Progresul Spartac, la a treia victorie a sezonului! A învins FC Brașov cu goluri marcate după minutul 90, iar Andrei Erimia a trăit la intensitate maximă ultimele secvențe: ”Ce meci, ce final!”

Andrei PASCU 05 Sep. 2022, 12:58 Liga 2

Progresul Spartac a mai obținut o victorie în Liga 2, în etapa a 5-a, când a învins FC Brașov cu 2-1, în urma a două goluri marcate în ultimele minute. Nou-promovata a fost condusă de trupa lui Dan Alexa, dar a luptat până la final și a obținut succesul.

Progresul Spartac, victorie în minutul 90+4 cu FC Brașov, după un penalty controversat

În repriza a doua a deschis FC Brașov scorul, în minutul 65, atunci când a marcat prin Rareș Lazăr. Progresul Spartac a fost periculoasă în special în minutele de final și inițial a avut un gol anulat pe motiv de offside. Reușita lui Ionuț Tudorache, din minutul 90, nu a fost validată.

Un minut mai târziu s-a restabilit egalitatea, prin Mihai Șandru, iar Progresul Spartac s-a impus cu reușita din minutul 90+4, când Tudorache a transformat o lovitură de la 11 metri. Trebuie precizat că lovitura de pedeapsă a fost dictată de arbitrul central Mihai Amorăriței (Câmpina) și a luat prin surprindere pe toată lumea, pe jucătorii ambelor echipe. Punctul cu var a fost arătat pentru un presupus fault asupra lui Giovani Petcu.

Andrei Erimia, după Progresul Spartac – FC Brașov 2-1: ”Ce meci, ce final mai bine spus!”

Andrei Erimia, antrenorul învingătorilor, a declarat la finalul jocului de la Buftea că ultimele minute l-au consumat serios și că se bucură cel mai mult pentru faptul că jucătorii săi au luptat până la final, chiar dacă nu mai aveau prea multe motive de care să se agațe pentru a spera la un succes.

Ce meci, ce final mai bine spus! Trei goluri în cinci minute dacă mă gândesc și la primul gol al lui Tudorache, la care nu știu dacă a fost sau nu offside. Sigur, atunci când câștigi în modul în care am făcut-o noi e o bucurie imensă și toată lumea e extaziată. Au fost momente în care puteam marca și în prima repriză, dar nu am făcut-o.

Am început repriza a doua ezitant, am primit gol, iar la acest nivel, când lași puțin garda jos, ești pedepsit. Sper să înțeleagă și băieții lucrul acesta, în meciurile viitoare să fim mai atenți. Acum, e bine că am câștigat.

Sincer, nu știu dacă s-au văzut emoțiile mele de pe bancă, au fost controlate, pentru că s-a mai întâmplat în decursul timpului să avem meciuri în care am revenit, am luat gol și atunci trebuia să le transmit un echilibru băieților, să ducă meciul până la final și am reușit”, a afirmat Andrei Erimia.

  • Progresul Spartac, cu FC Brașov: Mărgărit – Bardot, Parfeon, Leafu, Ed. Radu (Tong 78), Eug. Lixandru (cpt.) (Mih. Șandru 66), Purice, Andr. Grigore, Florică (M. Dumitru 78), Al. Dițu (Petcu 46), Visic (I. Tudorache 78);
    Rezerve neutilizate: Ciontoș – Boiangiu, Ustinescu, Ohaci;

Progresul Spartac joacă la Clinceni partida cu SC Oțelul

Progresul Spartac are meciul următor tot pe teren propriu. În etapa a 6-a, nou-promovata va întâlni o altă nou-promovată, SC Oțelul, dar duelul va avea loc la Clinceni. Se mută din nou formația lui Erimia, la Clinceni jucând și partida din prima rundă, cu Dinamo, pierdută cu 0-1.

Acum o să jucăm la Clinceni, o să schimbăm din nou casa. Și din punctul acesta de vedere băieții și stafful merită aprecieri, pentru că nu știu câte echipe se antrenează și joacă pe stadioane diferite. Am făcut-o până acum cu succes.

Despre meciul cu Oțelul Galați, nu trebuie să ne gândim acum la etapa următoare, avem timp după ce va trece euforia victoriei aceasta. E un adversar redutabil, cu un antrenor cu foarte multă experiență, o să vedem”, a mai spus Erimia.

Progresul Spartac, 9 puncte după cinci runde

Progresul Spartac are 9 puncte după cinci etape scurse din Liga 2. După ce a început sezonul cu un eșec, 0-1 cu Dinamo, nou-promovata a câștigat duelul cu Unirea Constanța, scor 3-0. Ulterior, pe lângă succesul cu FC Brașov, a învins Politehnica Timișoara, scor 1-0, și a cedat cu CS Comunal Șelimbăr, scor 1-2.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-dimineata-aglomerata-in-esalonul-secund-cu-sase-meciuri-care-debuteaza-de-la-ora-1100-liderul-joaca-la-targu-jiu-ultimele-doua-clasate-au-meci-direct-la-timisoara-19243662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-ko-in-prelungiri-la-buftea-progresul-spartac-a-intors-scorul-in-ultimele-minute-cel-al-victoriei-venind-dintr-un-penalty-controversat-dan-alexa-acuza-jocuri-de-culise-nu-ne-mai-19243787

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-prunea-il-ataca-pe-principalul-actionar-al-cainilor-dorin-serdean-a-nenorocit-dinamo-si-nu-va-pleca-fara-bani-ce-spune-despre-implicarea-lui-mohammad-murad-19244161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-steaua-pe-arena-nationala-cainii-inchiriaza-cel-mai-mare-stadion-al-romaniei-pentru-derby-comunicatul-clubului-19244153

 

 

 

 

Andrei PASCU 05 Sep. 2022, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă