Progresul Spartac, pierderi grele înaintea partidei cu Unirea Slobozia. Doi jucători importanți au ”slabe șanse să joace”, dar Andrei Erimia a remarcat două plusuri care pot face diferența în favoarea nou-promovatei

Răzvan STÎNGĂ 28 Oct. 2022, 13:15 Liga 2
Progresul Spartac, pierderi grele înaintea partidei cu Unirea Slobozia. Doi jucători importanți au ”slabe șanse să joace”, dar Andrei Erimia a remarcat două plusuri care pot face diferența în favoarea nou-promovatei

Progresul Spartac va avea, sâmbătă, un alt joc dificil, cu o altă pretendentă la promovarea în SuperLigă. Dacă runda trecută a întâlnit Gloria Buzău, în fața căreia a scos un punct, acum nou-promovata va primi vizita formației Unirea Slobozia, de la ora 11:00, în runda a 12-a a întrecerii regulare.

Progresul Spartac întâlnește Unirea Slobozia în etapa a 12-a din Liga 2. Andrei Erimia, încrezător că echipa sa poate obține un rezultat bun

Ambele au probleme în campionat, în măsura obiectivelor pe care le-au trasat. Dacă Progresul Spartac are șase meciuri la rând fără victorie, Unirea Slobozia are două, dar cel de runda trecută a fost chiar unul dezamăgitor pentru formația pregătită de Constantin Enache, remiză cu penultima clasată din Liga 2, Poli Timișoara.

Partida dintre Progresul Spartac și Unirea Slobozia va avea loc la Buftea, iar Andrei Erimia a prefațat confruntarea, care va fi în redată în format live-text pe site-ul Liga2.ro. Antrenorul a punctat că echipa sa începe în mod clar cu șansa a doua, mai ales că Unirea Slobozia vrea să depășească performanța din sezonul trecut, când a atins faza play-off-ului, dorind de această dată promovarea în SuperLiga României.

Andrei Erimia a prefațat duelul de la Buftea, dintre Progresul Spartac și Unirea Slobozia: ”Partea bună e că vom juca pe sintetic, unde ne antrenăm”

Însă, Erimia se leagă de două detalii care ar putea să-și pună amprenta pe jocul de sâmbătă, anume că partida se va disputa pe un teren sintetic, suprafață pe care Progresul Spartac joacă de ani buni cu precădere, dar și detaliul moral la care jucătorii săi stau mai bine în urma disputei cu Gloria Buzău.

Un adversar care sezonul trecut a jucat în play-off și a făcut o performanță foarte bună. Continuă să aibă evoluții foarte bune, fiind în lupta pentru play-off și acum. Cu siguranță va fi un meci dificil, mai ales că noi venim după șase meciuri fără victorie. Știu că și Slobozia e fără victorie în ultimele meciuri și va fi un joc dificil.

Partea bună e că vom juca pe sintetic, unde ne antrenăm, dar am tot schimbat stadioanele în aceste etape din Liga 2. Sper ca jucătorii să își revină fizic și mental după jocul de la Buzău. A fost un meci cu multe dueluri, fizic și centrul nostru de greutate a fost foarte jos”, a punctat Andrei Erimia înaintea confruntării de sâmbătă.

Pierderi grele pentru Progresul Spartac! Eugen Lixandru și Ionuț Tudorache, șanse aproape nule să joace cu Unirea Slobozia

Referitor la lista accidentaților, sunt șanse foarte mici ca Eugen Lixandru și Ionuț Tudorache să poată evolua cu Unirea Slobozia. Pierderi importante pentru nou-promovată, care a mizat pe cei doi în 10 din cele 11 etape disputate până acum, inclusiv în jocul de la Buzău.

În plus, Lixandru a fost și căpitan în anumite meciuri pentru Progresul Spartac.

Lixandru și Tudorache, slabe șanse să joace sâmbătă, rămâne să vedem dacă se poate face ceva în privința lor, dar nu cred. Va fi o provocare să ne regenerăm după efortul de la Buzău și să facem o partidă bună.

Doar ei au probleme. Purice va începe să facă antrenamente cu echipa, sunt șanse să poată fi în lot. Edi Radu are o accidentare, va face un RMN să vadă care e problema la genunchi”, a mai declarat Andrei Erimia despre accidentați.

Progresul Spartac lasă intrarea liberă pentru jocul de sâmbătă

Progresul Spartac nu este departe de mijlocul clasamentului în Liga 2, pe locul 14, cu 12 puncte, la numai patru puncte de CS Comunal Șelimbăr, locul 10. Dacă în runda trecută nou-promovata a jucat pe terenul formației Gloria Buzău, cu care a scos un punct, scor 0-0, în etapa a 12-a va întâlni Unirea Slobozia, pe teren propriu.

Formația lui Constantin Enache nu a reușit nici ea să câștige în runda anterioară, cu Poli Timișoara, pe teren propriu, cu care a făcut tot 0-0. Unirea Slobozia e pe locul 6, cu 19 puncte.

Joi, Progresul Spartac a anunțat că meciul cu Unirea Slobozia nu va mai fi transmis pe Facebook sau YouTube, astfel că intrarea la meci, pe stadionul din Buftea, va fi liberă.

Mihai Șandru a prefațat și el confruntarea: ”După punctul de la Buzău avem mai multă încredere”

Mihai Șandru a vorbit și el despre partida cu Unirea Slobozia:

Va fi o partidă dificilă, la fel ca toate celelalte de până acum. Întâlnim o echipă cu pretenții la promovare și sperăm să scoatem un rezultat bun. Am venit după un rezultat pozitiv și sperăm ca acum să luăm puncte sau punct.

După punctul de la Buzău avem mai multă încredere, chiar dacă aveam și înainte. A fost o conjunctură de așa natură, dar sperăm să aducem puncte acasă.

(N.r. – Despre accidentați) Trebuie să îi înlocuim, de aceea suntem zeci de jucători la echipă, fiecare trebuie să își facă treaba atunci când intră și sperăm să aducem un rezultat pozitiv cu Unirea Slobozia”.

Foto și video: Progresul Spartac

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Oct. 2022, 13:15 Liga 2
Pe aceeași temă