CSM Slatina s-a chinuit cu Progresul Spartac, iar după 45 de minute se contura o surpriză neplăcută. Analiza lui Daniel Oprescu după jocul cu ultima clasată din Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 02 Dec. 2023, 16:12 Liga 2

CSM Slatina a obținut o victorie pe teren propriu, cu Progresul Spartac, în etapa a 15-a de Liga 2, ultima programată în 2023. Oltenii au câștigat la limită, scor 1-0, în partida disputată la Slatina, înregistrând, astfel, al cincilea succes în actualul campionat.

În partida cu Progresul Spartac, CSM Slatina a punctat abia în partea secundă, la cinci minute de la reluare.

CSM Slatina a învins Progresul Spartac în ultima partidă din 2023, 1-0

Progresul Spartac, ultima clasată, cea mai slabă formație din Liga 2, a jucat în superioritate numerică din minutul 44, atunci când Robert Gherghe a văzut cartonașul roșu direct. Însă, CSM Slatina s-a mobilizat după revenirea de la vestiare și s-a impus cu 1-0.

A marcat tânărul Raul Popa (18 ani, foto articol), iar CSM Slatina termină anul pe locul 13 în Liga 2, cu 20 de puncte, la egalitate cu următoarele două clasate deasupra, Chindia Târgoviște și CSM Reșița, care au, însă, un golaveraj mai bun.

  • CSM Slatina, în partida cu Progresul Spartac: Velcu – A. Stan, Gherghe, Mondragon, C. Toma – Donca (Pisăru 68′), Sil. Matei (Țegle 68′) – I. Mitran, D. Toma (cpt.), R. Popa (D. Dragu 68′) – Cl. Dragu (Doman 55′)
    Rezerve neutilizate: Dincă – Val. Alexandru, Cr. Dinu, Ciocâlteu, Dav. Oprescu

Daniel Oprescu, mulțumit de repriza a doua a Slatinei cu Progresul Spartac

La finalul întâlnirii, Daniel Oprescu s-a declarat mulțumit de momentele echipei sale din partea secundă, chiar dacă a învins la limită ultima clasată din Liga 2. Au fost momente de joc în repriza a doua care l-au bucurat, jocul ofensiv al CSM Slatina fiind la un nivel apropiat de cel pe care îl vrea de fiecare dată.

A remarcat, ce-i drept, eliminarea lui Robert Gherghe, de la care voia mai multă atenție.

”I-am avertizat pe băieţi, după ce i-am analizat pe cei de la Progresul Spartac, să nu se aştepte că vor fi atât de slabi, pe cât o arată locul din clasament, că atunci vor avea probleme. Dacă ne uităm la ultimele lor rezultate, întăreşte ceea ce spun.

Exceptând meciul cu Steaua, din etapa trecută, în rest… la Selimbăr au pierdut cu 2-1, după ce au rămas în inferioritate, cu Alexandria au condus cu 1-0, la fel au pierdut după ce au rămas în inferioritate, totuşi jocul lor nu reflectă locul ocupat în clasament. Cum şi jocul nostru consider că este de câteva locuri mai sus.

Ceea ce m-a bucurat a fost atitudinea băieţilor, din a doua repriză. Deşi am rămas în inferioritate numerică, nu doar că am dat gol, dar ne-am mai creat şi trei, patru situaţii de a marca, însă doar concentrarea la finalizare a făcut ca scorul să nu fie mai mare

Nu am văzut faza de la cartonaşul roşu, dar un lucru este clar, Gherghe la experienţa lui ar fi trebuit să gestioneze mai bine acea fază. Şi vreau să mă opresc aici, pentru că nu am văzut imaginile”, a declarat Daniel Oprescu, conform News Flux.

CSM Slatina, sub mijlocul clasamentului din Liga 2

Clubul din Slatina are 20 de puncte și se situează pe locul 13 în Liga 2 după 15 etape, la un punct de locul 10, mijlocul clasamentului, Concordia Chiajna, dar care nu a evoluat în această rundă.

În următoarea etapă de Liga 2, a 16-a, prima din 2024, echipa lui Daniel Oprescu are meci pe teren advers, cu Corvinul Hunedoara, ocupanta locului 2, cu 31 de puncte.

În acest moment, CSM Slatina nu va intra în pauză, nu va lua vacanță. Mai are programată o săptămână de antrenamente.

Băieţii mai au o săptămână de antrenamente, după care vor avea vacanţă. O să facem o analiză şi o să vedem, un lucru este clar, sunt jucători care, nu pot spune neapărat  că au avut o evoluţie slabă, ci nu s-au adaptat atât de bine pe cât mi-aş fi dorit.

Şi, probabil, ca dintre aceşti jucători să fie care să-şi dorească să meargă să joace mai mult, pentru că nejucând nu are nimeni nimic de câştigat”, a încheiat Oprescu.

Foto: News Flux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stejarel-visinar-s-a-accidentat-grav-in-meciul-slobozia-ceahlaul-19295154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-si-a-distrus-public-jucatorii-dupa-partida-unirea-dej-cs-mioveni-19295155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-castigat-cu-2-1-meciul-cu-ceahlaul-19295117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-fk-miercurea-ciuc-0-2-19295053

Răzvan STÎNGĂ 02 Dec. 2023, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă