți pentru licențierea de pe 31 martie. Sună fantezist, dar eu și colegii mei credem în salvarea Rapidului și ne dorim să rămânem în istoria pozitivă a clubului. Nu știu nici dacă Viorel Moldovan mai vrea în continuare să preia clubul sau s-a răzgândit”


 

UPDATE 14:00 – Decizia în cazul Rapidului poate rămâne în pronunțare, potrivit sport.ro.


Rapid are de trecut astăzi un examen extrem de important. Tribunalul București va da o decizie în ceea ce privește planul de reorganizare.

Clubul Rapid, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012, dar aprobarea planului de reorganizare a fost amânată în mai multe rânduri de Tribunalul București din cauza contestațiilor depuse de diverși creditori. Următorul termen în dosarul de insolvență este astăzi, 28 martie.

Chiar dacă planul de reorganizare va fi aprobat, giuleștenii nu vor scăpa total de emoții. Pe 31 martie vor fi depuse dosarele de licențiere pentru cluburile care vor să participe sezonul viitor în Liga I. Licența nu poate fi acordată însă unui club care are restanțe financiare către angajați și jucători.

LPF dorește ca doar cluburile care participă în cupele europene să urmeze procesul de licențiere, astfel că acesta s-au adresat deja UEFA pentru a protesta față de acest demers, prin intermediul FRF. (DETALII AICI)

Antrenorul Viorel Moldovan, care negociază preluarea pachetului majoritar de acțiuni al FC Rapid, a declarat, marți, că va fi greu să se bazeze doar pe potența sa financiară pentru a ține gruparea giuleșteană, dar a menționat că are în spate oameni de afaceri dispuși să investească sume importante.

„Eu am o anumită potență financiară. Dar e greu să mă bazez pe ceea ce am eu când vorbim despre nevoile unui club ca Rapid. Rapid necesită foarte mulți bani, necesită o implicare totală din punct de vedere financiar. Dar am în spatele meu oameni potenți, oameni capabili să clădească un club puternic”, a spus Moldovan.

Tehnicianul a recunoscut că la începutul negocierilor cu actualul proprietar Adrian Zamfir credea că tranzacția va fi mai ușor de realizat, însă a explicat că lucrurile sunt puțin mai complicate și pentru că el insistă pentru realizarea unui audit financiar la club. „Nu e ușor să preiei un club, mai ales Rapidul care se află într-o situație destul de delicată. Suntem pe un drum bun. Căutăm soluții, avocații studiază actele atât din punct de vedere juridic, cât și din punct de vedere financiar. Vom vedea ce se va întâmpla, unde vom ajunge. Eu credeam că este mai ușor, dar nu e chiar așa. Însă se fac eforturi. Sunt în legătură permanentă cu actualul acționar, căutăm soluții împreună cu avocații și sper ca în scurt timp, deși e chiar foarte scurt timpul până la 28 martie, să găsim anumite soluții. Însă cred eu că aceste negocieri se vor mai lungi pentru că este vorba și de un audit pe care eu mi-l doresc foarte mult”, a menționat antrenorul.

Întrebat dacă îi va plăti lui Adrian Zamfir și o sumă de bani sau tranzacția implică doar preluarea datoriilor, Moldovan a răspuns: „Nu vreau să intru în detalii. Avocații se ocupă, iar la vremea respectivă, dacă se va face această tranzacție, atunci le voi explica și voi spune care au fost condițiile”.

Viorel Moldovan nu a luat încă nicio decizie privind cumpărarea clubului în situația în care planul de reorganizare din dosarul de insolvență nu va fi aprobat, vineri, de Tribunalul București. „Rămâne de văzut. Eu sper însă să treacă, s-a muncit foarte mult și sper să reușim”.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Mar. 2014, 11:15 Actualizat: 28 Mar. 2014, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă