Progresul Spartac renunță să mai spere la salvarea de la retrogradare. Andrei Erimia, concluzie după eșecul cu CSM Slatina: ”Nu avem cum să evităm retrogradarea”

Răzvan STÎNGĂ 02 Dec. 2023, 17:40 Liga 2
Progresul Spartac renunță să mai spere la salvarea de la retrogradare. Andrei Erimia, concluzie după eșecul cu CSM Slatina: ”Nu avem cum să evităm retrogradarea”

Progresul Spartac a bifat un nou eșec, în etapa a 15-a de Liga 2, ultima din 2023. Formația bucureșteană a plecat învinsă la limită de la Slatina, scor 0-1, contra CSM Slatina și termină anul cu numai un punct.

Singurul rezultat pozitiv obținut de trupa lui Andrei Erimia s-a înregistrat în runda a 5-a, 0-0 cu CSM Reșița, în deplasare. În rest, eșecuri pe linie, 14.

Progresul Spartac a pierdut și ultimul meci din 2023, 0-1 cu CSM Slatina, în etapa a 15-a din Liga 2

Progresul Spartac s-a ținut bine în fața trupei antrenate de Daniel Oprescu și cu un pic de noroc putea scoate chiar o remiză. A terminat la egalitate primele 45 de minute ale întâlnirii cu CSM Slatina, 0-0, iar din minutul 44 a evoluat chiar cu un om în plus, după eliminarea directă a lui Robert Gherghe.

Însă, la cinci minute după startul părții secunde, Progresul Spartac a primit gol, de la Raul Popa, care a punctat elegant, cu piciorul drept, din careu, singur cu portarul Alexandru Soare.

  • Progresul Spartac, contra CSM Slatina: Al. Soare – Andr. Florescu (Vl. Istrate 79′), Parfeon (cpt.), Leafu, Andr. Grigore (Străchinescu 85′) – Purice (D. Geană 79′), Rz. Stîngă (I. Costea 65′) – M. Dumitru (Tenică 65′), Petcu, Tong – Chirițoiu
    Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Seb. Radu, Crivac, Leo. Alexandrescu

Andrei Erimia a tras o concluzie tristă la final, declarând că nu vede echipa sa capabilă să se salveze de la retrogradare. A concluzionat că atât pot jucătorii săi în acest moment și nici nu poate să aducă întăriri de lot.

Andrei Erimia, resemnat. Știe că Progresul Spartac nu mai poate evita retrogradarea

Era de așteptat ca Progresul Spartac să fie una dintre echipele care se vor lupta pentru salvarea de la retrogradare, dar parcursul este unul foarte, foarte slab, 14 înfrângeri și o remiză până acum, cu numai opt goluri marcate și 38 primite.

Nu avem cum să evităm retrogradarea, avem un singur punct, mai sunt puţine etape, iar diferenţa este foarte mare. În plus, nu avem susţinerea necesară să facem ceva schimbări radicale în iarnă şi oricum ar fi foarte, foarte dificil.

Dacă ne uităm în clasament, e greu să găseşti aspecte pozitive, te poţi gândi cu regret la faptul că am acceptat să jucăm în Liga a II-a, dar nu cred că puteam refuza.

Este adevărat că a fost o conjuctură specială faţă de toate celelalte echipe, nu am avut o pregătire împreună, nu am putut să luăm jucători, cu atât mai mult cu cât resursele noastre sunt limitate. A fost foarte, foarte greu să structurăm o echipă, însă vom lua ceea ce este bun din experienţa aceasta, pentru că uneori astfel de situaţii te unesc.

De asemenea, consider, chiar dacă poate mi se pare doar mie, că am fi meritat mai mult, inclusiv astăzi. Avem nu ştiu câte meciuri pierdute la un singur gol diferenţă, ceea ce înseamnă că suntem tot timpul aproape, dar niciodată nu reuşim”, a declarat Andrei Erimia, citat de News Flux.

Progresul Spartac se gândește și mai mult la viitor

Deja, Progresul Spartac se gândește la viitor, la sezonul următor, cel mai probabil de Liga 3, dar și la tinerii interesanți pe care îi poate propune. În partea secundă a duelului cu CSM Slatina, Andrei Erimia a trimis pe teren trei tineri.

Alexandru Străchinescu (născut în 2006), Vlad Istrate (2008) și Deian Geană (2009) au fost introduși pe teren, pe final.

Final de an cu eșec la Slatina

Din păcate, nu am profitat de avantajul de personal de pe teren din a doua repriză, Raul Popa fiind găsit complet liber în banda sa, de unde a reușit să marcheze din poziție de unu-la-unu cu Soare. Până și cu mai multe șanse progresiste bune, scorul a rămas neschimbat până la fluierul final.

Totuși, poate chiar mai important, în această fază a sezonului, decât puncte în clasament, pot fi considerate cele trei debuturi din ultimul sfert de oră al partidei, când tinerii Alexandru Străchinescu (2006), Vlad Istrate (2008!) și Deian Geană (2009!!!) au pășit pentru prima dată pe teren în tricoul bleu-albastru!

Tot înainte!”, a notat Progresul Spartac pe Facebook.

Progresul Spartac, adversari complicați în ultimele patru meciuri din sezonul regular

Meciuri foarte grele va mai avea Progresul Spartac în sezonul regular din Liga 2, programate în 2024. Va întâlni, după cum urmează, Gloria Buzău (acasă), Campionii FC Argeș (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și CSM Ceahlăul (deplasare). Așadar, trei dueluri, în afară de formația din Pitești, cu echipe care se luptă cu șanse reale pentru accederea în play-off.

Foto: News Flux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-tare-la-targoviste-intre-chindia-si-concordia-19295169

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-invins-progresul-spartac-in-ultima-partida-din-2023-scor-1-0-in-etapa-15-din-liga-2-acasa-19295171

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-si-a-distrus-public-jucatorii-dupa-partida-unirea-dej-cs-mioveni-19295155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stejarel-visinar-s-a-accidentat-grav-in-meciul-slobozia-ceahlaul-19295154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-castigat-cu-2-1-meciul-cu-ceahlaul-19295117

Răzvan STÎNGĂ 02 Dec. 2023, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă