Primul meci între Farul și ”U” Cluj după scandalul din sezonul regular. Ianis Zicu: ”E un moment de reorganizare și fiecare jucător trebuie să dea totul”. Constănțenii vor apela la mai mulți tineri din cauza accidentărilor

Andrei PASCU 30 Apr. 2021, 13:05 Liga 2
Primul meci între Farul și ”U” Cluj după scandalul din sezonul regular. Ianis Zicu: ”E un moment de reorganizare și fiecare jucător trebuie să dea totul”. Constănțenii vor apela la mai mulți tineri din cauza accidentărilor

Farul și ”U” Cluj se întâlnesc în etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2, sâmbătă de la 12:30. Confruntarea este prima între cele două după ce s-a întâmplat în sezonul regular, când ”marinarii” s-au impus la ”masa verde”, cu 3-0. La acel moment, a fost scandal în toată regula între cele două cluburi.

Farul a fost acuzată că a premeditat totul pentru a lua cele trei puncte, dar cu toate acestea se pare că antrenorul Ianis Zicu a trecut peste acel moment. La conferința de presă nu a adus în discuție subiectul, preferând să vorbească doar pe seama confruntării de sâmbătă.

Ianis Zicu: ”Să sperăm că, în curând, ambele echipe vor fi în prima ligă” 

Partida este ultima pentru Farul pe teren propriu, motiv pentru care Ianis Zicu își dorește neapărat un rezultat pozitiv, ba chiar o victorie. În plus, Farul și Universitatea Cluj sunt în luptă și pentru primul loc în Grupa A play-out-ului Ligii 2.

Întâlnim un adversar foarte bun. Noi sperăm să încheiem sezonul cu un rezultat pozitiv. Sperăm să reușim să facem acest lucru, pentru că ar fi un lucru extraordinar să terminăm pe primul loc în play-out. Dar, cu un rezultat bun și un joc prost nu putem trage prea multe concluzii, ci trebuie să avem un joc bun, fiind fără presiune.

Și noi și Cluj suntem salvați matematic și nu există niciun fel de presiune pentru jucătorii mei din punctul meu de vedere. Trebuie să muncim, să jucăm bine, pentru că este un moment de reorganizare pentru sezonul viitor și fiecare jucător trebuie să dea maximum.

Era bine să fi fost în play-off acest meci. Și noi, și ei am fost acolo, aproape, dar, din păcate, niciuna dintre aceste două echipe de tradiție nu a reușit să obțină accesul în play-off. Să sperăm că, în curând, ambele echipe vor fi în prima ligă”, a declarat Ianis Zicu la conferința de presă.

Farul ar putea schimba mult prima echipă, comparativ cu etapele trecute 

Farul are ceva probleme de efectiv înaintea confruntării cu ardelenii, motiv pentru care Ianis Zicu ar putea face mai multe schimbări în echipa de start. Este posibil ca în primul ”11” să apară chiar câțiva tineri care până acum nu au avut șansa să joace prea mult.

Am și câțiva jucători accidentați, care nu vor face parte din lot, alți jucători care au jucat mai puțin probabil că vor fi folosiți în aceste ultime două partide. Cred că, până la urmă, contează să oferim un meci bun, pentru că, așa cum am spus, importanța este egală cu zero din punct de vedere al clasamentului în acest moment.

Este ultima impresie de pe teren propriu, ultima va fi la Pandurii, și noi suntem pregătiți să facem un joc bun și să câștigăm. Este clar că fiecare meci a fost abordat pentru a câștiga, la fel vom aborda și sâmbătă împotriva lui U Cluj”, a continuat Ianis Zicu.

Vlad Rusu a revenit la Farul după o accidentare serioasă: ”Chiar îmi pare rău că am lipsit o perioadă destul de lungă”

Alături de antrenor, la conferința de presă a participat și atacantul Vlad Rusu, care a bifat primul meci după o lungă perioadă în care a absentat. El a fost accidentat. A evoluat runda trecută, când a și oferit o pasă de gol în meciul cu CSM Slatina, câștigat de Farul cu 3-1.

După o perioadă în care am fost accidentat, am reintrat la antrenamente și am reușit să intru și la joc. Sunt fericit, în primul rând, că am reintrat și nu am avut probleme, și, în al doilea rând, pentru că echipa a câștigat și am putut și eu să ajut.

Da, chiar îmi pare rău că am lipsit o perioadă destul de lungă, poate ajutam echipa pentru a accede în play-off. Din păcate, nu s-a putut. Acum mai avem două meciuri din play-out și trebuie să le tratăm cu seriozitate și să le câștigăm pe amândouă ca să terminăm pe primul loc.

Sâmbătă întâlnim U Cluj, un meci greu, la fel ca toate celelalte, și sper și eu, dacă voi fi introdus pe teren, să-mi fac treaba cât mai bine și să-mi ajut echipa. Din păcate pentru noi, suntem în play-out. Ne propusesem altceva, probabil la fel ca U Cluj, dar ne întâlnim într-un meci care nu mai contează foarte mult. Noi trebuie să tratăm serios și acest meci și să ne impunem, să luăm cele 3 puncte pentru a ne detașa pe primul loc”, a spus Vlad Rusu.

Farul și ”U” Cluj, pe podium în Grupa A 

Farul și ”U Cluj” sunt între primele echipe din Grupa A a play-out-ului. Gazdele de sâmbătă sunt pe primul loc, cu 39 de puncte, în timp ce ardelenii sunt pe 3, cu 36 de puncte. Între cele două se află Metaloglobus.

Dacă Farul a învins CSM Slatina etapa anterioară, ”U” Cluj a trecut de Metaloglobus, cu 2-0.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures
Video: FC Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-si-metaloglobus-l-au-ofertat-pe-costin-lazar-dar-antrenorul-a-refuzat-ambele-propuneri-deocamdata-ma-ocup-de-copii-pentru-a-ma-organiza-mai-bine-si-o-echipa-din-liga-1-s-a-19181917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-liga-2-cu-doua-serii-din-sezonul-urmator-cele-doua-cluburi-care-pun-presiune-pe-frf-au-chiar-ele-un-plan-diferit-pentru-modificarea-sistemului-competitional-cum-e-s-19181842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-principalul-finantator-al-clubului-petrolul-faceun-pas-in-spate-decizia-luata-de-veolia-dupa-a-treia-promovare-ratata-in-liga-1-19181981

 

 

 

 

Andrei PASCU 30 Apr. 2021, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă