Protocolul pentru desfășurarea competițiilor în timp de pandemie, simplificat în privința documentelor medicale! Situația în care FRF sau LPF trebuie anunțate și avertismentul transmis de Răzvan Burleanu: ”Ne rezervăm dreptul de a iniția un control oricând”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2021, 13:14 Liga 2
Protocolul pentru desfășurarea competițiilor în timp de pandemie, simplificat în privința documentelor medicale! Situația în care FRF sau LPF trebuie anunțate și avertismentul transmis de Răzvan Burleanu: ”Ne rezervăm dreptul de a iniția un control oricând”

Cluburile de fotbal din România trebuie să respecte de acum înainte, în perioadă de pandemie, un protocol medical din nou modificat, de această dată cu o decizie care le face viața mai ușoară. Atât lor, cât și organizatorilor competițiilor, FRF sau LPF.

La finalul ședinței de ieri a Comitetului Executiv al FRF, în care s-a aprobat modificarea protocolului medical, președintele FRF Răzvan Burleanu a oferit detalii despre ultimele schimbări. Cluburile din Liga 1, 2 și 3 nu vor mai fi nevoite de acum să își prezinte situația epidemiologică înaintea fiecărui meci.

Cluburile își vor raporta situația medicală către FRF sau LPF doar dacă au caz sau cazuri pozitive la COVID-19. Controlul se face înainte de meci

Dacă până acum, de la reluarea competițiilor după declanșarea pandemiei, s-a mers pe un protocol medical în care înainte de fiecare meci echipele erau nevoie să trimită către FRF sau LPF, prin platforma digitală, situația jucătorilor și staffului tehnic, de acum, această regulă a fost simplificată.

Cluburile vor prezentat situația echipei înaintea meciului, la fața locului, fiind nevoie doar de arătarea certificatului verde sau a rezultatului testului Covid-19. Obligativitatea anunțării FRF sau LPF este doar în cazul în care există cazuri pozitive de infectare cu coronavirusul.

FRF va iniția controale să vadă dacă este respectat protocolul medical

Totuși, Răzvan Burleanu spune că FRF își rezervă dreptul de a iniția controale pentru a vedea dacă cluburile respectă noul protocol privind documentele medicale.

”Am fost nevoiți să modificăm din nou protocolul medical, protocolul de desfășurare a competițiilor. De data aceasta am făcut-o la fel, în interesul cluburilor, în sprijinul cluburilor, pentru a simplifica foarte mult procedura aceasta de raportare pe care o avem atunci când un club se confruntă cu cazuri pozitive în sânul echipei.

Astfel încât, ca urmare a modificărilor de astăzi, nu mai este nevoie să avem această raportare de la un club către organizatorul de competiții, FRF sau LPF, înainte de fiecare meci în parte. Simplificăm foarte mult acest lucru. Controlul practic și raportarea se face înaintea fiecărui joc. Altfel spus, înainte de fiecare joc, este suficient ca fiecare club să se prezinte cu certificatul verde sau rezultatul testului, dacă rezultatul testului nu a putut să fie încărcat încă în platforma digitală.

Comunicarea se va face către organizatorul de competiție, către FRF sau LPF, doar atunci când există cazuri pozitive în cadrul unei echipe.

În același timp, Federația Română de Fotbal își rezervă dreptul de a putea să inițieze un control oricând consideră că este cazul. Este, de altfel, o procedură nouă, pe care am testat-o timp de două săptămâni și care a funcționat foarte bine. Trebuie să luăm în calcul că în momentul de față, la nivelul federației, avem într-un an de zile nu mai puțin de 6.000 de meciuri în organizare. Altfel spus, toată această procedură ne va ajuta foarte mult”, a spus Răzvan Burleanu la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF din 3 noiembrie 2021.

”Se modifică Protocolul pentru desfășurarea competițiilor: comunicarea documentelor medicale de către cluburi către FRF se va realiza în continuare doar în situația în care există cazuri pozitive COVID-19 la cluburile respective, FRF/LPF având posibilitatea de a solicita oricând dovada efectuării testelor sau a deținerii celorlalte documente, conform prezentului protocol. De asemenea, se aprobă Anexa la Protocol cu privire la persoanele care au acces în stadion în situația jocurilor internaționale, finala Cupei și Supercupa României”, este informarea făcută de FRF.

Protocolul medical modificat pentru desfășurarea competițiilor

Arbitrii din Liga 2 și 3 care ar fi trebuit să-și încheie activitatea la sfârșitul anului 2021 au primit o prelungire de un an

Tot în ședința din 3 noiembrie, Comitetul Executiv al FRF a decis să aprobe, cu unanimitate de voturi, solicitarea Comisiei Centrale a Arbitrilor privind prelungirea activității cu încă un an calendaristic pentru arbitrii din Liga a 2-a și Liga a 3-a care ar fi trebuit să își încheie activitatea la sfârșitul anului calendaristic 2021.

Altfel, au fost și trei amânări pentru viitoarea ședință a unor aprobări privind regulamentele de licențiere.

”Amână pentru proxima ședință aprobarea Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și de Fair-Play Financiar, ediția 2021.
Amână pentru proxima ședință aprobarea Regulamentul privind Procedurile de Monitorizare Financiară și de Luare a Deciziilor de Sancționare a Cluburilor Licențiate de Liga 1, ediția 2021.
Amână pentru proxima ședință aprobarea Procedurile Comisiilor pentru Acordarea Licenței Cluburilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, ediția 2021”, a informat FRF.

Declarațiile făcute de Răzvan Burleanu pe subiectul modificării protocolului medical:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 04 Nov. 2021, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă