Primul hattrick în acest sezon de Liga 2, marcat de unul dintre cei patru jucători cu numele Pop pe care Unirea Dej îi are în lot. ”Creștem de la meci la meci și asta o arătăm și pe teren”

Marius ANGHEL 23 Aug. 2021, 17:34 Liga 2

Marcatorul primului hattrick în acest sezon de Liga 2, ediția 2021-2022, este atacantul echipei Unirea Dej Alexandru Mihai Constantin Pop (foto, în dreapta, cu mustață și barbă). Jucătorul de 21 de ani născut în Argentina, la San Antonio de Areco, a evoluat în ultimele două campionate la ”U” Cluj, iar în vară a semnat cu nou-promovata.

Unirea Dej, la prima victorie în Liga 2. Alexandru Pop: ”Suntem pe o pantă ascendentă și asta o arătăm și pe teren”

Alexandru Pop nu numai că a marcat trei goluri în jocul de pe teren propriu cu CS Comunal Șelimbăr, câștigat cu 3-0, ci a înscris și primele goluri ale Unirii Dej în acest sezon și, evident, a adus și prima victorie în Liga 2 echipei sale.

Primul gol a fost marcat în minutul 54, cu capul, dintr-o centrare a lui Cătinean, al doilea a fost reușit în minutul 65, tot cu capul, după o minge trimisă în careu de Frăsineanu, în timp ce ultimul gol a venit în minutul 71, după o pasă în careu oferită de Manole.

”A fost o victorie foarte importantă, într-un moment bun. După cum spunea și Mister (n.r. – antrenorul Dragoș Militaru), suntem pe o pantă ascendentă, creștem de la meci la meci și asta o arătăm și pe teren. A fost un joc destul de greu, cu un adversar bine organizat defensiv și cred că și căldura a fost un obstacol astăzi, dar ne bucurăm pentru această victorie și mergem mai departe cu capul sus”, a spus Alexandru Pop la finalul meciului cu Șelimbăr.

Alexandru Pop i-a dedicat una dintre reușitele sale coechipierului Andrei Pop, accidentat grav în meciul cu Dunărea Călărași.

Alex Pop, la primul hattrick la seniori: ”Sper să continui pe această linie”

Pentru Alexandru Pop acesta a fost primul meci la seniori în care înscrie de trei ori.

”Cred că acum doi ani și jumătate, la juniori, la under 19, am înscris ultima dată de trei ori. E primul meu hattrick la seniori, mă bucur foarte mult pentru lucrul acesta și sper să continui pe această linie.

Băieții m-au felicitat, de la cei de pe bancă, cei din teren, la staff, toată lumea e fericită. Cel mai important e că am câștigat”, a mai spus Pop, care crede că Unirea Dej s-a deblocat după această victorie: ”Cu siguranță că ne-am descătușat. Am așteptat mult această victorie și ne bucurăm cu toții foarte mult că a venit. Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care au venit la stadion, pentru felul în care ne susțin, pe tot parcursul meciului, fie că mergem mai bine, fie că nu. Ei sunt acolo pentru noi și ne încurajează încontinuu și le mulțumesc pe această cale foarte mult.”

Dragoș Militaru, despre Alex Pop: ”E serios, inteligent, își vede de treabă, muncește mult”

În cariera sa, Alexandru Pop a mai evoluat în Liga 2 pentru ”U” Cluj, în precedentele două sezoane, cât și în ediția 2015-2016. Pentru Universitatea a avut 29 de partide și 8 goluri, campionatul trecut bifând 14 meciuri și 4 goluri.

Antrenorul Dragoș Militaru l-a felicitat pentru reușite, însă l-a ținut cu picioarele pe pământ.

”Mă bucur foarte tare pentru el. E un băiat serios, inteligent, își vede de treabă, muncește mult, e într-un sezon în care probabil are nevoie de acest mediu, pentru că în ultimele două sezoane, deși a avut realizări, nu a jucat foarte-foarte mult. Cred că e un mediu potrivit pentru el, e un băiat tânăr, de 20-21 de ani și mă bucur foarte tare pentru el, dar e și meritul celorlalți, care au adus mingea în fața porții pentru el”, a spus Militaru.

  • Unirea Dej mai are în lot alți patru jucători cu numele de familie Pop: fundașul Daniel Teodor Pop (22 ani), mijlocașul Adrian Laurențiu Pop (22 ani) și atacanții Alexandru Mihai Constantin Pop (21 ani) și Andrei Alexandru Pop (24 ani).
  • Totodată, nou-promovata în Liga 2 are câte doi jucători și cu numele de Papp (portarul Raul Papp și mijlocașul Alexandru Marin Papp) și Blaj (mijlocașii Alexandru Andrei Blaj și Florin Dan Blaj).
Jucătorii Unirii Dej se bucură alături de galeria ”Brigada Someșeană”

Pop vrea victoria și din deplasarea de la Brașov

În etapa a 5-a a Ligii 2, Unirea Dej joacă în deplasare la FC Brașov, sâmbătă, de la ora 11:00. Alexandru Pop speră la o nouă victorie a echipei sale.

”Veți vedea o echipă Unirea Dej la fel de montată și determinată ca și acum și sperăm să ne întoarcem acasă cu cele trei puncte”, a mai spus atacantul Unirii.

Până la următorul meci din campionat, Unirea Dej joacă marți, de la ora 17:30, în deplasare la Gloria Bistrița Năsăud (Liga 3), în Faza a III-a a Cupei României. Echipa din Dej a jucat și miercurea trecută în competiția KO, unde a trecut cu 3-1 în deplasare de Sportul Belcean (Liga 4).

Unirea Dej, cu 5 puncte acumulate în patru etape, se află pe locul 10 în Liga 2.


Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-la-prima-victorie-in-liga-2-in-meciul-in-care-a-si-reusit-sa-inscrie-pentru-prima-data-dragos-militaru-dupa-succesul-cu-selimbar-nu-stiu-daca-3-0-e-scorul-corect-dar-victorie-19197152

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-timisoara-calarasi-techirghiol-braila-si-dej-gazdele-meciurilor-care-incep-la-ora-1100-fc-brasov-vrea-sa-mai-spele-din-rusinea-traita-runda-trecuta-19196919

Marius ANGHEL 23 Aug. 2021, 17:34 Liga 2
Pe aceeași temă