Promovarea se joacă în deplasare

03 May. 2012, 10:59 Liga 2
Promovarea** se joacă în deplasare

Intrată serios în cursa pentru ocuparea primelor două poziții ale ierarhiei și, implicit, pentru urcarea în elită, gruparea din Copou pare să-și joace șansele în deplasare, unde în această primăvară a avut evoluții mai apreciate decât pe teren propriu.

Aparent, fostul lider Viitorul Constanța este dezavantajată de programul sfârșitului de sezon, urmând să întâlnească echipe mai bine cotate decât adversarii Iașiului și ai Deltei, însă CSMS se va deplasa și la Giurgiu, sâmbătă, dar și la Galați, în penultima rundă, meciuri de ale căror rezultate îi depind în mod cert șansele de promovare. Sigur, cu condiția să nu apară vreo surpriză în cele trei partide din Copou, fiecare dintre ocupantele podiumului urmând să câștige câte trei puncte la „masa verde”, cu 3-0, în urma excluderii Brăneștiului ori a Snagovului.

Practic, echipa condusă de Ionuț Popa trebuie să câștige cu ambele, după ce în toamnă, pe teren propriu, nu a reușit să învingă pe nici măcar una dintre ele, pierzând în compania Astrei II (scor 2-4) și încheind la egalitate (1-1) cu Dunărea.

Misiune care nu se anunță deloc ușoară, în ciuda faptului că fiecare dintre cele două sunt situate în zona mijlocului ierarhiei, destul de departe de grijile retrogradării, giurgiuvenii situându-se pe locul 8 (36 de puncte), iar gălățenii pe 10 (31 de puncte), în condițiile în care ocupanta primei poziții ce duce în Liga a III-a are 24 de puncte. Ce-i drept, gruparea din Copou a avut permanent o relație de colaborare cu responsabilii Astrei, căreia i-au cedat sau de la care au achiziționat jucători în ultimii ani, în timp ce pe antrenorul din tur al Dunării, Viorel Tănase, l-a curtat insistent vara trecută fostul manager Leo Grozavu. Cum cei doi au avut la momentul respectiv divergențe de opinii în privința colaborării, Tănase a ales să-și prelungească imediat contractul cu gălățenii, pentru ca din iarnă să preia Farul Constanța, care va urca în Copou în chiar ultima etapă a campionatului.

Sigur, responsabilii echipei ieșene susțin că soarta promovării depinde exclusiv de parcursul jucătorilor lui Ionuț Popa, despre care susțin că trebuie să câștige totul pentru a fi siguri de atingerea obiectivului, dar în mod cert cu cuvânt important de spus vor avea și formațiile din Giurgiu și Galați, giurgiuvenii urmând să primească și ei vizita Viitorului, iar gălățenii pe cea a Deltei.

Ieșenii își joacă obiectivul la Giurgiu și la Galați, acestea fiind și singurele deplasări care le mai au de făcut din actualul sezon, în condițiile în care fiecare dintre marile rivale la urcarea în Liga I vor lua câte trei puncte la „masa verde”.

Actualul lider, Delta Tulcea, va juca și ea pe terenul Dunării, în timp ce formația care a ocupat până de curând prima poziție, Viitorul Constanța, se va deplasa printre altele la Astra II.

Sursa: Evenimentul

03 May. 2012, 10:59 Liga 2
Pe aceeași temă