Progresul Spartac și-a prezentat ”primele sosiri ale iernii”, în ultima zi a perioadei de transferuri. Doi dintre ei au mai jucat în Liga 2, iar unul a activat ultima dată la liderul clasamentului

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 11:13 Liga 2

Progresul Spartac și-a anunțat în ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, luni, 12 februarie 2023, primele achiziții. Este vorba despre patru jucători.

Vlad Calea, David Dumitrescu, Andrei Paliu și Robert Răducioiu au semnat cu echipa clasată pe ultimul loc în Liga 2 după 15 etape din sezonul regular.

La începutul pregătirii, trupa bucureșteană anunța despărțirea de nu mai puțin de nouă jucători, iar antrenorul Andrei Erimia spunea că folosește această perioadă în special pentru a găsi tineri pe care s-ar putea baza și în următorul sezon, de Liga 3, fiindcă șansele de salvare din punct de vedere sportiv sunt de ordinul miracolului.

Trei fundași și un portar, primele achiziții oficiale ale Progresului Spartac în 2024

Dintre cei patru jucători prezentați ca achiziții, singurul care nu este străin de Progresul Spartac este Vlad Calea. Fundașul în vârstă de 22 de ani și-a petrecut patru ani din juniorat la club, iar acum vine de la Dunărea Giurgiu, echipă cu care a promovat în Liga 3 în vară.

Andrei Paliu este tot fundaș și are 23 de ani. A crescut la Concordia Chiajna, pentru care a prins două prezențe în Liga 1 și 11 în Liga 2, apoi a prins meciuri în eșalonul secund, în sezonul 2021/22, pentru Dacia Unirea Brăila (8) și Astra (9). În ultimii ani a coborât în Liga 3, unde a evoluat pentru ASCO Filiași, în sezonul 2022/23, și CSM Jiul Petroșani, în prima parte a ediției 2023/24.

Robert Răducioiu are 20 de ani de luna aceasta (2 februarie), este tot fundaș și ultima dată a fost legitimat la CSC Șelimbăr, de care s-a despărțit în această iarnă, după un an, perioadă în care a evoluat în doar 2 meciuri în Liga 2, unul în aprilie 2023 și altul în mai 2023! Jucătorul originar din Brașov nu a prins niciun meci în acest sezon, iar în cariera sa la seniori a mai trecut pe la FC Brașov, unde nu a apucat să debuteze în Liga 2, și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (Liga 3).

În fine, echipa bucureșteană și-a adus și un portar. Este vorba despre David Dumitrescu, în vârstă de 17 ani, care vine sub formă de împrumut de la Steaua. La juniori a mai activat la Concordia Chiajna și Sport Team București.

* Privind fotografiile de prezentare, trei dintre noii jucători ai Progresului Spartac par că stau în gardă și urmează să se pregătească de box sau un sport de contact! Probabil, echipa va încerca să se ia mai în serios la trântă cu adversarii în partea a doua a sezonului.

Iată cum îi prezintă Progresul Spartac pe Vlad Calea, David Dumitrescu, Andrei Paliu și Robert Răducioiu:

