Farul e aptă de joc pentru meciul cu FK Csikszereda. DSP Constanța i-a dat aviz favorabil acum, după ce la restanța cu ”U” Cluj nu i-a permis deplasarea

Marius ANGHEL 04 Dec. 2020, 17:23 Liga 2
Farul e aptă de joc pentru meciul cu FK Csikszereda. DSP Constanța i-a dat aviz favorabil acum, după ce la restanța cu ”U” Cluj nu i-a permis deplasarea

Farul este aptă de joc pentru următorul meci din campionat, ultimul pe care îl are 2020, cel cu FK Csikszereda, programat sâmbătă, de la ora 11:00, la Constanța. Asta după ce marți a primit șase rezultate pozitive la COVID-19, iar DSP i-a interzis deplasarea la Cluj-Napoca, chiar întorcând echipa din drum, acolo unde trebuia să joace miercuri restanța cu ”U” Cluj.

Cei considerați contacți ai celor șase depistați pozitiv la COVID-19 la Farul în ziua de marți au ieșit negativi în urma retestării, astfel că DSP a dat aviz favorabil formației antrenate de Ianis Zicu să joace sâmbătă, acasă, cu FK Csikszereda, în etapa a 15-a a Ligii 2.

Bineînțeles, Farul se poate folosi în meciul cu ciucanii doar pe jucătorii confirmați negativ la noul coronavirus, în timp ce cei șase pozitivi vor rămâne în izolare pentru cel puțin două săptămâni și vor rata ultimul joc din acest an. Echipa constănțeană trebuie să aibă mininum 13 jucători disponibili, dintre care unul să fie portar, însă pentru a juca avea nevoie de avizul DSP, iar acest lucru are acum, spre deosebire de dinaintea restanței cu ”U” Cluj.

Farul are aviz de la DSP Constanța să joace cu FK Csikszereda

Farul a anunțat că va juca meciul cu FK Csikszereda:

”În urma finalizării anchetei epidemiologice și a retestării tuturor contacților cu cazurile pozitive, DSP Constanța a acordat, în această după-amiază, echipei noastre avizul favorabil pentru a participa la meciul cu AFK Csikszereda, din etapa a 15-a a Ligii a 2-a

Partida se va disputa conform programării sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul din Constanța.”

Neprezentarea la restanța cu ”U” Cluj a creat un val de reacții (articolele cu reacțiile sunt atașase acestui text în partea sa inferioară) în special din partea ardelenilor. Aceștia sunt convinși că ”marinarii” nu au mers în mod expres la acest meci care trebuia să aibă loc miercuri, deoarece nedisputarea lui atrăgea, conform regulamentului, o decizie la ”masa verde” privind rezultatul, una în favoarea Farului, având în vedere că prima dacă nu s-a jucat din cauza cazurilor de COVID-19 de la ”U” Cluj.

”U” Cluj a protestat și s-a prezentat la stadion la ora la care trebuia să joace meciul restant cu Farul. Regulamentul FRF este, însă, principalul vinovat pentru această situație. Echipa constănțeană s-a conformat deciziei DSP, care nu i-a permis deplasarea, considerând că există posibilitatea răspândirii coronavirusului. Nerespectarea ordinelor DSP atrage dosare penale, lucru pe care ”U” Cluj îl știe foarte bine. Așa cum și Farul știe foarte bine că aducerea la antrenamente a jucătorilor considerați contacți înseamnă în mod normal tot dosar penal pentru cei responsabili.

Înaintea desfășurării etapei a 15-a a Ligii 2, ultima programată în 2020, Farul Constanța ocupă locul 8 în clasament, cu 20 de puncte acumulate în 12 meciuri. FK Csikszereda se află pe poziția a 9-a, cu 19 puncte strânse în 13 partide.

Marius ANGHEL 04 Dec. 2020, 17:23 Liga 2
Pe aceeași temă