Reculul unui start de campionat peste așteptări. Progresul Spartac e în criză, n-a mai câștigat de șase meciuri în Liga 2. Analiza antrenorului Andrei Erimia

Andrei PASCU 27 Oct. 2022, 13:07 Liga 2
Reculul unui start de campionat peste așteptări. Progresul Spartac e în criză, n-a mai câștigat de șase meciuri în Liga 2. Analiza antrenorului Andrei Erimia

Progresul Spartac a ajuns deja la șase meciuri la rând fără victorie în Liga 2, perioadă în care a adunat numai trei puncte. În acest interval a înregistrat și eliminarea din Cupa României, din faza play-off-ului, contra formației CSM Alexandria (Liga 3), dar problema e că nou-promovata tot cade în clasament.

Progresul Spartac, șase meciuri fără victorie în Liga 2

Progresul Spartac a început bine sezonul de Liga 2 pentru o nou-promovată, dar acum e sub jumătatea clasamentului, pe locul 14 înaintea startului rundei a 12-a, cu 12 puncte, în urma a trei victorii, trei egaluri și cinci eșecuri.

În plus, e la egalitate cu două formații de sub ea, cu Viitorul Pandurii și Minaur Baia Mare, iar antrenorul Andrei Erimia simte că tinerii săi au mai redus din turații și nu mai evoluează la fel de bine, chiar dacă situația putea sta diferit, iar entuziasmul dat de tinerețe să fie și mai mare odată cu modul în care a fost început campionatul.

Andrei Erimia, despre parcursul echipei Progresul Spartac din ultimul timp: ”Salvarea de la retrogradare e obiectivul principal”

Însă, Erimia știe că situația se poate schimba de la o etapă la alta, pentru că echipele sunt despărțite, în mare parte, de un număr mic de puncte. Progresul Spartac e, de exemplu, la patru puncte de locul 10, mijlocul clasamentului, poziție ocupată acum de CS Comunal Șelimbăr.

Obiectivul pentru Progresul Spartac rămâne cel stabilit după promovarea din Liga 3, salvarea de la retrogradare.

Acesta e obiectivul principal (n.r. – salvarea de la retrogradare), asta ne ghidează din punctul de vedere al statisticii clasamentului. Nu va fi ușor, pentru că sunt multe echipe la câteva puncte, iar de la etapă la etapă lucrurile se schimbă în ultima perioadă.

Dacă începutul de sezon ne-a oferit un oarecare confort, șase-șapte-opt etape la mijlocul clasamentului, acum nu mai e cazul și fiecare punct ne poate ajuta să ne menținem peste linia roșie.

Cel mai important e să fim la finalul campionatului deasupra liniei și să ne asigurăm continuitatea în Liga 2”, a spus Andrei Erimia, conform Progresul Spartac.

Progresul Spartac, la patru puncte de locul 10. În etapa a 12-a întâlnește Unirea Slobozia 

Progresul Spartac nu este, după cum spuneam, departe de mijlocul clasamentului în Liga 2, pe locul 14, cu 12 puncte, la numai patru puncte de CS Comunal Șelimbăr, locul 10. Dacă în runda trecută nou-promovata a jucat pe terenul formației Gloria Buzău, cu care a scos un punct, scor 0-0, în etapa a 12-a va întâlni Unirea Slobozia, pe teren propriu.

Formația lui Constantin Enache nu a reușit nici ea să câștige în runda anterioară, cu Poli Timișoara, pe teren propriu, cu care a făcut tot 0-0. Unirea Slobozia e pe locul 6, cu 19 puncte.

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/probleme-cu-documentatia-pentru-noul-stadion-de-mare-capacitate-al-timisoarei-presedintele-consiliului-judetean-il-voi-aborda-pe-domnul-prim-ministru-19251259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/abonament-nelimitat-la-comisiile-frf-fc-brasov-se-judeca-si-cu-fostul-ei-antrenor-cel-care-a-salvat-o-de-la-retrogradare-si-apoi-i-s-a-aratat-usa-19251250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/verdict-crunt-pentru-antonio-bordusanu-ruptura-de-ligamente-incrucisate-si-menisc-tanarul-lui-dinamo-accidentare-care-ii-blocheaza-ascensiunea-19251236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bucurie-mare-la-steaua-dupa-victoria-cu-sc-otelul-care-a-consemnat-revenirea-pe-locul-1-in-liga-2-adrian-ilie-vrem-sa-terminam-pe-prima-pozitie-laurentiu-cobu-aici-ne-19251226

 

 

Andrei PASCU 27 Oct. 2022, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă