Primul jucător la care Rapid renunță după promovarea în Liga 1: Marian Drăghiceanu

Marius ANGHEL 26 May. 2021, 14:51 Liga 2
Primul jucător la care Rapid renunță după promovarea în Liga 1: Marian Drăghiceanu

Rapid e încă la capitolul de analiză după încheierea sezonului de Liga 2 și obținerea promovării în Liga 1 de pe locul 2 din play-off.

Spre deosebire de ”FC U” Craiova, campioana din 2021 a ligii secunde, care a fost mult mai hotărâtă atât în campionat, unde a vrut neapărat locul 1, cât și după aceea, când a anunțat a doua zi după ultimul meci o listă de nu mai puțin de opt jucători la care renunță, inclusiv la antrenorul Eugen Trică, Rapid începe timid campania de ”curățenie și întărire” pentru Liga 1.

Marian Drăghiceanu, primul jucător la care Rapid renunță după promovarea în Liga 1

Giuleștenii au anunțat astăzi, 26 mai 2021, primul jucător pe care nu se vor mai baza în noul sezon, în Liga 1. Este vorba despre mijlocașul Marian Drăghiceanu (21 de ani).

”Marian Drăghiceanu nu va mai continua cu Rapid, contractul său urmând a expira la finalul lunii viitoare.
Mulțumim pentru tot, Marian, și mult succes în continuare!”, a transmis Rapid pe pagina sa de Facebook.

  • Trebuie spuns însă că Rapid s-a mai despărțit de încă un jucător până acum, după obținerea promovării în Liga 1. Este vorba despre căpitanul Ionuț Voicu, însă fundașul de aproape 37 de ani a decis să se retragă din cariera de fotbalist, în timp ce Drăghiceanu are aproape 22 de ani (la 7 iulie).

La capitolul achiziții, potrivit surselor ProSport, Stefan Ashkovski, mijlocașul echipei FC Botoșani, a ajuns la o înțelegere verbală cu Rapid și vineri ar urma să poarte ultimele discuții înainte de semnarea contractului. Cristian Săpunaru și Alexandru Ioniță II sunt și ei pe lista giuleștenilor.

Drăghiceanu juca la Rapid din Liga 3 și a fost achiziționat în aceeași campanie cu Hlistei

Drăghiceanu a ajuns la Rapid în ianuarie 2019, când echipa evolua în Liga 3, la finalul acelui sezon având să promoveze în Liga 2. Semna un contract pe doi ani și jumătate și era al șaptelea transfer din acea iarnă, după Cătălin Oanea, Robert Băjan, Cătălin Hlistei, David Onyeanula, Alin Turbatu și Fabio Trip. Doar el și Hlistei se mai aflau acum în lot.

Atunci semna cu Rapid după ce se despărțea de Dunărea Călărași, cu care promova în Liga 1 și în acest eșalon apuca să joace doar două meciuri.

În ediția trecută a Ligii 2, Drăghiceanu a evoluat în 18 meciuri (777 minute) pentru Rapid și înscria 5 goluri. În sezonul recent încheiat de ligă secundă, mijlocașul originar din Săvinești (Neamț) a prins 20 de meciuri (970 minute), doar în zece a fost titular și a fost schimbat de opt ori și a înscris 3 goluri.

Drăghiceanu a avut în multe rânduri probleme cu accidentările la Rapid.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 26 May. 2021, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă