Reacția ministrului Tineretului şi Sportului după cele două cazuri de COVID-19 depistate la Concordia Chiajna: ”Algoritmul stabilit funcţionează.” Stroe se felicită pentru adoptarea protocolului medical: ”Am reuşit să prevenim realizarea unui focar în sport”

Bogdan SAVIN 30 Jun. 2020, 15:44 Diverse
Reacția ministrului Tineretului şi Sportului după cele două cazuri de COVID-19 depistate la Concordia Chiajna: ”Algoritmul stabilit funcţionează.” Stroe se felicită pentru adoptarea protocolului medical: ”Am reuşit să prevenim realizarea unui focar în sport”

Concordia Chiajna are doi jucători din lotul primei echipe depistați positiv la COVID-19. Este vorba despre fundașul Andrei Marc (27 ani) şi mijlocașul Ionuţ Biceanu (26 ani). Amândoi sunt acum internaţi la Spitalul Clinic Victor Babeş din Capitală.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, a comentat despre acest caz de infectare cu nou coronavirus apărut la o echipă din Liga 2, după ce până acum fuseseră depistate două astfel de situații la echipe din Liga 1, la Dinamo și FC Botoșani, unde magazionerul, respectiv medicul clubului au ieșit pozitiv la testare.

”Nu fac din asta o tragedie, ba chiar aş spune că aceste cazuri au apărut înaintea restartului competiţiei, ceea ce este o măsură care demonstrează că este eficientă şi, practic, nu au ajuns aceşti fotbalişti să intre pe teren, să aibă contact cu alte echipe. Deci algoritmul pe care l-am stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii funcţionează şi am reuşit să prevenim participarea şi realizarea foarte multor contacte acestor sportivi infectaţi cu COVID în zona competiţiilor. Tot ce am avut în momentul de faţă la nivel de sportivi le-am identificat înainte ca aceştia să intre în activitatea sportivă şi înainte ca aceştia să participe la competiţii”, a explicat Stroe la Digi 24.

Ionuț Stroe: ”Am prevenit un focar în sport”

Ionuț Stroe ridică în slăvi protocolul medical impus echipelor pentru a-și relua antrenamentele.

”Cele trei testări succesive, acel cantonament de pregătire în regim de izolare, acele testări care se fac funcţionează şi am reuşit să prevenim realizarea unui focar în sport. Era pe undeva de aşteptat să avem şi în sport cazuri, sunt foarte, foarte puţine, comparativ cu ceea ce se întâmplă în alte ţări care au deja competiţii din păcate cu sportivi bolnavi de covid, la noi lucrurile stau cât de cât bine, iar cei doi fotbalişti de la Concordia Chiajna sunt în momentul de faţă în anchetă epidemiologică, sunt izolaţi, li se fac testele medicale şi acea perioadă în care trebuie să fie în spital”, a mai spus ministrul.

Din fericire, Concordia Chiajna nu joacă în play-off-ul Ligii 2, competiția inventată de FRF pentru a se decide promovatele din acest sezon afectat de pandemia de COVID-19. Dinamo și FC Botoșani, care joacă în play-out-ul, respectiv play-off-ul Ligii 1, au fost nevoite să stea aproape o săptămână după ce s-a descoperit cazurile pozitive din cadrul clubului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-marc-a-fost-internat-dupa-ce-a-fost-depistat-cu-covid-19-primesc-la-12-ore-un-antibiotic-si-un-paracetamol-fundasul-chiajnei-recunoaste-m-au-sunat-fosti-colegi-car-19137284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-bagata-in-izolare-doi-jucatori-ai-echipei-ilfovene-au-iesit-pozitiv-la-testarea-impotriva-noului-coronavirus-unul-dintre-ei-e-una-dintre-noile-achizitii-19137259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/care-sunt-sansele-ca-fanii-sa-revina-pe-stadion-in-finalul-de-sezon-ministrul-ionut-stroe-in-sport-nu-facem-niciun-fel-de-exceptie-atunci-vom-face-asta-19137323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-uta-petrolul-transformat-in-eveniment-cultural-la-arad-suporterii-vor-putea-urmari-jocul-pe-un-eran-amplasar-in-centrul-orasului-reactia-halucinanta-a-primarului-si-numarul-biletelor-virtu-19137312

 

Bogdan SAVIN 30 Jun. 2020, 15:44 Diverse
Pe aceeași temă