Progresul Spartac conturează surpriza și visează la menținerea în Liga 2. Andrei Erimia, încântat după turul barajului cu Metaloglobus: ”Sunt mândru de băieți, meritam și victoria”

Progresul Spartac conturează surpriza și visează la menținerea în Liga 2. Andrei Erimia, încântat după turul barajului cu Metaloglobus: ”Sunt mândru de băieți, meritam și victoria”

Andrei Erimia, antrenorul echipei Progresul Spartac, a fost mulțumit de remiza obținută cu Metaloglobus, scor 1-1, în turul barajului pentru menținerea în Liga 2. ”Principalul” a lăudat jucătorii și, în contradicție cu afirmația lui Petre Goge, a afirmat că meritau chiar victoria.

Progresul Spartac, egal cu Metaloglobus în turul barajului pentru menținerea în Liga 2

Oricum, Progresul Spartac a obținut un rezultat pozitiv pe terenul Metaloglobusului, aceasta pornind, pe hârtie, nu numai în meciul tur, ci și în contextul barajului general, cu prima șansă. A deschis scorul prin Andrei Grigore, în minutul 34, care a marcat un gol frumos după cum l-a catalogat Andrei Erimia, dar a fost egalată înainte de pauză.

Metaloglobus a punctat în al treilea minut adițional, de la 11 metri, prin Dragoș Huiban, iar scorul de 1-1 s-a menținut până la final. Într-o declarație pentru Liga2.ro, Andrei Erimia a catalogat evoluția echipei sale ca fiind una bună și că ceea ce a văzut îi dă încredere pentru retur, că Progresul Spartac s-ar putea menține în Liga 2 după ultimele 90 de minute din acest sezon.

Andrei Erimia, fericit după ce Progresul Spartac a făcut 1-1 cu Metaloglobus: ”Sunt mândru de băieți”

Erimia va încerca să mențină nivelul entuziasmului de acum până după retur, programat pentru sâmbăta următoare (20 mai), de la ora 11:00.

Un meci echilibrat, cu un rezultat care face ca meciul retur să fie decisiv. Oricum ar fi fost, dar plecăm de la 50-50. Sunt mândru de băieți, am dat un gol superb și am preluat conducerea, am făcut o greșeală fix înainte de pauză și ei au egalat dintr-o situație pe care trebuia să o gestionăm mult mai bine.

Însă, remarc revenirea băieților după golul primit, au reușit să se capaciteze, să se regenereze, au căutat victoria până la final și cred că o meritau. Dar, suntem motivați până la final, pentru meciul de la Buftea”, a spus Andrei Erimia pentru Liga2.ro.

Andrei Erimia a promovat cu Progresul Spartac în Liga 2, în premieră, vara trecută, ia acum sunt în lupta pentru menținerea în acest eșalon. Foto: George Filip / Mediafax Foto

Progresul Spartac în meciul tur al barajului de menținere în Liga 2 cu Metaloglobus: Ciontoș – Leafu, Ed. Radu, Parfeon, Mih. Șandru – I. Costea (Mat. Andrei 63′), Sil. Matei – Andr. Grigore – Eug. Lixandru, Cip. Stanciu (cpt.), I. Tudorache (Vl. Marica 67′). Rezerve neutilizate: Al. Soare – M. Dumitru, Menn, Ohaci, Bardot, Vl. Alexandrescu, Tong.

Andrei Erimia promite că Progresul Spartac va arăta mai bine sezonul următor, dacă se va salva de la retrogradare

Progresul Spartac a terminat pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2, cu 29 de puncte, cu 11 puncte peste locul 6, Unirea Constanța. A fost la trei puncte de salvarea directă de la retrogradare, de locul 4, poziție pe care a încheiat Viitorul Pandurii.

Deși mai are 90 de minute din acest sezon, Andrei Erimia a făcut o analiză scurtă asupra sezonului de Liga 2, primul după promovare. A remarcat mai multe plusuri și minusuri, dar e convins că, dacă Progresul Spartac se va salva de la retrogradare, va face o stagiune următoare mai bună.

Când am spus că Liga 2 e o divizie grea, m-am referit la tot felul de evenimente care s-au întâmplat în viața echipei și au influențat mult și jocul echipei. Însă, din punct de vedere fotbalistic credem toți că putem face față sezonul următor și sper să avem această șansă.

E de apreciat și faptul că avem suporteri, cred că sunt puține echipe și la Liga 1… . Ok, a rămas ceva din vechiul Progresul, sigur că nu avem un număr mare de suporteri, dar sunt oameni care ne susțin. Și azi erau doar suporterii noștri pe stadion. Dacă am fi jucat pe stadionul nostru, probabil ar fi fost și mai mulți în acest sezon. (…)”, a mai spus Erimia pentru Liga2.ro.

Foto: Silvian Bădulescu / ProSport

Pe aceeași temă