FC Hermannstadt s-a încurcat și la Dej, însă rămâne singura echipă neînvinsă din Liga 2 după etapa 10. Sibienii rămân la cinci puncte în spatele liderului

Ovidiu BOICA 18 Oct. 2021, 18:22 Liga 2
FC Hermannstadt s-a încurcat și la Dej, însă rămâne singura echipă neînvinsă din Liga 2 după etapa 10. Sibienii rămân la cinci puncte în spatele liderului

Echipa lui Marius Măldărășanu a terminat la egalitate, scor 1-1, jocul de la Dej. Aceasta a fost a doua remiză la rând obținută de sibieni, după cea de acum două săptămâni, de la Mediaș, cu Ripensia. În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt este pe locul 4, cu 22 de puncte, cu cinci mai puține decât liderul Petrolul.

Buhăcianu a înscris pentru FC Hermannstadt, însă sibienii au avut-o de partea lor și pe Zeița Fortuna

Cele două echipe au început prudent meciul, astfel că prima ocazie s-a ivit abia după un sfert de oră de la debutul întâlnirii. Chira a centrat din flancul stâng pentru Adrian Pop, care a reluat defectuos, însă mai periculos pentru poarta lui Hermannstadt a fost ghanezul Issah, care a trimis cu capul peste transversala propriei porți, mingea căzând pe plasă (14).

În replică, Petrescu a insistat în careul advers și Kereki a comis-o, mingea a ajuns la Buhăcianu, care a întârziat însă șutul și, mai rău, când s-a decis să tragă a luftat din poziție extrem de bună  (17).

Uniriștii au fost aproape de deschiderea scorului un minut mai târziu, mingea reluată de Alex Pop lovind stâlpul din dreapta lui Ionuț Pop. Zeița Fortuna a fost de partea jucătorilor lui Măldărășanu, din stâlpul porții mingea ricoșând în brațele goalkeeper-ului Sibiului.

Buhăcianu a avut alte două șanse de a ”debloca” tabela (33, 34), dar nu le-a fructificat, însă a profitat din plin de cadoul lui Burdeț, care a trimis prea moale acasă. Vârful de atac a profitat (foto), l-a driblat pe portarul Răilean și a trimis în plasă din marginea careului mic (36).

Alex Pop, vârful de atac al Unirii, a încercat să-l surprindă pe Ionuț Pop cu un șut de la 20 de metri, dar portarul Sibiului a reținut în doi timpi, astfel că la cabine s-a intrat cu avantaj pentru oaspeți pe tabelă (40).

Manole a egalat din penalty

Mino Sota a trimis o ”torpilă”, la trei minute de la reluare, dar Răilean a respins în lateral. Buhăcianu și-a încercat și el norocul, dar a șutat alături, din alergare (55).

Jocul s-a mutat apoi în jumătatea de teren a sibienilor și, după ce Manole a șutat peste transversală, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri (60), tot el a transformat penalty-ul – ce-i drept, acordat cam ușor de ”centralul” Omuț – obținut tot de Manole după un duel cu ghanezul Issah (65).

Buhăcianu (69), respectiv nou-intratul Blaj (82, 89) au irosit ultimele două ocazii ale unui meci din ce în ce mai încrâncenat, dar cu puține situații periculoase la cele două porți în ultimele 20-25 de minute.

Jocul s-a încheiat nedecis, echipa sibiană rămânând singura fără înfrângere în Liga 2 după ce, cu două zile mai devreme, Șelimbărul – vecina și, totodată, viitoarea adversară a celor de la FC Hermannstadt – o învinsese pe Chiajna (1-0).

UNIREA DEJ – FC HERMANNSTADT 1-1

Mircea Manole 65′ – penalty / Valentin Buhăcianu 36′

Unirea Dej: Răilean – D. Pop, Burdeț, Kereki, Chira – Al. Militaru, Cătinean (cpt.), Ad. Pop (Al. Blaj 90+4′) – Cocian (Frăsineanu 46′), Al. Pop (P. Popescu 90+2′), Mir. Manole (Fl. Blaj 79′)
Rezerve neutilizate: R. Papp – Cl. Chindriș, Andr. Peter, Al. Papp, Vl. Bogdan
Antrenor: Dragoș Militaru

FC Hermannstadt: I. Pop – Pantea (Tomșa 76′), Bejan, I. Stoica, Issah – Alhassan, Mino Sota – P. Petrescu (cpt.)(I. Năstăsie 61′), Al. Oroian (C. Popescu 61′), Balaure (Sîntean 85′) – Buhăcianu (Elbers 85′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Jica, Buzan, Bucuroiu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Municipal (Dej – Cluj); Arbitru: Marius Omuţ (Satu Mare); Asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Iulian Spătaru (Timişoara) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Unirea Dej acumulează 12 puncte și urcă pe locul 11, la egalitate cu Poli Iași și FK Csikszereda, însă între ele ca golaveraj. FC Hermannstadt rămâne după această etapă singura echipă neînvinsă în campionat, e la al doilea semi-eșec consecutiv și ratează șansa de a urca pe locul 2. Cu 22 de puncte, echipa sibiană e pe locul 4, acum la cinci puncte în spatele liderului Petrolul.

În etapa a 11-a, Unirea Dej joacă duminică, de la ora 12:30, în deplasare la Bistrița, derby-ul județean cu ”U” Cluj. În schimb, FC Hermannstadt o întâlnește la Mediaș, sâmbătă, de la ora 12:30, pe CS Comunal Șelimbăr, tot într-un derby județean, al Sibiului.

Foto: captură DigiSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1530-echipa-sibiana-este-singura-care-nu-a-pierdut-in-acest-sezon-de-liga-2-19205961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-concordia-incearca-la-avrig-sa-urce-cel-putin-pentru-o-zi-pe-primul-loc-19205447

Ovidiu BOICA 18 Oct. 2021, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă