Promovatele 99, 100 și 101! Radiografiile formațiilor care se vor lupta cu granzii

Marius ANGHEL 01 Jun. 2013, 09:35 Liga 2
Promovatele 99, 100 și 101!** Radiografiile formațiilor care se vor lupta cu granzii

Săgeata, Corona și ACS Poli Timișoara au urcat joi în Liga 1. Campionatul românesc a depășit astfel bariera de 100 de formații care se pot lăuda că au cel puțin un sezon în Liga 1.

Săgeata Năvodari

Săgeata Năvodari va juca la Constanța sau la Galați partidele din Liga 1

Săgeata Năvodari a fost, în urmă cu doi ani, la un pas de promovarea în Liga I, când, deși a terminat seria I pe poziția a III-a, a fost invitată de FRF să joace un baraj împotriva celor de la Voința Sibiu. După 0-0 în tur, la malul mării, sibienii s-au impus cu 2-0 și au frânt visul unei formații înființate abia în 2010.

La doi ani distanță, istoria nu s-a mai repetat și Săgeata a promovat în Liga I de pe poziția a doua din seria I. Cel mai bucuros de aceast succes a fost primarul din Năvodari, Nicolae Matei. „Este meritul echipei și al conducerii administrative care și-a făcut treaba. Din punct de vedere sportiv, jucătorii și-au făcut datoria iar noi, consiliul local, primăria și sponsorii ne vom ține de cuvânt si vom face tot ce ne va sta în putință pentru ca ei să reprezinte orașul Năvodari cu cinste în Liga 1″, a declarat Matei, după victoria de joi seară în fața celor de la Dunărea Galați, scor 1-0.

Promite să termine stadionul în trei luni

Eliberat recent după cinci luni de arest pentru dare de mită, Nicolae Matei a promis că va face tot posibilul ca în maximum trei luni să facă stadionul omologabil pentru Liga I. Până atunci, rămân variantele Galați și Constanța. „Ne vom apuca chiar de luni de lucrările la stadionul din Năvodari. Vreau ca în cel mai scurt timp să-l aducem la standardele Ligii I. Cred că din toamnă Săgeata va evolua pe stadionul propriu. Până atunci avem două variante: Galați și Constanța. Încă nu ne-am decis exact unde vom evolua”, a completat edilul din Năvodari. În retur, Săgeata a vut o medie de 2.500 de spectatoti la partidele de pe teren propriu. (Articol scris de Mihai ANDRIEȘ)

Când am auzit ultimul fluier al arbi­trului mi‑au dat lacrimile. A fost o muncă dificilă pe care am dus-o dar greul cel mai mare de abia de acum începe
Mihai Guliu, antrenor Săgeata

Corona Brașov

Orașul Brașov va avea, în premieră, două formații în Liga I

Brașovul va avea din sezonul viitor două echipe în Liga I! Corona a promovat joi în primul eșalon, după ce CSM Râmnicu Vâlcea a cîștigat derbiul local din Zăvoi cu Damila Măciuca, scor 1-0. Jucătorii și stafful tehnic al brașovenilor au fost timp de trei ore într-o tensiune teribilă. Aflați la un hotel din Târgu Mureș, brașovenii au stat pe telefoane și laptopuri trăind intens meciul de la Vâlcea. Cu câteva minute înainte de ora 21:00, odată cu fluierul de final al meciului de la Vâlcea, câștigat de echipa lui Alexandru Pelici cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în prelungiri, brașovenii au declanșat fiesta. „Nu pot explica în cuvinte ce emoții am avut în timpul partidei de la Vâlcea. Tot meciul am ținut legătura cu părinții mei la telefon, pentru că ei au urmărit meciul la televizor. Le mulțumim celor de la Vâlcea, care au dovedit încă odată că au caracter și au jucat doar pe teren”, declara, emoționat, antrenorul Dan Bona.

Meciurile de acasă, pe Tineretului

Corona Brașov a fost înființată în 2008 și, cu o singură excepție, a promovat în fiecare an într-o ligă superioară. Formația de sub Tâmpa joacă partidele de pe teren propriu din Liga a II-a la baza sportivă Carpați, iar antrenamentele sunt susținute pe arena Metrom. Din păcate pentru Corona, echipa nu va putea evolua pe același stadion și în Liga I. Corona va evolua pe Tineretului în Liga I, cel pe care joacă în prezent FC Brașov. Pentru a face față în Liga I, Corona va avea nevoie de 1,8-2 milioane de euro. (Articol scris de Adi MARICA)

ACS Poli Timișoara

Jucătorii de la ACS Poli Timișoara erau în autocar când au aflat că sunt matematic în Liga I

După un egal la Baia Mare (1-1), Velcea și jucătorii săi au urcat în autocar cu gândul că trebuie să câștige ultimul meci de campionat, acasă cu FC Bihor, pentru a promova. Jumătate de oră mai târziu, însă, Vâlcea a învins pe Damila Măciuca, iar echipa lui Claudiu Niculescu a pierdut orice șansă de a-i mai prinde din urmă pe timișoreni.

ACS Poli a reușit această performanță pornind de la zero, în primul an în care această echipă a jucat la Timișoara. În vara trecută, s-a format un lot din opt jucători care au promovat în „B” cu ACS Recaș și un grup de fotbaliști liberi de contract. Bănățenii au înnoptat la un hotel din Satu Mare joi spre vineri, după ce au chefuit timp de câteva ore în restaurant. Sătmărenii care au trecut joi seară prin sensul giratoriul din centrul orașului au fost întâmpinați de vocile puternice ale timișorenilor, care au cântat din tot sufletul „Cine e în Liga I ? Poli e, Poli e”.

Echipa bănățeană suferă, însă, din cauza numărului mic de susținători pe care îi are în oraș. Fotbaliștii au ajuns ieri după-amiază în Timișoara și au fost așteptați de șefii clubului, de primarul Nicolae Robu și de un grup de 15 suporteri. După ce au coborât din autocar, jucătorii au cântat alături de puținii fani adunați lângă vestiarele de la stadion. Vali Velcea și jucătorii săi speră că vor avea o susținere mai mare miercuri, când vor juca pe teren propriu ultimul meci al sezonului, cu FC Bihor. (Articol scris de Veronica HODAS)

Pentru oricare alt antrenor, o pro­movare conse­cutivă un an după altul, cu două loturi total diferite, cu un club nou născut, înseamnă foarte mult
Valentin  Velcea, antrenor ACS Poli Timișoara

Marius ANGHEL 01 Jun. 2013, 09:35 Liga 2
Pe aceeași temă