Primele două ținte ale Universității Cluj după promovarea în Liga 1. Erik Lincar a recunoscut interesul: ”Îi doresc, sincer”

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2022, 14:59 Liga 2
Primele două ținte ale Universității Cluj după promovarea în Liga 1. Erik Lincar a recunoscut interesul: ”Îi doresc, sincer”

Erik Lincar nu pierde timpul și pregătește mutările care să întărească Universitatea Cluj în primul sezon după promovarea în Liga 1. Întrecerea debutează la 16 iulie, peste o lună și două săptămâni din acest moment, astfel că la reluarea pregătirilor antrenorul vrea să aibă lotul în mare parte format.

Erik Lincar începe să contureze lista de transferuri la ”U” Cluj. E interesat de Balthazar Pierret și Christian Irobiso

Lincar vrea să continue, într-o măsură destul de importantă, cu jucătorii care au pus umărul la promovare, dar are nevoie și de întăriri, lucru recunoscut chiar la interviurile ulterioare returului barajului cu Dinamo. Trei dintre jucătorii pe care Lincar îi dorește sunt chiar de la Dinamo.

Din păcate pentru Universitatea Cluj, Cosmin Matei a semnat deja cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, pentru că și el era pe lista ”principalului”. Acum, variantele luate în calcul de Lincar mai sunt mijlocașul Balthazar Pierret (22 de ani) și atacantul Christian Irobiso (29 de ani).

Erik Lincar: ”Sunt jucători de la Dinamo pe care i-aș dori, sincer”

În ceea ce privește statisticile celor doi jucători, Irobiso a jucat 29 de meciuri pentru Dinamo în Liga 1 și a marcat de cinci ori, iar Pierret a bifat 17 partide și a marcat de două ori.

Sunt jucători de la Dinamo pe care i-aș dori, sincer. Gen Matei, Pierret sau Irobiso (n.r. – declarația a fost făcută înainte ca Matei să semneze cu Sepsi OSK), pe care am încercat să-l aducem, dar avea pretenții salariale cam mari. Acum e o altă situație, dar am înțeles că și o altă echipă din Liga 1 presează.

Mă gândeam la un plafon salarial mai scăzut, dar am jucători care țin la preț. (…) Noi aveam salarii medii pentru Liga 2. Cel mai mare salariu era de 3.500 de euro, în vara trecută”, a spus Erik Lincar pentru DigiSport, punctând în mare parte și despre nivelul de salarii pe care Universitatea Cluj l-a avut în sezonul promovării în Liga 1.

Erik Lincar, supărat pe contestatarii care i-au jignit jucătorii. Așteaptă scuze

Lincar așteaptă scuze din partea oamenilor din Cluj care au lansat cândva, în diverse momente ale sezonului 2021/2022, acuze la adresa jucătorilor săi, despre care s-a spus că sunt mercenari. Antrenorul vrea scuze, fie că acuzatorii o vor face în mediul online, fie că o vor face față în față.

Antrenorul ardelenilor a avut un discurs care a surprins, chiar la finalul returului cu Dinamo, din barajul pentru Liga 1.

Nu totul se rezumă la mine și chiar vreau să transmis un mesaj oamenilor din Cluj. Uitați, blatiștii, mercenarii… și chiar dacă se poate să-i menționez pe fiecare, pe Alarcon, pe Romeo, pe Gorcea, pe Păun, pe Ispas, pe Gugu, pe Vomir, pe Ilie, pe Dobrescu, Pîrvulescu, Pires, Filip, Balgiu, Haită, Remacle, Ribeiro, Ely, Hofman Ciobanu, Boiciuc, Vali Alexandru. Sper să nu fi omis pe cineva, mai ales după… .

Băieții au suferit mult și nu cred că meritau în unele momente să fie duși în zona aia, că nu și-au apărat corect șansele. Asta pe mine mă doare cel mai rău, dar sper ca toți acei oameni care i-au făcut blatiști să vină să își ceară scuze. Atât mi-aș dori, oriunde vor ei. Și online, oriunde vor ei.

Eu nu zic de suporteri, am vorbit în general. După meciul cu Hermannstadt au fost niște situații care m-au deranjat. Am spus că tot timpul în care eu voi antrena, nu voi crede vreodată că un jucător mă va vinde sau nu își va apăra corect șansele. Eu fac totul pentru jucători, ca să aibă toate condițiile și să își dorească să facă performanță”, declara Lincar după returul cu Dinamo.

Foto: Universitatea Cluj și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2022, 14:59 Liga 2
Pe aceeași temă