Rada a fost demis, dar rămâne în cadrul clubului! Rapidiștii au un nou antrenor

Marius ANGHEL 21 Aug. 2013, 10:42 Liga 2
Rada a fost demis, dar rămâne în cadrul clubului!** Rapidiștii au un nou antrenor

UPDATE: Tehnicianul Marian Rada a fost demis din funcția de antrenor principal al echipei Rapid, în locul său fiind numit secundul Sandu Tăbârcă, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, acționarul grupării giuleștene, Nicolae Cristescu.

„Marian Rada nu a fost dat afară, a fost schimbat din funcție. Azi am avut o întâlnire și i-am comunicat acest lucru. De acum înainte el va fi directorul centrului de copii și juniori al clubului și va avea același salariu. În locul său, antrenor principal a fost numit secundul Sandu Tăbârcă. El este un antrenor cu licență pro, cunoaște Rapidul, are experiență și suntem siguri că este o soluție foarte bună”, a spus Cristescu.

Oficialul grupării giuleștene nu a dorit să dezvăluie motivele care au stat la baza schimbării din funcție a antrenorului principal. „Sunt mai multe motive și nu vreau să le mai discutăm pentru că nu are rost. Mai multă lume ne-a spus în ultimul timp că dacă vrem să facem echipă să îl schimbăm pe Rada. Acum vom vedea. Important este că ne-am despărțit, dacă se poate spune așa pentru el rămâne în club, în condiții amiabile. Nu e nicio dușmănie între noi, el a acceptat funcția de director la juniori unde de altfel a mai activat”, a menționat acționarul.

Sandu Tăbârcă îi va avea secunzi pe Florică Drăghici și antrenorul cu portarii Dumitru Iordan. „Tăbârcă și staful său nu sunt interimari. Ei sunt instalați pe o perioadă nedeterminată. Să demonstreze că sunt antrenori și vor rămâne în funcții mult și bine. Noi nu intenționăm să aducem alt antrenor”, a explicat Cristescu.

Antrenorul Marian Rada a preluat conducerea tehnică a formației giuleștene la 20 octombrie 2012 când l-a înlocuit în funcție pe Ioan Ovidiu Sabău.

Sursa: Mediafax


Marian Rada a fost demis de la Rapid. Antrenorul a avut mai multe discuții cu noua conducere, acesta reproșând că i-au fost aduși jucători fără ca el să fie de acord și că oamenii din staff-ul său erau ultimii angajați ai clubului care își primeau banii. Momentan, locul lui Rada va fi luat de Tăbârcă, cel care i-a fost „secund”. Patronii din Giulești iau în calcul acum aducerea unui antrenor din străinătate.

Starea de tensiune s-a resimțit și în rândul jucătorilor, aceștia părăsind aseară antrenamentul în semn de protest față de decizia conducerii. De asemenea, fotbaliștii sunt nemulțumiți pentru că încă nu s-au rezolvat problemele salariale, aceștia având restanțe de mai multe luni.

După ce și-a încheiat cariera de jucător, Marian Rada a activat în exclusivitate în cadrul clubului Rapid îndeplinind mai multe funcții. Rada a fost antrenor secund, „principal”, director sau antrenor responsabil al grupelor de juniori. Funcția de antrenor principal a ocupat-o în patru perioade: 2008, 2009, 2011 și 2012-2013.

Articol scris de Victor Stoicescu

Marius ANGHEL 21 Aug. 2013, 10:42 Liga 2
Pe aceeași temă