Prunea e noul președinte executiv al CSMS! „Am venit la Iași cu inima deschisă”

10 Jan. 2012, 16:23 Liga 2
Prunea e noul președinte executiv al CSMS!**

Fostul internațional Florin Prunea a ajuns la un acord cu oficialii clubului CSMS Iași și a fost instalat în funcția de președinte executiv al grupării din Copou. Prunea va semna un angajament pe doi ani și jumătate cu CSMS, având ca obiectiv promovarea în liga I.

Prunea s-a întâlnit marți la prânz cu primarul Gheorghe Nichita și cu membrii Comitetului Director, la Palatul Roznovanu, edilul Iașului convingându-l pe fostul portar al echipei naționale să preia funcția de președinte al clubului.

„Am venit la Iași cu inima deschisă, cu încredere că putem promova în prima ligă. Am găsit aici oameni care iubesc fotbalul. Eu mi-am expus punctul de vedere privitor la ce vreau să fac, iar lucrurile sunt clare. Voi semna cu CSMS un acord pe doi ani și jumătate și voi fi noul președinte executiv al clubului. Fișa postului este cea specifică a unui președinte executiv, dar nu voi putea face totul de unul singur, voi avea nevoie de sprijinul celor din echipa de aici”, a declarat Florin Prunea.

Acesta a precizat că a fost convins de primarul Gheorghe Nichita să vină la CSMS și că este onorat să lucreze la Iași. „Domnul primar Nichita m-a convins să vin la Iași. Îl cunosc de mult timp și știu că iubește mult fotbalul și sportul. Am mai fost de multe ori aici, chiar și cu naționala de tineret și vreau să spun că îmi place mult orașul. Pentru mine este o onoare să lucrez la Iași. Nu consider că este un pas înapoi pentru mine venind în liga a doua, pentru că voi lucra la un club din unul dintre cele mai mari orașe din țară”.

Noul oficial din Copou a adăugat că încă nu știe bugetul pentru achiziții, dar a dat asigurări că antrenorul Ionuț Popa va putea aduce jucătorii pe care și-i dorește. „Cu domnul Ionuț Popa încă nu am vorbit, vom discuta la telefon până ne vom vedea la Iași, sunt sigur că ne vom înțelege foarte bine, mai cu seamă că ne știm de mult timp. Dânsul se ocupă de transferuri, el e singurul care decide lotul. Deocamdată nu știu ce sumă vom aloca pentru transferuri, asta vom stabili după ce vom discuta cu antrenorul Ionuț Popa. Sper ca băieții să vină sănătoși din vacanță și să facem o pregătire bună, pentru că ne așteaptă o perioadă extrem de importantă”, a mai apus Prunea, care a subliniat că se va pregăti, pe măsură ce timpul îi va permite, cot la cot cu jucătorii, pentru a se menține în formă.

Fostul internațional a subliniat că speră ca CSMS Iași să promoveze în Liga I braț la braț cu Viitorul Constanța, echipă patronată de Gheorghe Hagi. „Mi-aș dori să promovăm noi și Viitorul, pentru că e Gică Hagi acolo. Cunosc seria I cu toate problemele existente, sunt probleme la mai multe cluburi, dar noi vom face totul pentru a ajunge la finalul sezonului în Liga I. Diferența de puncte nu este mare față de locul 2, dar locul pe care îl ocupă echipa în momentul de față nu reflectă pretenții Iașului”, a adăugat Prunea, care speră să rămână cât mai mult în fruntea clubului ieșean: „Voi semna pe doi ani și jumătate cu CSMS Iași, dar eu sper să rămân cât mai mult timp la Iași. Obiectivul este promovarea, dacă era vorba despre altceva nici nu veneam la Iași”.

Prunea nu va aduce niciun om în staff-ul executiv, funcția de vicepreședinte urmând să fie ocupată de Mircea Ursu. Foarte probabil, postul de preparator fizic rămas vacant după demisia lui Ovidiu Chiribici va fi ocupat de Ionel Colonel, preparator care a mai lucrat la Iași în mandatul lui Cristiano Bergodi.

Articol scris de Narcis Pohoață

10 Jan. 2012, 16:23 Liga 2
Pe aceeași temă