”Primele sosiri ale iernii din Intrarea Vrabiei!
Clubul nostru a parafat weekend-ul trecut transferurile primilor patru jucători noi care vor purta tricoul bleu-albastru începând cu această primăvară! Le urăm, astfel, bun venit fundașilor Vlad Calea, Andrei Paliu și Robert Răducioiu, și portarului David Dumitrescu!
Vlad Calea (2001) nu va purta pentru prima dată tricoul bleu-albastru, acesta aflându-se la a doua sa aventură din Intrarea Vrabiei. Ajuns la clubul nostru în 2016, el a petrecut patru ani la grupele noastre de juniori. Între timp, a ajuns la Dunărea Giurgiu, Vlad Calea ridicând vara trecută, alături de colegii săi, printre care și foști progresiști, trofeul promovării în Liga a 3-a. După ce acesta a apărut în majoritatea meciurilor de campionat ale giurgiuvenilor în prima jumătate a sezonului, acesta este transferat iarna asta în Intrarea Vrabiei.
David Dumitrescu (2006) este tânăr portar cu experiență la selecționatele de juniori ale naționalei, care a trecut prin academiile celor de la Concordia Chiajna, Sport Team și, cel mai recent, a celor de la CSA Steaua București. Alături de bleu-albaștrii, acesta a ridicat la finalul sezonului trecut trofeul Ligii Elitelor U17. Odată cu plecarea lui Aurelian Păun, și accidentarea persistentă a lui Daniel Paraschiv, David Dumitrescu ne va ajuta să suplimentăm lotul progresist de portari pentru a doua jumătate a campionatului, el venind în împrumut de la Steaua până la finalul sezonului.
Andrei Paliu (2000) este un fundaș crescut în cadrul academiei celor de la Concordia Chiajna unde, după o perioadă petrecută la echipa secundă a ilfovenilor, acesta a fost promovat la prima formație spre finalul sezonului 2018-2019, debutând la Liga 1 într-o victorie cu Politehnica Iași. Contractat încă la Concordia, acesta a urmat să fie împrumutat la câteva echipe din Liga a 2-a, ca mai apoi să fie transferat în vara lui 2022 la ASCO Filiași. După un sezon în care a fost utilizat în majoritatea meciurilor oltenilor, el s-a deplasat puțin mai la nord vara trecută, ajungând la Jiul Petroșani. Andrei Paliu vine în Intrarea Vrabiei ca transfer definitiv.
Robert Răducioiu (2004) provine din academia celor de la Colțea Brașov, de unde a fost împrumutat la Viitorul Constanța în vara lui 2018. După o perioadă petrecută în cadrul grupelor de juniori ale academiei lui Gheorghe Hagi, de unde a fost selecționat la naționalele de juniori U15, U17 și U18, acesta a debutat într-o competiție de seniori la 16 ani, pentru echipa secundă a constănțenilor, în prima jumătate a campaniei 2020-21 de Liga a 3-a. După un sezon petrecut la grupele de juniori ale celor de la CFR Cluj și acum defuncta FC Brașov, acesta a primit o nouă șansă în Liga a 3-a, fiind titular pentru echipa secundă a celor de la Sepsi Sfântul Gheorghe în prima jumătate a sezonului 2022-2023, de unde a fost apoi împrumutat timp de un an în Liga a 2-a la CSC Șelimbăr. Robert Răducioiu ne va ajuta să ne suplimentăm linia defensivă după plecările din această iarnă, venind în împrumut în Intrarea Vrabiei pentru restul sezonului.
Bine ați venit, băieți!”

Nouă plecări anunțate la scurt timp după reunire

Momentan, clubul bucureștean care își desfășoară meciurile din Liga 2 la baza FRF de la Buftea are, cu o săptămână și jumătate înainte de reluarea campionatului, teoretic, doar aceste patru achiziții, deși la momentul reunirii echipei antrenorul Andrei Erimia spunea că primele două mutări sunt frații Despa, Alexandru și Denis, care în prima parte a sezonului au jucat la CS Tunari. Până acum, cei doi nu au fost prezentați oficial, deși au fost declarați liberi de contract de CNSL.

Astfel, Progresul Spartac are doar patru achiziții, deși antrenorul său a testat încontinuu în această perioadă de iarnă jucători noi.

La capitolul despărțiri, clubul i-a anunțat, la câteva zile după reunire, pe: Nicolae Leafu, Andrei Purice, Isaac Solet, Aurelian Păun, Leonard Alexandrescu, Mario Preda, Tudor Tenică, Cristian Istrate și Bogdan Istratie.

Progresul Spartac joacă într-o zi de duminică cu Gloria Buzău

După 15 etape, Progresul Spartac ocupă locul 20 în Liga 2, ultimul, cu doar 1 punct acumulat. Prima poziție care asigură menținerea, 16, fiind ocupată în acest moment de Metaloglobus, cu 18 puncte.

Din sezonul regular mai sunt de jucat patru etape, iar echipa lui Andrei Erimia are programat primul meci contra Gloriei Buzău, duminică, 25 februarie, de la ora 11:00, la Buftea.

Apoi urmează jocurile cu Campionii FC Argeș (2 martie, ora 11:00, la Mioveni), Unirea Slobozia (acasă) și Ceahlăul Piatra Neamţ (deplasare).

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-mai-pierdut-un-meci-a-cedat-si-in-testul-cu-sc-popesti-leordeni-19299244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-cedat-in-amicalul-cu-nationala-u19-experimentala-a-romaniei-19299036

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-isi-pune-si-mai-mult-baza-in-tineri-19298112

Marius ANGHEL 13 Feb. 2024, 11:13 Liga 2
Pe aceeași temă