Rapid e cu un picior în Liga 1! Nocturna s-a ”stins” pentru ASU Poli la Buftea, după ce a avut un eliminat dintr-o greșeală de arbitraj

Anda DELIU 13 May. 2021, 22:56 Liga 2

Rapid s-a impus cu 1-0 în fața celor de la ASU Poli Timișoara, după un gol frumos marcat de Antonio Sefer, în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2. Timișorenii au jucat mare parte din meci în inferioritate numerică și nu au reușit să arate mare lucru, în timp ce giuleștenii sunt extrem de aproape de o promovare în prima ligă.

Dan Alexa prognoza că meciul va fi unul spectaculos, în nocturna de la Buftea, dar cel puțin pentru echipa sa, nu a fost chiar așa, din cauza eliminării premature a lui Bocșan, după o eroare de arbitraj.

Meciul a început cu Poli destul de curajoasă, dar cea mai mare ocazie au avut-o gazdele în minutul 17, la reluarea lui Bălan, fază la care portarul Păduraru a intervenit foarte bine și a scos cu piciorul. Meciul a căpătat din acest moment accente controversate, în contextul în care observatorul de arbitri a fost chiar Augustus Constantin, cel care face delegările la nivelul eșalonului secund.

Arbitrul Ionuț Coza a dat penalty după ce o minge l-a lovit în cot pe Bocșan. Jucătorul s-a ales și cu al doilea cartonaș galben și eliminare! Penalty-ul acordat nu s-a valorificat și în contul gazdelor, deoarece Păduraru a parat șutul lui Cătălin Hlistei de la punctul cu var, după ce arădeanul a tras spre rădăcina barei.

Rapidiștii au mai cerut o lovitură de la 11 metri

La două minute de la faza penalty-ului, Poli a avut o ocazie mare, când Munteanu a scăpat singur spre poartă, dar nu a putut să-l învingă pe Horațiu Moldovan, ieșit în întâmpinare. Păduraru s-a resimțit după intervențiile bune avute, iar Alexa l-a scos imediat pe Munteanu, pentru a-l introduce pe ”exilatul” pe bancă Ioan Mera în defensivă, în locul lui Bocșan.

Cu om în plus, Rapidul a început să domine teritorial. În minutul 37, aflat în marginea careului mare, Claudiu Pamfile a respins un balon cu brațul depărtat de corp, dar nici asistentul Marius Marchidanu, nici Ionuț Coza nu au avut nicio reacție, spre dezamăgirea rapidiștilor, deși penalty-ul era mult mai evident. Astfel, la pauză s-a intrat cu tabela nemodificată.

Sefer i-a făcut fericiți pe alb-vișinii

Rapidul a continuat să preseze și în debutul reprizei a doua și l-a pus la muncă pe Păduraru. Portarul a fost însă la post, atât la lovitura liberă bătută de Sefer, dar și la o fază finalizată de Jorza. De altfel, portarul timișorenilor s-a întins după minge și în minutul 65 la șutul lui Antonio Sefer, care s-a dus la vinclu și a declanșat bucuria rapidistă. De altfel, și după marcarea golului, Rapidul a mai presat, iar Bălan a avut și el o ocazie. Trimiși în teren de Alexa, Casado și Radunovic au creat o fază ce putea duce la egalare în minutul 81, Spaniolul a pasat, iar sârbul a șuat, dar Horațiu Moldovan a fost pe fază.

Mihai Iosif, eliminare după o fază puerilă

În acest context, din minutul 83, Mihai Iosif a fost eliminat, pe bună dreptate, după un gest ridicol. Antrenorul s-a pus pur și simplu în fața lui Ignea, care executa un aut. Din acest motiv, Iosif va fi suspendat pentru ultimele etape.

FOTBAL CLUB RAPID – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 1-0

Antonio Sefer 65′

Rapid: H. Moldovan – Jorza, Dandea (cpt.), Nastos, Goge – R. Costin, Bg. Barbu (R. Lazăr 90+3) – Sefer, R. Ilie (Pănoiu 71), Hlistei (Oct. Ursu 71) – Ad. Bălan
Rezerve neutilizate: Drăghia – I. Voicu, Cr. Ignat, Florică, D. Benzar, Al. Ioniță
Antrenor: Mihai Iosif
Eliminat: Mihai Iosif 83′ (roșu direct)

ASU Poli: Păduraru – C. Jurj, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile (A. Ignea 73) – D. Radu, Codrea, Coadă (Casado 80′), P. Ivanovici – Axente (Radunovic 80′), Al. Munteanu (Mera 23′)
Rezerve neutilizate: Cuzmanovici – Sg. Popovici, D. Andrei, Sofran, R. Rus
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Cristian Bocșan 17′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: CNAF Buftea (Buftea – Ilfov); Fără spectatori; Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov); Asistenți: Andrei Constantinescu (Bucureşti) și Marius Cristian Marchidanu (Brăila); Rezervă: Claudiu Marcu (Constanţa); Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Rapid a ajuns la 49 de puncte și e la 5 puncte de locul 3, ocupat de CS Mioveni. Luni, de la ora 21:00, primesc vizita Craiovei, care e deja matematic promovată în prima ligă. ASU Poli e pe locul 5, cu 39 de puncte și luni, de la 18:30, va primi vizita Mioveniul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anda DELIU 13 May. 2021, 22:56 Liga 2
Pe aceeași temă