Probleme de lot pentru Farul înaintea jocului cu FK Csikszereda. Ianis Zicu, nevoit să apeleze la mai mulți juniori din pricina accidentărilor și COVID-ului: ”Unii vin după două săptămâni de carantină”

Răzvan STÎNGĂ 04 Dec. 2020, 19:20 Liga 2
Probleme de lot pentru Farul înaintea jocului cu FK Csikszereda. Ianis Zicu, nevoit să apeleze la mai mulți juniori din pricina accidentărilor și COVID-ului: ”Unii vin după două săptămâni de carantină”

La două zile după ce nu a putut lua parte la restanța cu ”U” Cluj din pricina infectărilor cu COVID-19, Farul a primit de această dată acordul Direcției de Sănătate Publică Constanța, să joace în runda a 15-a din Liga 2. ”Marinarii” se vor prezenta la partida cu FK Csikszereda de sâmbătă, de la ora 11:00, dar antrenorul Ianis Zicu a recunoscut că nu poate dispune de cel mai bun lot.

Ianis Zicu, probleme cu accidentările și cazuri de COVID: ”Mâine voi avea 10 jucători titulari, iar pe bancă vor fi patru juniori”

Conform declarațiilor oferite la conferința de presă, Farul va avea pentru meciul cu ciucanii mai mulți juniori, patru la număr. Totuși, Ianis Zicu nu concepe ca echipa lui să nu învingă și să nu continue evoluțiile bune din ultima perioadă.

Farul a obținut rezultate pozitive atât în Liga 2, cât și în Cupa României, unde s-a calificat în 8-imi după ce a trecut cu 2-1 de Academica Clinceni.

”Va fi o partidă grea, pentru că întâlnim un adversar periculos, un adversar care este în cea mai bună formă din Liga a 2-a, are șase meciuri consecutive fără înfrângere. A pierdut meciul cu UTA din Cupă, dar a jucat, până la urmă, cu o echipă bună a Ligii 1 și diferența de valoare dintre primele două ligi există. Cred eu că această partidă trebuie abordată foarte serios, chiar dacă avem probleme mari de lot, jucători accidentați, jucători depistați pozitiv cu COVID-19.

Mâine voi avea 10 jucători titulari, care fac parte din lotul primei echipei, iar pe bancă vor fi patru juniori, unii luați după două săptămâni de carantină. Au ieșit pozitivi în urmă cu două săptămâni și nu au niciun antrenament. Inclusiv cei care vor fi de la început mâine nu au făcut un ciclu normal de pregătire de o săptămână pentru că a fost această situație, cu șase jucători depistați pozitivi, și nu am fost lăsați să ne antrenăm.

Cred că tonusul nu va fi la cel mai înalt nivel, dar, până la urmă trebuie să avem minte, trebuie să avem inimă, și să știm că o victorie mâine ne asigură în continuare șansele pentru play-off”, a declarat Ianis Zicu, citat de site-ul oficial al clubului Farul.

Inclusiv după jocul cu Academica Clinceni, Zicu spunea că: ”din lotul nostru, azi nouă au fost jucători născuți după 2000. Suntem foarte puțini. Astăzi nu am putut să fac decât trei schimbări. Aceștia au fost toți jucătorii mei, mai aveam doar doi portari pe bancă. Dacă eram nevoit să fac a patra schimbare, eram nevoit să bag un portar.” Farul n-a mai avut 20 de jucători în lot de o lungă perioadă de timp, astfel că echipa e învățată cu această situație în care se află și în jocul cu FK Csikszereda.

Zicu speră la o suprafață de joc decentă

Zicu e mulțumit de faptul că suprafața de joc se va prezenta bine la ora începerii meciului, ceea ce nu poate decât să fie un plus pentru echipa lui, după cum a accentuat.

”Va fi un teren decent, pentru că în această perioadă a anului lucrurile nu sunt tocmai simple în România. Noi nu avem un teren foarte bun ca să ne pregătim și de o iarnă grea, ca să spun așa. Este bine că nu a nins, este bine că nu a plouat foarte mult, să sperăm că mâine terenul va arăta în condiții decente pentru că eu sunt adeptul unui astfel de teren, nicidecum un teren necalitativ pentru a pune probleme adversarului. Vreau ca terenul să fie bun, să putem să jucăm fotbal și să ne bucurăm de moment”, a mai spus Zicu.

Ianis Zicu vrea victorii în ultimele două meciuri ale anului 

Farul mai are două meciuri în acest an. Pe lângă cel cu FK Csikszereda din etapa a 15-a, mai are de disputat și restanța din runda a 14-a, cu Ripensia.

Confruntarea este programată pe 14 decembrie, de la ora 14:00, la Timișoara. Ianis Zicu vrea victorii pe linie în aceste ultime dueluri din 2020, pentru ca Farul să fie sigură de primele șase locuri înaintea pauzei de iarnă.

Pentru noi, treaba rămâne la fel de încinsă, nu știu ce echipă poate să spună că s-a limpezit clasamentul. În acest moment, putem să spunem că ambele partide le vom disputa, avem două săptămâni în care putem să ne desfășurăm normal activitatea cu acești jucători pe care-i avem. Sperăm să obținem 6 puncte din aceste două partide ca să avem o iarnă liniștită, să putem să pregătim cum trebuie următoarea parte a sezonului.

(N.r. – mesaj pentru fani) Sperăm ca anul viitor să-i aducă la stadion, să jucăm cu ei alături, pentru că ne-au lipsit și, cu siguranță, dacă ar fi fost aici, meciurile de acasă ar fi fost mult mai bune, ca și rezultate”, a transmis Ianis Zicu.

Andrei Banyoi: ”Cred că o să fie un meci greu, este o echipă foarte bună” 

Andrei Banyoi este unul dintre fotbaliștii importanți pe care Ianis Zicu îi are la dispoziție pentru duelul de sâmbătă. Acesta a participat la conferința de presă alături de antrenor și este la rândul său încrezător în obținerea celor trei puncte.

”Cred că o să fie un meci greu, este o echipă foarte bună, care nu a mai pierdut de șase etape, ambițioasă, cu jucători foarte buni. Sper ca noi să câștigăm, să fim prima echipă care-i bate după șase etape.

Am arătat că nu contează cine lipsește și cine joacă, toți suntem jucători foarte buni. Am arătat că putem să ne batem la promovare și că ne batem de la egal la egal cu orice echipă. Toți colegii sunt foarte inteligenți și ne înțelegem cu toții bine. Mă bucur, cu atât mai mult cu cât mă înțeleg foarte bine cu Simon.

(N.r. – lupta la play-off) Este o luptă foarte strânsă. Cred că o să fie o luptă frumoasă, de bun augur, și noi o să fim învingători. Simt asta!

(N.r. – mesaj pentru fani) Fiindcă este ultimul meci pe teren propriu, îi aștept să fie aproape de noi, să ne împingă de la spate și la final să ne bucurăm toți împreună, chiar dacă nu vor fi în tribune. Nu putem schimba acest lucru. Îi așteptăm să revină lângă noi cât mai curând, a spus Andrei Banyoi.

Farul e pe 8 în Liga 2, FK Csikszereda se situează pe poziția a 9-a

Farul și FK Csikszereda sunt vecine de clasament în Liga 2. Gazdele sunt, înaintea partidei directe, pe locul 8, 20 de puncte în 12 meciuri, în timp ce ciucanii sunt pe 9, cu 19 puncte în 13 partide. Sezonul trecut, cele două s-au întâlnit într-un singur meci, în turul campionatului, în etapa a 6-a.

Confruntarea avut loc la Constanța, iar învingătoare a ieșit Farul, cu 2-0. Autorii golurilor, Viorel Lică și Alexandru Stoica.

Foto: Farul Constanța și Răzvan Păsărică / Sport Pictures 
Video: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-e-apta-de-joc-pentru-meciul-cu-fk-csikszereda-dsp-constanta-i-a-dat-aviz-favorabil-acum-dupa-ce-la-restanta-cu-u-cluj-nu-i-a-permis-deplasarea-19161151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-echipei-farul-reactioneaza-la-randul-ei-vizavi-de-restanta-nedisputata-cu-u-cluj-peluza-marina-pune-punctul-pe-i-si-se-intreaba-unde-a-fost-pana-acum-peluza-sepcile-rosii-19161015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-u-cluj-farul-nu-se-mai-joaca-iar-echipa-lui-costel-enache-va-pierde-la-masa-verde-constantenii-au-descoperit-ca-au-cazuri-de-covid-19-19160715

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Dec. 2020, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă