Progresul Spartac își ridică moralul înainte de barajul de menținere în Liga 2. Contra Dumbrăviței a marcat până a câștigat. Andrei Erimia: ”Băieții nu s-au oprit, dar avem și un aspect mai puțin pozitiv”

Marius ANGHEL 30 Apr. 2023, 15:39 Liga 2
Progresul Spartac își ridică moralul înainte de barajul de menținere în Liga 2. Contra Dumbrăviței a marcat până a câștigat. Andrei Erimia: ”Băieții nu s-au oprit, dar avem și un aspect mai puțin pozitiv”

Sigură, matematic, de participarea la barajul de menținere în Liga 2 de la finalul etapei trecute, Progresul Spartac are la dispoziție alte două jocuri pentru a se pregăti pentru dubla decisivă pe care o va disputa, cel mai probabil, contra celor de la Metaloglobus.

Primul joc l-a avut sâmbătă, în etapa a 6-a a play-out-ului, acasă, la Buftea, cu CSC Dumbrăvița, echipă sigură de menținerea în Liga 2 și în noul sezon, pe care a învins-o cu scorul de 3-2.

Antrenorul Andrei Erimia a remarcat un aspect pozitiv, dar și altul care nu i-a convenit, în urma partidei cu timișenii.

Progresul Spartac a câștigat cu CSC Dumbrăvița după ce a fost egalată de două ori

Eugen Lixandru a deschis scorul pentru Progresul Spartac încă din secunda 22, dar Alexandru Piftor a adus egalarea înainte de pauză, în minutul 41. În partea secundă, tot Lixandru și-a adus echipa în avantaj, în minutul 62, dintr-un penalty obținut de Matei Andrei în fața portarului Trifon. Timișenii au reușit din nou egalarea, în minutul 72, prin Ouadie Salhi, dar bucureștenii, rămași în superioritate numerică din minutul 83, când a fost eliminat Adrian Zaluschi, au dat lovitura în minutul 90, printr-un gol semnalizat de tușierul Petrică Cîmpeanu și validat de Dan Dreve, deși pe înregistrarea meciului nu se poate vedea clar dacă mingea a depășit linia porții.

A fost un autogol al lui Călin Toma, care și-a încurcat propriul goalkeeper și din el mingea s-a dus spre poartă, Matei Andrei nereușind să bage mingea în plasă nici măcar din spatele linie, dacă într-adevăr aceasta a depășit-o. Andrei a șutat în transversală și mingea a revenit în joc, însă arbitrii semnalizaseră deja autogolul.

După joc, Andrei Erimia a remarcat faptul că jucătorii săi au continuat să lupte pentru a marca și a treia oară, însă nu i-a convenit că au fost primite două goluri.

”Mă bucur că am câștigat, și mă bucur că am făcut-o după ce am fost de două ori egalați. Băieții nu s-au oprit până nu au marcat și al treilea gol, și asta este un aspect pozitiv. Sigur că un aspect mai puțin pozitiv e modul în care am luat două goluri, din careu. Va trebui să ne apărăm mai bine la situațiile din careu”, a comentat Erimia.

”Ăsta a fost și un mod plăcut în a le mulțumi suporterilor pentru toată susținerea de care au dat dovadă în decursul campionatului. Și, de asemenea, am bucurat și copiii din cadrul clubului care au venit și ne-au susținut aici, la Buftea”, Andrei Erimia, dedicație după ultimul meci disputat acasă de Progresul Spartac în acest play-off și sezon. Urmează încă unul în barajul pentru menținere în Liga 2.

”Mentalitatea de învingător”, câștigată de jucătorii Progresului Spartac în meciurile din Liga 2

Întrebat dacă s-a schimbat ceva în mentalitatea jucătorilor săi pe parcursul acestui campionat, din moment ce acum a revenit nu după o egalare, ci după două, Andrei Erimia a tras această concluzie, însă a adus aminte și de alte jocuri în care Progresul Spartac a reușit să revină.

”Consider că s-a schimbat. Îmi aduc aminte și de meciul de la Miercurea Ciuc, unde părea că am pierdut meciul din minutul 30, când era 2-0, și am reușit să revenim. Și nu doar ca rezultat, pentru că și astăzi, nivelul jocului a crescut treptat. Am început destul de ezitanți, chiar dacă am deschis scorul foarte repede prin Eugen, cu o acțiune individuală superbă. Însă, apoi, lucrurile nu au mers chiar așa cum ne-am fi dorit, însă băieții au avut capacitatea mentală să îmbunătățească nivelul, să ridice ritmul de pasare și să câștige mingea mai repede, să fie mai periculoși, să marcheze goluri și, repet, chestia asta s-a văzut destul de des în a doua parte a campionatului, după pauza de iarnă, pentru că chiar și la Iași, unde am fost, la un moment dat, conduși cu 3-0, și, de asemenea, părea că ne scufundăm, am reușit, cumva, să revenim, să marcăm, să mai avem și alte ocazii. Deci ăsta e un lucru bun, cred eu, foarte important câștigat de către grup, și anume, mentalitate asta de învingător, pentru că mentalitatea de învingător nu înseamnă să câștigi tot timpul. Înseamnă să nu renunți atunci când ți-e greu, ci să te ridici și să o iei de la capăt, ceea ce cred că noi am făcut, și am dobândit lucrul ăsta”, a dezvoltat antrenorul echipei bucureștene care și-a disputat meciurile de acasă la Clinceni sau la Buftea.

  • Meciuri în care Progresul Spartac a fost condusă și a câștigat sau a făcut egal: 2-1 cu FC Brașov (Buftea), 1-1 cu CSM Slatina (Buftea) și 2-2 cu FK Miercurea Ciuc (Miercurea Ciuc).
  • Meciuri în care Progresul Spartac a condus și a pierdut sau a făcut egal: 1-2 cu CS Comunal Șelimbăr (Buftea), 2-2 cu Unirea Dej (Buftea), 2-2 cu Minaur (Baia Mare), 1-1 cu Ripensia (Buftea) și 3-2 cu CSC Dumbrăvița (Buftea).

Andrei Erimia: ”Cred că vom juca barajul cu Metaloglobus”

În final, antrenorul Progresului Spartac a vorbit și despre importanța acestor două jocuri din play-out, fără o miză în clasament, în pregătirea barajului de menținere în Liga 2. Erimia este de părere că adversarul pe care îl va avea va fi Metaloglobus București, considerând că CSM Slatina va reuși în ultima etapă să-și asigure menținerea directă în liga secundă, fiindcă are nevoie de un punct acasă cu retrogradata Minaur Baia Mare.

”E adevărat că nu contează meciul ăsta în configurația clasamentului, însă contează fiecare reușită. Că e un gol frumos, că e o acțiune în care reușim să ne apărăm bine, sau meci câștigat în minutul 90. Din punctul ăsta de vedere, e un lucru pozitiv. Eu cred, personal, chiar dacă astăzi Metaloglobus a câștigat în minutul 89, cu 1-0, că vom juca barajul cu Metaloglobus. Asta înseamnă că Slatina va trebui să facă minim un egal în ultima etapă, acasă, ceea ce cred că se va întâmpla. Și vom încerca să ne pregătim cât mai bine, având încă un meci la Târgu Jiu, pentru cele două meciuri din baraj”, a spus Andrei Erimia.

Viitorul Pandurii, ultimul adversar înainte de dubla din baraj pentru menținerea în Liga 2

Progresul Spartac are 26 de puncte acumulate în acest sezon și nu mai poate urca și nici pica de pe locul 5 al Grupei B a play-out-ului, cel care duce la barajul de menținere în Liga 2.

În ultima etapă a paly-out-ului va juca sâmbătă, 6 mai, de la ora 11:00, în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 4, 32 puncte), apoi va urma barajul cu Metaloglobus București (locul 5, 29 puncte) sau CSM Slatina (locul 4, 31 puncte).

Declarațiile date de Andrei Erimia și Eugen Lixandru după meciul Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița 3-2:

https://www.youtube.com/watch?v=J-452edWdIA

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-ultima-deplasare-din-acest-sezon-de-liga-2-la-progresul-spartac-cosmin-stan-foc-si-para-pe-brigada-de-arbitri-in-retragere-nu-inteleg-de-ce-trebuia-neaparat-sa-ca-19268611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-cel-mai-rapid-gol-din-acest-sezon-de-liga-2-marcat-de-progresul-spartac-in-penultima-etapa-din-play-out-eugen-lixandru-autorul-reusitei-19268594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-pierdut-cu-metaloglobus-si-ramane-cu-emotii-privind-evitarea-locului-de-baraj-de-mentinere-in-liga-2-daniel-oprescu-nu-ne-doream-sa-ajungem-aici-spiritul-de-conservare-a-rezu-19268803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbar-a-castigat-la-baia-mare-si-a-trimis-minaur-in-liga-3-claudiu-niculescu-regreta-retrogradarea-echipei-lui-vasile-miriuta-trebuie-sa-recunosc-ca-am-fost-surprins-de-ce-am-vazut-aici-19268795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-direct-din-liga-2-in-acest-sezon-se-tine-vasile-miriuta-de-promisiune-si-demisioneaza-19268603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-matematic-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19267931

Marius ANGHEL 30 Apr. 2023, 15:39 Liga 2
Pe aceeași temă