Progresul Spartac are probleme înaintea partidei cu CSC Dumbrăvița. Veste deloc bună anunțată de Andrei Erimia

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2023, 14:08 Liga 2
Progresul Spartac are probleme înaintea partidei cu CSC Dumbrăvița. Veste deloc bună anunțată de Andrei Erimia

Progresul Spartac se apropie de punctul culminant al sezonului, anume să joace barajul de menținere în Liga 2. Bucureștenii mai au două partide să pregătească dubla care va decide traiectoria din vară, prima fiind sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSC Dumbrăvița, pe teren propriu.

Progresul Spartac are probleme înaintea partidei cu CSC Dumbrăvița

Confruntarea face parte din etapa a 6-a a play-out-ului, iar Progresul Spartac nu a avut parte de vești prea bune în zilele premergătoare, având câțiva absenți pentru duelul de sâmbătă.

Andrei Erimia, antrenorul formației Progresul Spartac, a recunoscut că nu va miza pe tot lotul, fiind și accidentări minore, dar și unele de durată. În această categorie din urmă intră Felix Menn, care nici nu s-a întors bine după o accidentare, că problema a recidivat și, aproape sigur, nu va mai evolua în acest sezon.

Andrei Erimia, analiza partidei Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița

”Principalul” va decide în ultimele dueluri, cu CSC Dumbrăvița și Viitorul Pandurii, și care va fi formula pe care va miza în barajul de menținere, în funcție de randamentul pe care îl vor da jucătorii.

”În primul rând, e o partidă în care vom avea câțiva absenți, accidentați. Ne-am bucurat că Felix Menn a revenit, însă accidentarea lui a recidivat și nu știm exact când va fi apt. Mai sunt câțiva jucători cu probleme, dar se pare că nu e nimic de durată, însă vor absenta pentru această partidă.

Vom încerca în aceste două meciuri, cu Dumbrăvița și cu Târgu Jiu, să găsim cea mai bună formulă pentru partidele de baraj.

(N.r. – Despre faptul că Progresul Spartac și CSC Dumbrăvița erau cotate cu ultimele șanse la evitarea retrogradării la începutului sezonului) Nu știu dacă noi am întrecut așteptările în acest sezon, dar să zicem că am reușit să obținem un obiectiv minim propus de noi, accederea în barajul de menținere în Liga 2.

Cred că una dintre diferențele dintre noi și Dumbrăvița, care a contat destul de mult în obținerea locului actual, a fost faptul că ea a jucat acasă, iar noi nu. Am schimbat destul de mult stadioanele, pe când ea a avut parte de aportul publicului și s-a creat o emulație acolo.

Dumbrăvița a mai avut și șansa să câștige niște meciuri în momentul potrivit, fix înainte de pauza de iarnă, până atunci fiind în zona retrogradării și, pentru câteva etape, chiar sub noi. Dar, noi suntem în situația de a ne lupta pentru menținerea în Liga 2, pe când ei și l-au asigurat. Merită felicitări!”, a spus Andrei Erimia înaintea confruntării Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița.

Progresul Spartac termină play-out-ul Ligii 2 cu CSC Dumbrăvița și Viitorul Pandurii

Așadar, Progresul Spartac se pregătește pentru baraj cu încă două meciuri, câte mai are de disputat în play-out, în ultimele două etape rămase, cu CSC Dumbrăvița și Viitorul Pandurii, prima pe teren propriu, iar a doua în deplasare.

Progresul Spartac a venit după două victorii la rând înaintea confruntării cu Concordia Chiajna, de runda trecută, scor 0-1. A învins cu 9-0 Unirea Constanța, în deplasare, după care a trecut de Ripensia, scor 1-0, pe teren propriu.

Referitor la situația din clasament, Progresul Spartac ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului, cu 23 de puncte. Are șase puncte peste locul 6, Ripensia, care are și un meci în plus, și e la nouă puncte de locul 5, Viitorul Pandurii. CSC Dumbrăvița e pe locul 3, cu 33 de puncte.

Foto: George Filip / Mediafax Foto
Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-relaxare-la-dumbravita-si-dupa-ce-echipa-si-a-asigurat-mentinerea-in-liga-2-cosmin-stan-abordeaza-partida-cu-progresul-spartac-cu-cel-mai-bun-11-se-joaca-totusi-pe-19268395

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-matematic-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19267931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-continua-cu-mitran-si-alexa-si-si-a-impus-un-obiectiv-clar-pentru-sezonul-viitor-vrem-promovarea-directa-ce-buget-a-avut-si-va-avea-echipa-19268450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-incep-sa-si-anunte-plecarea-de-la-poli-timisoara-dupa-retrogradare-unul-dintre-cei-mai-experimentati-componenti-ai-lotului-mesaj-chiar-de-ziua-sa-de-nastere-nu-as-fi-vrut-sa-se-19268430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eroul-iasiului-din-meciul-cu-dinamo-dezvaluie-care-este-adevaratul-lider-in-vestiarul-politehnicii-alin-roman-sunt-un-jucator-important-se-vede-prin-minutele-jucate-mijlocasul-ar-19268426

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2023, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă