Unirea Dej, la prima victorie în Liga 2, în meciul în care a și reușit să înscrie pentru prima dată. Dragoș Militaru, după succesul cu Șelimbăr: ”Nu știu dacă 3-0 e scorul corect, dar victorie e meritată”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2021, 19:27 Liga 2

Unirea Dej a reușit în etapa a 4-a a Ligii 2, în jocul de acasă cu CS Comunal Șelimbăr, altă nou-promovată, să spargă de două ori gheața. În primul rând a marcat primul ei gol în acest sezon, iar apoi a câștigat primul ei meci, 3-0 cu trupa sibiană.

Pe lângă cele două realizări, echipa clujeană antrenată de Dragoș Militaru dă și primul jucător din acest sezon care înscrie trei goluri într-un meci. E vorba de Alexandru Pop, marcatorul tuturor golurilor din partida de sâmbătă.

Dragoș Militaru, după ce Unirea Dej a obținut prima victorie în Liga 2: ”A fost un meci frumos, un meci plăcut pentru spectatori”

După un debut cu o înfrângere pe teren propriu în Liga 2, 0-2 cu Unirea Slobozia, pentru Unirea Dej au urmat apoi două remize la scorul de 0-0, la Ripensia și acasă cu Dunărea Călărași. A venit apoi partida cu CS Comunal Șelimbăr, tot acasă, care a fost câștigată cu 3-0 prin goluri marcate în repriza secundă.

Antrenorul Dragoș Militaru a spus la finalul meciului că nu știe dacă diferența de scor este cea corectă, la modul în care cele două echipe au jucat, însă victoria este meritată.

”Mă bucur pentru prima noastră victorie. Am întâlnit un adversar cu multe meciuri în prima ligă (n.r. – probabil a vrut să spună că Șelimbărul avea jucători cu meciuri în Liga 1, fiindcă echipa nu a jucat niciodată în primul eșalon, promovarea în Liga 2 fiind o premieră istorică pentru ea), cu jucători experimentați. Sincer, cred că a fost un meci frumos, un meci plăcut pentru spectatori, mai ales că s-a încheiat cu victoria noastră. Nu știu dacă 3-0 e scorul corect, dar, per ansamblu, victorie e meritată. Am avut destul de multe ocazii, ca și în celelalte meciuri. Mă bucur foarte tare că nu am luat gol, sunt trei meciuri la rând fără gol primit. Felicit toată echipa și toți băieții, pentru atitudinea pe care au avut-o și pentru felul cum muncesc în fiecare zi, la antrenament, pentru felul în care se dăruiesc, pentru ce au făcut astăzi și pentru ce au făcut în meciurile trecute. Era clar că, la un moment dat, urma să vină și această victorie, pentru că noi am fost într-un progres de la săptămână la săptămână și cam atât”, a spus Militaru, redat de pagina de Facebook a Unirii Dej.

Alexandru Pop, hattrick pentru Unirea Dej. ”E și meritul celorlalți, care au adus mingea în fața porții pentru el”

Autorul celor trei goluri ale victoriei cu CS Comunal Șelimbăr, dar și primele ale Unirii Dej de la promovarea în Liga 2 au fost reușite de Alexandru Pop (21 de ani), un atacant născut în Argentina, la San Antonio de Areco, și care în cariera sa a mai evoluat în Liga 2 pentru ”U” Cluj, în precedentele două sezoane, cât și în ediția 2015-2016. Pentru Universitatea a avut 29 de partide și 8 goluri, campionatul trecut bifând 14 meciuri și 4 goluri.

Militaru l-a felicitat pentru reușite, însă l-a ținut cu picioarele pe pământ.

”Mă bucur foarte tare pentru el. E un băiat serios, inteligent, își vede de treabă, muncește mult, e într-un sezon în care probabil are nevoie de acest mediu, pentru că în ultimele două sezoane, deși a avut realizări, nu a jucat foarte-foarte mult. Cred că e un mediu potrivit pentru el, e un băiat tânăr, de 20-21 de ani și mă bucur foarte tare pentru el, dar e și meritul celorlalți, care au adus mingea în fața porții pentru el”, a spus Militaru.

Militaru nu consideră că jucătorii săi au fost ”blocați” în pimele trei meciuri

Antrenorul echipei din Dej nu consideră că jucătorii săi s-au deblocat în urma acestui meci, chiar dacă abia acum au reușit să înscrie pentru prima dată, după cele trei meciuri în care n-au putut băga mingea în plasă.

”Nu știu dacă blocați e cuvântul corect. Noi ne-am creat foarte multe ocazii, în primele trei meciuri am avut 30 și ceva de ocazii adunate. Pur și simplu n-a intrat. Am luat puncte. Astăzi au intrat trei, puteau să mai intre. Cred că sunt un pic mai liniștiți mental, din acest punct de vedere, dar ei muncesc foarte mult. Asta e important și mă bucur că se lasă pregătiți în ritmul în care-l dorim noi, și se vede pe teren weekend după weekend, că sunt într-un real progres. Asta e cel mai important pentru mine, pentru staff. Asta urmărim”, a declarat Dragoș Militaru.

”Încercăm să jucăm și pentru suporteri. Aș vrea să vină și mai multă lume la meciuri”

Unirea este în topul echipelor din Liga 2 privind numărul de spectatori pe care i-a avut în meciurile de pe teren propriu din acest sezon. La partida cu Șelimbăr, un adversar neatrăgător publicului, în tribunele stadionului Municipal au luat loc câteva sute de suporteri.

Dragoș Militaru își dorește și mai mulți spectatori în tribune, pentru că gândește jocul echipei și pentru cei care vin să vadă Unirea la stadion.

”Mă bucur că au fost alături de noi. Sincer, aș vrea să fie cât mai multă lume, mai ales băieți tineri, și de toate vârstele, pentru că noi încercă, cum am spus de fiecare dată, să jucăm și pentru ei. Ne dau un impuls la fiecare meci și ne bucurăm că îi avem alături de noi. Următorul meci acasă o să fie cu Steaua și sper să fie stadionul plin”, a transmis Militaru.

Pentru Unirea Dej urmează meciul din Cupa României cu Gloria Bistrița Năsăud

Până la următorul meci din campionat, Unirea Dej joacă marți, de la ora 17:30, în deplasare la Gloria Bistrița Năsăud (Liga 3), în Faza a III-a a Cupei României. Echipa din Dej a jucat și miercurea trecută în competiția KO, unde a trecut cu 3-1 în deplasare de Sportul Belcean (Liga 4).

Ulterior, în etapa a 5-a a Ligii 2, Unirea Dej joacă în deplasare la FC Brașov, sâmbătă, de la ora 11:00. Brașovenii n-au câștigat niciun meci în acest sezon și au sabia deasupra capului.

”Cupa este un obiectiv. Ne dorim să avem un progres în toate competițiile, iar după el o să ne concentrăm și pe meciul de la Brașov. Acum ne pregătim pentru meciul de marți și ne dorim și sper să avem un joc consistent, să trecm mai departe, să reușim să dăm minute tuturor celor care au jucat un pic mai târziu până acum”, a spus Militaru.

Unirea Dej, cu 5 puncte acumulate în patru etape, se află pe locul 10 în Liga 2. FC Brașov are 3 puncte și e pe locul 14, în timp ce CS Comunal Șelimbăr, tot cu 3 puncte, e pe poziția a 13-a.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-timisoara-calarasi-techirghiol-braila-si-dej-gazdele-meciurilor-care-incep-la-ora-1100-fc-brasov-vrea-sa-mai-spele-din-rusinea-traita-runda-trecuta-19196919

Marius ANGHEL 22 Aug. 2021, 19:27 Liga 2
Pe aceeași temă