Probleme peste probleme la FC Brașov! Clubul are litigiu și cu impresarul lui Mbombo. Revine cazul în care a evitat in extremis depunctarea

Adi MARICA 12 Dec. 2022, 12:00 Liga 2
Probleme peste probleme la FC Brașov! Clubul are litigiu și cu impresarul lui Mbombo. Revine cazul în care a evitat in extremis depunctarea

FC Brașov continuă să tragă ponoasele unui transfer păgubos, cel al atacantului Yanis Mbombo Lokwa.

În data de 27 septembrie 2022, clubul brașovean anunța transferul atacantului Yanis Mbombo (foto), iar contractul acestuia se pare că este mai mult decât generos.

”FC Braşov continuă campania de achiziții pentru sezonul competițional 2022 / 2023. De acum în galben și negru va evolua un nou atacant, Yanis Mbombo Lokva. Jucătorul de atac ar putea debuta pentru stegari chiar în meciul din Cupa României contra celor de la FC Hermannstadt. Yanis Mbombo este un atacant belgian de 28 de ani și este fost component al echipelor naționale Under 21, Under 18 şi Under 17 ale Belgiei. A crescut la Standard Liege cu care a evoluat în prima ligă belgiană dar și în calificările Champions League și în grupele Europa League, competiții unde a reuşit să și înscrie câte un gol. A mai jucat în prima ligă din Belgia la Royal Excel Mouscron, dar și în liga a doua franceză la echipe de renume din hexagon, precum AJ Auxerre sau FC Sochaux”, așa suna anunțul oficial al transferul atacantului belgian.

Mbombo, zero realizări la FC Brașov

Transferul s-a dovedit a fi unul ratat din toate punctele de vedere, Mbombo nereușind să se impună în primul 11 al echipei antrenate de Dan Alexa.

Mai mult accidentat, are rezultate dezastruoase la Brașov: niciun gol marcat, un singur meci ca titular, cu CSM Slatina, în care a și fost schimbat în minutul 55 cu bulgarul Angelov, și trei jocuri din care a intrat din postura de rezervă. În etapa a 11-a, belgianul a intrat în minutul 61 în locul lui Chică-Roșă, în etapa 12 a intrat în minutul 86 în locul lui Angelov, iar în etapa 14 a intrat în minutul 80 în locul lui Lascu.

În ultimele două meciuri, Mbombo nici măcar nu a mai prins lotul! În total a jucat 97 de minute la FC Brașov.

În aceste condiții, șefii clubului vor încerca să rezilieze contractul cu jucătorul. Doar că a mai apărut o problemă. Impresarul jucătorului a reclamat clubul brașovean la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor. Se pare că agentul atacantului își cere un comision! CSNL a stabilit ca termen în acest caz data de 20 decembrie.

”Dosar 581/CL/2022 – CINGARI SALVATORE VS. ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV FOTBAL CLUB BRAŞOV – STEAGUL RENAŞTE . Acordă termen la data de 20.12.2022”, notează CNSL.

Probleme și cu David Gârniță

Și la Comisia de Disciplină a FRF, FC Brașov are un litigiu.

Gloria Albești, prin președintele Irinel Resmeriță, solicită plata grilei pentru portarul David Gârniță. Gârniță este jucătorul echipei FC Brașov, iar în vară a fost cedat sub formă de împrumut la Olimpic Cetate Râșnov.

”Deadline” cu foștii jucători, litigiu pierdut cu fostul antrenor Călin Moldovan

În această săptămână, FC Brașov va trebui să găsească soluții pentru a plăti datoriile către foștii jucători Alin Damian, Marius Manole, Diego Alupoaie, Raul Rusu, Iulian Nechita, Raul Toader, Bogdan Cîrstean și Radu Linguraru.

Luna trecută, pe ultima sută de metri, jucătorii au fost de acord cu amânarea plăților, iar clubul a evitat depunctarea. Noua dată limită pentru plăti este de 15 decembrie 2022.

Altfel, FC Brașov a pierdut litigiul cu fostul antrenor, Călin Moldovan. Acesta și-a cerut la FRF bonusurile stipulate în contractul pe care l-a avut cu FC Brașov, iar CSNL i-a dat dreptate antrenorului.

FC Brașov iernează pe locul 10 în Liga 2, cu 23 de puncte, la trei puncte de poziția a 6-a, ultima care duce în play-off, ocupată de Gloria Buzău. Campionatul se va relua în ultimul weekend din luna februarie a anului 2023, iar echipa lui Dan Alexa mai are trei meciuri în sezonul regular cu Gloria Buzău (deplasare), Unirea Constanța (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-chirurgului-dan-alexa-a-identificat-probleme-de-mentalitate-la-jucatorii-sai-multi-au-fost-depasiti-de-miza-trebuie-sa-analizez-foarte-atent-in-aceasta-perioada-d-19256151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iarna-agitata-la-fc-brasov-mai-multi-jucatori-n-au-confirmat-asteptarile-si-sunt-pe-lista-neagra-a-conducerii-19256061

Adi MARICA 12 Dec. 2022, 12:00 Liga 2
Pe aceeași temă