Rapid a ratat transferul unui mijlocaș ajuns între timp la Lille. Florin Manea: ”Râdeau câțiva de el”. Francezii au plătit două milioane de euro

15 Apr. 2020, 11:06 Liga 2
Rapid a ratat transferul unui mijlocaș ajuns între timp la Lille. Florin Manea: ”Râdeau câțiva de el”. Francezii au plătit două milioane de euro

Jean Onana (20 de ani) s-a aflat în probe la Rapid, în urmă cu un an, pe când echipa giuleșteană încă se afla în Liga 3. Fotbalistul a jucat într-o partidă cu Progresul, însă oficialii formației bucureștene nu au fost impresionați de acesta și nu l-au păstrat în lot.

Florin Manea: ”Noi l-am dat afară și acum joacă în prima ligă din Franța, la Lille”

Între timp, tânărul mijlocaș camerunez a fost transferat în Ligue 1, de Lille. Mai mult, a apucat să bifeze un meci în campionat, contra lui Olympique Marseille, pierdut cu 1-2. ”L-am avut pe Jean Onana în probe, iar noi l-am dat afară și acum joacă în prima ligă din Franța, la Lille. A jucat un meci în Liga 3, chiar cu Progresul în Giulești, pe un nămol… Rădeau câțiva de el, ăsta nu știe să stea în picioare. Eu le-am zis «băi, vedeți că e bun. Mie îmi place negrul ăla. E adus pe filiera mea».

La un an de zile, joacă la Lille, în prima ligă din Franța. Mai râdea și Pancu de el, da. Acum zice «nu, domne, mie mi-a plăcut de el». După ce a văzut că joacă la Lille… Dacă ți-a plăcut, de ce nu l-ați luat?”, a declarat Florin Manea, directorul sportiv al Rapidului, pentru gsp.ro.

Lille l-a transferat pentru suma de două milioane de euro pe Onana, la începutul acestui an, din liga a doua portugheză de la Leixoes. Mijlocașul central a evoluat într-un singur meci pentru echipa mare a lui Leixoes, dar a bifat 22 de prezențe pentru cea U23. A marcat un singur gol și a oferit o pasă decisivă, dar fosta campioană a Franței a decis să plătescă suma de două milioane de euro.

Foto: Lille

15 Apr. 2020, 11:06 Liga 2
Pe aceeași temă