Progresul Spartac a fost în team building, profitând de pauza din campionat. ”Nu are niciun rost să fii mereu în atac, dacă nu ai și zâmbetul pe buze”

Marius ANGHEL 18 Oct. 2023, 16:06 Liga 2

Profitând de pauza luată în campionat pe perioada meciurilor echipelor naționale, Progresul Spartac și-a organizat o ieșire, un mini-cantonament, un team building pentru câteva zile săptămâna trecută. S-a mers la Avrig, în județul Sibiu, la poalele Munților Făgăraș, pentru ca Andrei Erimia să încerce să ”sudeze” și mai mult relațiile dintre jucătorii achiziționați ”pe repede înainte”, după cum clubul susține singur, ținând cont de contextul în care echipa a fost reprimită în Liga 2 după ce în vară retrogradase.

Progresul Spartac a fost într-un mini-cantonament la Avrig

”Nevoiți să gătească pentru echipă, să facă curat pentru echipă și, în general, să se organizeze în echipă, scopul acestei activități a reprezentat un exercițiu menit de a «grăbi» procesul de omogenizare al bleu-albaștrilor”, a explicat Progresul Spartac scorul acestei acțiuni desfășurată de miercuri până vineri.

Ulterior, Progresul Spartac s-a întors acasă pentru a disputa sâmbătă amicalul de la Slobozia cu Unirea Slobozia, liderul actual din Liga 2, unde a pierdut cu scorul de 0-2.

”Mini-cantonament la Avrig, cu activități de echipă pentru jucătorii progresiști!
Nu e un secret faptul că, în contextul situației incomode în care ne-am aflat la începutul sezonului, o mare parte din lotul nostru actual a fost alcătuit „pe repede înainte”, în timpul campionatului. În aceste condiții, fără o perioadă precompetițională cu un itinerariu și o echipă certă, e oarecum de înțeles faptul că bleu-albaștrii nu au avut o ocazie bună de a-și forma relațiile de joc necesare eșalonului secund sau, pur și simplu, să se cunoască mai bine între ei.
Așadar, cu ocazia pauzei internaționale, clubul nostru a organizat o deplasare, săptămâna trecută, de miercuri până vineri (retrospectiv, cu poate prea puțin timp de odihnă înaintea amicalului de sâmbătă) la poalele Munților Făgăraș.
Pe lângă câteva antrenamente mai intense, conceptul inedit a venit din faptul că nu am solicitat nici un angajat al pensiunii la care am fost cazați. Nevoiți să gătească pentru echipă, să facă curat pentru echipă și, în general, să se organizeze în echipă, scopul acestei activități a reprezentat un exercițiu menit de a „grăbi” procesul de omogenizare al bleu-albaștrilor. Nu doar pentru minutele petrecute în vestiar, înaintea unui meci, ci și pentru momentul în care aceștia pășesc pe teren.
Sperăm că meciul de sâmbăta trecută unde, făcând abstracție de scorul conturat pe final, progresiștii au reușit să aibă chiar mai multă posesie decât liderii, pe propriul lor teren, e un semn bun pentru cum va arăta a doua jumătate a sezonului regular. Pentru că nu are niciun rost să fii „mereu în atac”, dacă nu ai și „zâmbetul pe buze”.
Tot înainte!”, a informat Progresul Spartac, publicând și câteva imagini din acest team building.

Progresul Spartac, ultima în Liga 2, se mută pe teren sintetic pentru meciul cu Metaloglobus

Progresul Spartac ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, 20, după nouă etape desfășurate în acest sezon regular și are doar 1 punct acumulat și un golaveraj dezastruos: 5-24.

În runda a 10-a, echipa lui Andrei Erimia joacă pe teren propriu cu Metaloglobus București (locul 16, 8 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00. Partida are loc pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea, Progresul Spartac optând de această dată pentru această suprafață de joc, după ce până acum, în precedentele cinci jocuri de acasă din acest sezon, a închiriat terenul cu iarbă naturală al aceleiași baze.

Și Metaloglobus a disputat sâmbăta trecută un amical, câștigând în deplasare în fața prim-divizionarei FC Voluntari cu scorul de 4-1.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-care-face-trecerea-in-partea-a-doua-a-sezonului-regular-al-ligii-2-inregistreaza-o-premiera-in-privinta-meciurilor-televizate-programul-rundei-a-10-a-19288802

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-calificare-la-turul-de-elita-dupa-1-1-cu-cehia-u19-19288840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-victorie-cu-2-0-in-amicalul-cu-progresul-spartac-19288673

Marius ANGHEL 18 Oct. 2023, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă