„Progresul trebuie să plece din Cotroceni”

13 Feb. 2009, 18:05 Liga 2
„Progresul trebuie să plece** din Cotroceni

Prezent astăzi la protestul Progresului pentru a reprezenta instituția în fața căreia s-a protestat, Mugur Șteț, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României, a explicat cum stau lucrurile. Evident că poziția Băncii nu avea cum să îi mulțumească pe bancari și de aici s-au stârnit câteva discuții contradictorii.  „Complexul Parcul cu Platani, sub denumirea pe care o cunoaște toată lumea , a devenit în 1946 proprietatea Băncii Naționale a României printr-un act de vânzare-cumpărare. Nu putem să dăm baza definitiv clubului Progresul, pentru că astfel ne-am diminua patrimoniul și am fi luați la rost de Curtea de Conturi. Cazul Stelei sau cel al lui Dinamo este diferit, acolo a fost dată o hotărâre de Guvern. În cazul BNR, Guvernul nu poate face același lucru.”, a explicat Șteț situația bazei sportive. Referitor la chiria pe care o cere Banca Națională, de 40.000 de Euro, Mugur Șteț a explicat: „ Am tot fost criticați pentru chiria pe care o cerem, dar trebuie să vă spun că este una justificată. Nu putem să cerem o chirie care ne-ar aduce pe noi în pierdere. Avem cheltuieli 106.000 de Euro cu această bază și astfel ne acoperim o parte din bani.”

 

 „BNR-ul nu are nici o legătura cu FC Progresul, aceste este un club privat. Referitor la partea în care se solicită ca noi să finanțăm clubul trebuie să vă spun că acest lucru nu este permis de lege. Banca Națională este o bancă centrală, nu una privată și din această cauză nu se pot face sponsorizări. Lucrurile sunt clare, există o sentință judecătorească, prin care FC Progresul trebuie să părăsească baza sportivă. Datoriile Progresului față de noi au ajuns la peste un 1.000.000 RON.”

 

Revoltați că baza sportivă va deveni un loc de agrement pentru angajații băncii, suporterii i-au cerut socoteală aceluiași Mugur Șteț. Acesta a declarat:
„Baza va rămâne una cu destinație sportivă de performanță. Se organizează de ceva vreme competiții de tenis. S-au organizat meciuri de fotbal la nivel internațional și lucrurile acestea vor continua.” Tot în urma reproșurilor venite din partea suporterilor care au adus în discuție problema desființării clublui sportiv la care activau mulți copii, Șteț a explicat: „Clubul sportiv s-a autodesființat. Nu au mai existat oameni interesați să investească acolo și astfel activitatea nu a mai putut continua. Atunci am cerut ajutorul Ministerlui Tineretului și Sportului și acei copii au fost redirecționați la alte cluburi. La fel vom face și acum dacă va fi cazul”, a conchis purtătorul de cuvânt al BNR-ului, Mugur Șteț.

 

Articol scris de Alexandru Amironoaiei

 

13 Feb. 2009, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă