Prunea: „Avem cel mai bun lot din serie. Dacă vom fi profesioniști, nu vom avea adversar spre Liga I”

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 11:52 Liga 2
Prunea:** „Avem cel mai bun lot din serie. Dacă vom fi profesioniști, nu vom avea adversar spre Liga I

Startul perfect de sezon al ieșenilor în campionat le-a dat un plus de încredere atât jucătorilor, cât și oficialilor din Copou. CSMS Iași s-a instalat deja pe primul loc după două etape, având punctaj maxim, iar președintele executiv Florin Prunea crede că promovarea le este la îndemână elevilor lui Costel Enache.

„În opinia mea, Iașiul are cel mai bun lot din seroia I a ligii a doua. S-au făcut investiții mari în această pauză competițională, au fost aduși 19 jucători, avem un lot echilibrat. Ne luptăm doar cu noi în cursa pentru promovare. Seria I este echilibrată, dar dacă jucătorii vor fi profesioniști, concentrați și vor da totul în fiecare meci nu vom avea adversar în drumul spre Liga I. Avem un lot valoros și nu vom avea nicio scuză dacă vom rata obiectivul de promovare în Liga I”, a declarat președintele executiv Florin Prunea la emisiunea „Arena”, pe TVR Iași.

Avrămia a fost reprimit în lot în interesul echipei

Oficialul din Copou a explicat și decizia de a-l reprimi pe Adrian Avrămia la echipa mare, deși jucătorul nu s-a pregătit în ultima perioadă sub comanda lui Costel Enache. „În momentele de criză primează interesul echipei. Clubul trebuie pus pe primul plan, de aceea am decis să-l chemăm pe Avrămia la echipa mare. Stoperul Cioranu nu cred că va mai juca în tur, suferind o accidentare gravă. Avem probleme în defensivă și de aceea am apelat la Avrămia. El și Herghelegiu vor fi în continuare în lot, chiar dacă au refuzat să-și prelungească contractul cu clubul. Sper totuși ca ei să semneze până la urmă, pentru că le-am oferit contracte foarte avantajoase, în primele cinci la acest club”.

Sportul Studențesc nu trebuia să înceapă campionatul

Oficialul ieșean consideră că Federația Română de Fotbal ar fi trebuit să ia măsuri impotriva Sportului Studențesc încă din sezonul trecut, iar clubul din Regie să nu fie lăsat să înceapă campionatul. „Sportul Studențesc nu trebuia să înceapă campionatul. Federația ar fi trebuit să ia măsuri impotriva acestui club încă din sezonul trecut. Nu e permis să se întâmple așa ceva. În fiecare etapă stau două echipe, iar o formație riscă să stea și trei săptămâni la rând, cum se va întâmpla și cu noi. Fotbalul are de pierdut. CSMS va sta două etape consecutiv, iar suporterii nu își vor mai vedea echipa pe propriul teren o lună”, a mai spus Prunea, care a comentat și implementarea sistemului competițional cu play-off și play-out: „Nu știu dacă era momentul să fie introdus acest sistem cu play-off și play-out. Este o noutate pentru toată lumea. Este un sistem care te obligă să câștigi fiecare joc, iar în play-off nu ai voie să faci pași greșiți”.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Foto: Liviu CHIRICĂ‚ (Mediafax)

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 11:52 Liga 2
Pe aceeași temă