Progresul Spartac a ratat pe mâna ei o victorie și trei puncte extrem de importante. Andrei Erimia, impresiile partidei cu Minaur Baia Mare și analiza ultimelor etape

Răzvan STÎNGĂ 06 Nov. 2022, 15:28 Liga 2

Progresul Spartac a avut momente foarte bune în debutul meciului cu Minaur Baia Mare, a condus cu 2-0, dar modul în care a tratat ulterior adversarii putea duce chiar și la un eșec, deși partida de sâmbătă, din runda a 13-a a Ligii 2, s-a termina la egalitate, scor 2-2.

Progresul Spartac, doar remiză cu Minaur Baia Mare deși a condus cu 2-0

Progresul Spartac a reușit să intre bine în partida de la Baia Mare, după un drum foarte lung, de la București, și avea ocazia să ia în mod surprinzător poate cele trei puncte, să iasă învingătoare. Formația lui Andrei Erimia a condus cu 2-0, în urma reușitelor lui Luca Florică și Andrei Purice din minutele 6 și 11, doar că apoi s-a retras.

Tinerețea a fost, după cum a spus și Erimia la interviuri, un motiv pentru care jucătorii au preferat să evolueze pe cartea contraatacului, Minaur Baia Mare fiind cu atacurile poziționale și cu o presiune constantă. Din acest motiv, formația lui Mihai Iosif a restabilit egalitatea în urma dublei lui Vasile Chitaș, iar apoi putea da lovitura, pentru că a ratat câteva șanse foarte bune.

Andrei Erimia nu e supărat pe jucători după remiza cu Minaur Baia Mare

În finalul partidei, la una din ultimele faze de poartă importante, Progresul Spartac putea marca și ea, dar Andrei Erimia a declarat la conferința de presă, la interviuri, că remiza e una bună pentru echipa lui, detaliu pe care îl remarca și înaintea deplasării la Baia Mare.

Impresiile lui Andrei Erimia:

Începutul a fost fulminant și lucrurile păreau în regulă pentru noi, dar, cum se întâmplă mereu în fotbal, adversarii au revenit, au egalat și puteau chiar să preia conducerea. Au avut două ratări, una mai mare ca alta, dar la ultima fază puteam să câștigăm. Ar fi fost o bucurie enormă, însă per total putem spune că, fiind un meci cu un adversar direct și a fost și în deplasare, e bine că am luat un punct.

Am avut 2-0, am luat primul gol ușor, dar la 2-2 Minaur putea face 3-2. E un rezultat bun, plecăm cu ceva de la Baia Mare. Am jucat pe contraatac de la 2-2, dar e o chestie nedorită. Poate că la nivel mental nu suntem capabili să menținem ritmul și să atacăm o perioadă mai lungă de timp.

E normal ținând cont de faptul că lotul e tânăr, e destul de dificil să ne readaptăm de la sintetic la iarbă, ne antrenăm pe sintetic și jucăm pe iarbă. Sunt și jucători care sunt absenți din cauza accidentaților.  

(N.r. – Despre faptul că Denis Fărăgău a intrat pe teren la pauză și a fost înlocuit în minutul 81) Nu sunt nemulțumit de el, pur și simplu desfășurarea meciului m-a făcut să iau anumite decizii tactice și pentru a putea să le pun în practică a trebuit să schimb un jucător”.

  • Progresul Spartac: Ciontoș – Parfeon (cpt.), Leafu, Florică (M. Dumitru 68′), Mih. Șandru, I. Costea (Fărăgău 46′) (Ustinescu 81′), Purice, Andr. Grigore, I. Tudorache (Al. Dițu 45+1′), Sil. Matei, Visic (M. Andrei 81′)
    Rezerve neutilizate: Mărgărit – Petcu, Ohaci, Tong

Progresul Spartac, meciuri cu Ripensia, Metaloglobus și CSM Slatina după jocul cu Minaur Baia Mare

După jocul cu Minaur Baia Mare, Progresul Sprtac le va mai întâlni pe Ripensia, Metaloglobus și CSM Slatina până la finalul întrecerii regulare, dar Andrei Erimia nu consideră că duelurile vor fi ușoare ci din contră, vor fi unele dificile pentru că Progresul Spartac se va lupta cu cel puțin două dintre ele pentru evitarea ultimelor locuri în Liga 2, la finalul play-out-ului.

Antrenorul nou-promovatei speră ca jucătorii să fie tot mai concentrați și să abordeze toate partidele, pentru că deja au 13 meciuri în Liga 2, la un nivel optim din primul până în ultimul minut.

Sunt meciuri foarte importante, cu adversare directe la retrogradare. Cred că folosim cei mai mulți jucători născuți în 2004, lucru care se vede prin entuziasmul pe care îl avem, dar și prin anumite greșeli pe care le facem.

E greu cu o echipă tânără să ai echilibru mereu și să gestionezi momentele, dar vor fi meciuri de foc, meciuri care vor influența în mare măsură desfășurarea ulterioară a clasamentului. Suntem concentrați pentru ce urmează.

Clasamentul e strâns, iar dacă învingi în două-trei meciuri iei un avans important, te ridici din zona respectivă. Sigur, vor fi meciuri cu o încărcătură emoțională, mentală, fizică importante și sper să facem față.

Nu mi se par ușoare ultimele etape din sezonul regular, chiar dacă din prisma clasamentului putem spune că echipele pe care le întâlnim sunt adversari accesibili față de partidele de până acum”, a mai spus Andrei Erimia.

Progresul Spartac, pe 16 în Liga 2

Progresul Spartac este pe locul 16 cu 13 puncte, la egalitate cu locul 17, CSC Dumbrăvița, și la un punct de locul 15, Minaur Baia Mare. Dacă în runda aceasta Progresul Spartac a jucat pe terenul formației din Baia Mare, în runda a 14-a va primi vizita Ripensiei, locul 13 cu 15 puncte.

Minaur Baia Mare va întâlni SC Oțelul, la Galați.

Interviul cu Andrei Erimia de la finalul partidei Minaur Baia Mare – Progresul Spartac

Foto: Progresul Spartac și Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/arbitrajul-pro-unirii-slobozia-in-opinia-lui-dorinel-munteanu-nu-era-normal-sa-fie-rupt-jocul-ce-a-spus-de-sansele-ca-sc-otelul-sa-ajunga-in-play-off-dupa-ce-a-cazut-sub-locul-6-19252539

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-viitorul-pandurii-se-disputa-de-la-ora-1100-cu-o-victorie-echipa-lui-adrian-mihalcea-urca-pe-ultimul-loc-care-duce-in-play-off-19252468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-multumit-pe-deplin-dupa-succesul-cu-sc-otelul-am-dominat-total-jocul-asta-in-ultimele-zece-minute-cred-ca-ne-am-retras-un-pic-de-teama-unirea-slobozia-se-mentine-pe-19252466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-nu-a-stat-prea-mult-la-discutii-la-dumbravita-leo-grozavu-la-primul-succes-pe-banca-moldovenilor-echipa-incepe-sa-se-puna-pe-picioare-laude-pentru-doi-jucatori-19252461

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Nov. 2022, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă