Rămâne Iașiul în Liga 2? Ce se va întâmpla cu datoriile din acest sezon și când se ia o decizie

Narcis POHOAȚĂ 17 May. 2021, 10:39 Diverse
Rămâne Iașiul în Liga 2? Ce se va întâmpla cu datoriile din acest sezon și când se ia o decizie

La o zi după ce Poli Iași a retrogradat matematic în Liga 2, toată suflarea din Copou, de la suporteri și până la executiv, se întreabă ce soartă va avea fotbalul ieșean, cum va arăta și în ce eșalon va juca echipa din sezonul viitor.

Majoritatea este de părere că echipa ar trebui să continue în Liga 2. Oficialii Comitetului Director spun că Poli va continua în al doilea eșalon, primarul Mihai Chirica ar fi dispus, potrivit unor voci, să finanțeze echipa în liga secundă, dar totul se învârte în jurul datoriilor de aproximativ două milioane de euro acumulate. Și fără banii din drepturile TV va fi foarte greu pentru Poli Iași să continue.

Datorii de aproximativ două milioane de euro la Poli Iași

Asta pentru că clubul are datorii de câteva sute de mii de euro la jucători, staff și angajați doar pe acest an, iar acestea trebuie achitate. În cazul în care jucătorii își vor primi drepturile cu banii de la bugetul local, oficialii iau în calcul și vânzarea unor jucători importanți aflați sub contract, un exemplu fiind Răzvan Onea, de pe care Poli speră să obțină câteva sute de mii de euro de la un club din prima ligă.

În cazul în care nu va continua în al doilea eșalon, Poli se va desființa și ar porni-o de la zero, fie în Liga a 4-a, fie în Liga 3, cu susținerea municipalității.

În această săptămână s-ar putea lua o decizie ca Iașiul să aibă în continuare echipă de fotbal

În Copou se vehiculează și varianta potrivit căreia ultrașii lui Poli vor să formeze o echipă cu care să plece din Liga a 4-a, după modelul, de exemplu, al Rapidului. Dar și în acest caz bugetul ar fi o problemă.

Președintele Comisiei pentru Sport și Tineret din cadrul Consiliului Local Iași, Florin Briaur, a declarat că în cursul acestei săptămâni va fi căutată cea mai bună soluție pentru ca Iașiul să aibă echipă de fotbal.

”Ne vom întâlni în cursul săptămânii viitoare și vom încerca să luăm cea mai bună decizie pentru viitorul fotbalui ieșean. Cert este că ne dorim ca fotbalul să continue la Iași”, a declarat Florin Briaur pentru ProSport.

Foto: Politehnica Iași

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/poli-iasi-a-retrogradat-matematic-de-ziua-lui-andrei-cristea-19263662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-prima-retrogradata-matematic-din-liga-1-echipa-din-copou-se-intoarce-in-liga-2-dupa-noua-ani-19185049

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/poli-iasi-hermannstadt-live-video-online-in-etapa-a-8-a-din-play-out-ul-ligii-1-19262902

Narcis POHOAȚĂ 17 May. 2021, 10:39 Diverse
Pe aceeași temă