Punctul obținut cu FC Hermannstadt, ”important” pentru Unirea Dej. Concluziile lui Dragoș Militaru după remiza cu sibienii, nemulțumirile pe care le are și reacția sa despre jocul cu ”U” Cluj

Marius ANGHEL 18 Oct. 2021, 21:18 Liga 2
Punctul obținut cu FC Hermannstadt, ”important” pentru Unirea Dej. Concluziile lui Dragoș Militaru după remiza cu sibienii, nemulțumirile pe care le are și reacția sa despre jocul cu ”U” Cluj

Unirea Dej și-a întrerupt seria de două înfrângeri consecutive cu o remiză înregistrată pe teren propriu cu FC Hermannstadt, scor 1-1. A fost a treia partidă la rând în care nou-promovata condusă de cel mai tânăr antrenor din campionat Dragoș Militaru (31 de ani) a întâlnit formații aflate pe poziții de play-off, favorite la promovare.

Dragoș Militaru, mulțumit de punctul obținut cu FC Hermannstadt: ”Ne dă moral și încredere”

După eșecul cu 1-3 de acasă cu Petrolul și înfrângerea din deplasare cu Concordia, scor 0-1, Unirea Dej s-a regrupat în pauza de campionat generată de meciurile naționalelor și a reușit cu FC Hermannstadt să obțină un punct, după ce a fost condusă. Sibienii au deschis scorul prin Valentin Buhăcianu (36′) contrar cursului jocului și al numărului de ocazii de până atunci, după o dublă greșeală în defensivă, însă a avut puterea să revină în partea secundă. Cu Alexandru Pop și Mircea Manole principalele ”guri de foc”, Unirea a reușit egalarea în minutul (65), după ce Mircea Manole  a executat cu sânge rece un penalty.

După joc, antrenorul Dragoș Militaru s-a declarat mulțumit cu punctul obținut de echipa sa, însă a avut și câteva minusuri de semnalat. Unul a fost că se aștepta ca jucătorii săi să pună în practică mai bine ceea ce sunt antrenați, iar altul a fost starea gazonului.

”Un punct important pentru noi, după ultima perioadă, în care am pierdut ultimele două meciuri cu două echipe aflate în zona play-off-ului. Astăzi, din nou echipă din zona play-off-ului, neînvinsă de când a început campionatul. Ținând cont că în ultimele două meciuri am pierdut, deși cred că nemeritat, punctul acesta ne dă moral și încredere pentru săptămână care urmează.

Sunt mulțumim de multe momente din joc. Aș fi și mai mulțumit dacă am putea să facem lucruri pe care le pregătim la antrenament, dar din cauza stării gazonului nu putem să le facem”, a spus Militaru.

  • Unirea Dej în meciul cu FC Hermannstadt: Răilean – D. Pop, Burdeț, Kereki, Chira – Al. Militaru, Cătinean (cpt.), Ad. Pop (Al. Blaj 90+4′) – Cocian (Frăsineanu 46′), Al. Pop (P. Popescu 90+2′), Mir. Manole (Fl. Blaj 79′). Rezerve neutilizate: R. Papp – Cl. Chindriș, Andr. Peter, Al. Papp, Vl. Bogdan.

Derby-ul județean cu ”U” Cluj, așteptat cu nerăbdare de dejeni

În etapa a 11-a a Ligii 2 vor fi trei derby-uri județene. Sâmbătă vor fi cele ale Sibiului (FC Hermannstadt – CS Comunal Șelimbăr) și Timișului (Politehnica Timișoara – Ripensia Timișoara), iar duminică, de la ora 12:30, va fi cel al Clujului, între Universitatea Cluj și Unirea Dej.

Nou-promovata în eșalonul secund abia așteptă să întâlnească din nou Universitatea, după ce în vară, în cele două meciuri amicale disputate contra echipei lui Erik Lincar, a obținut două victorii la scor: 4-1 și 2-0, ambele disputate la Cluj-Napoca. De această dată însă, meciul dintre ”U” Cluj și Unirea va avea loc la Bistrița, fiindcă gazonul de pe Cluj Arena nu este complet utilizabil, după ce a fost schimbat, iar jucătorii au dorit să continue tot în județul Bistrița-Năsăud, unde au câștigat precedentele două jocuri considerate acasă.

”Abia așteptăm să-l jucăm. Clar, noi ne bucurăm de fiecare etapă. Sper ca toată lumea să fie sănătoasă până în weekendul următor, să-i recuperăm pe toți cei care au mici probleme. O să revină și jucătorul suspendat, care a fost pentru acest meci, Ionuț Rus, și sper să fim în efectiv complet, să facem un joc foarte bun pentru toată lumea care o să fie la meci. Denis Roș sper ca de săptămâna aceasta, miercuri-joi, să reînceapă antrenamentele și vedem dacă o să fie 100 la sută pentru meciul de duminică”, a vorbit Dragoș Militaru despre întâlnirea cu ”U” Cluj.

Unirea Dej e pe locul 11 în Liga 2

Unirea Dej a acumulat un total de 12 puncte după remiza cu FC Hermannstadt și a urcat pe locul 11 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu Poli Iași și FK Csikszereda, însă între ele ca golaveraj.

În etapa a 11-a, Unirea Dej joacă duminică, de la ora 12:30, în deplasare la Bistrița, derby-ul județean cu ”U” Cluj. Trupa din Cluj-Napoca a învins în ultima etapă cu 3-0, în deplasare, Ripensia și a urcat pe locul 2, cu 24 de puncte, la trei puncte în spatele liderului Petrolul.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-s-a-incurcat-si-la-dej-insa-ramane-singura-echipa-neinvinsa-din-liga-2-dupa-etapa-10-sibienii-raman-la-cinci-puncte-in-spatele-liderului-19206019

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-11-a-a-ligii-2-extrem-de-interesanta-numai-cu-meciuri-echilibrate-petrolul-steaua-deschide-runda-in-care-vor-avea-loc-trei-derby-uri-judetene-intre-echipele-din-sibiu-timis-si-cluj-pro-19205978

Marius ANGHEL 18 Oct. 2021, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă