Dan Alexa vrea să-i complice, cu ASU Poli, drumul către Liga 1 Rapidului: ”Este una dintre favoritele la promovare, dar mergem încrezători să obținem maximul”

Anda DELIU 11 May. 2021, 20:40 Liga 2
Dan Alexa vrea să-i complice, cu ASU Poli, drumul către Liga 1 Rapidului: ”Este una dintre favoritele la promovare, dar mergem încrezători să obținem maximul”

ASU Poli va juca joi pe terenul Rapidului, formație care în turul play-off-ului a bătut-o întorcând scorul în doar 4 minute, pe ”Dan Păltinișanu”. După acel meci, fanii bănățeni au fost foarte nemulțumiți, iar acum Dan Alexa spune că vrea să se impună cu alb-violeții pe terenul trupei pe care o antrena anul trecut pe vremea asta.

Alexa spune că jucatul în nocturnă își va pune sigur amprenta asupra meciului. După două jocuri susținute ”acasă” la Mogoșoaia, Rapid revine la Buftea.

”Întâlnim o echipă care e pe loc direct promovabil, formată din jucători buni, care pot să facă diferența în orice moment. Și la Timișoara în 4-5 minute au reușit să întoarcă soarta meciului. Au jucători care dacă au spații, pot să câștige de unii singuri un meci. Sunt foarte organizați pe faza defensivă, cu excepția jocului cu Călărași, când au primit multe goluri. Rapid este una dintre favoritele la promovare, dar mergem încrezători la București, pentru că venim după două victorii. Vrem să obținem maximul din jocul acesta. Pentru noi e important să avem o organizare bună, să fim determinați și curajoși în momentele în care avem mingea. Va fi un meci greu, dar jucăm și în nocturnă. Va fi altfel decât dacă am juca mai devreme. Meciurile în nocturnă îți dau o prospețime. Îmi doresc să ne ridicăm la nivelul jocului și să ne întoarcem victorioși”, spune Alexa.

Absențele la ASU Poli continuă, unii jucători sunt incerți

Vor lipsi în continuare accidentații Cioinac sau Hindrich, dar și jucătorii pe care Alexa a decis să nu mai conteze pe final de sezon.

Romariu Rus e apt, dar Stjepan Plazonja e incert, din cauza unor dureri musculare care i-au dat băăti de cap în ultima vreme. ”Cred că va fi un meci bun. Suntem 100 concentrați, ne așteptăm la un meci. Rapidul este o echipă foarte bună, dar noi venim după două victorii. Suntem plini de încredere și așteptăm o victorie. Atmosfera e bună după aceste victorii. Cu siguranță mergem cu un moral bun la București”, a precizat Plazonja.

Trei victorii pentru Rapid și un egal, în meciurile directe cu ASU Poli

Va fi al treilea meci în acest sezon între Rapid și ASU Poli. În campionatul regular, pe Știința, la Timișoara, giuleștenii s-au impus cu 2-0, la debutul cu Nicolae Grigore antrenor. Ulterior, în play-off, pe ”Dan Păltinișanu”, Rapid a câștigat cu 2-1, după ce alb-violeții au avut 1-0 până în minutul 86. Acum, în returul play-off-ului, jocul dintre Rapid și ASU Poli are loc la Buftea.

În ediția trecută a Ligii 2, Rapid a trecut cu 1-0 de ASU Poli în Regie, iar în retur, pe ”Dan Păltinișanu”, a fost 0-0.

În total, au fost patru jocuri între echipele cărora galeriile sunt înfrățite, iar Rapid a câștigat de trei ori și o dată s-a terminat la egalitate.

Înaintea desfășurării etapei a 8-a a play-off-ului, atepenultima, Rapid ocupă locul 2, direct promovabil, cu 46 de puncte, iar ASU Poli e pe locul 5, penultimul, cu 39 de puncte. Meciul de joi are loc de la ora 20:30.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 11 May. 2021, 20:40 Liga 2
Pe aceeași temă