Primarul Marcel Romanescu șochează încă o dată! ”Pe mine nu mă obligă nici măcar o hotărâre judecătorească, ca să decontez din bugetul Primăriei Târgu Jiu bani pentru CS Pandurii!”

Mircea OGLINDOIU 02 Apr. 2021, 13:17 Liga 2

La mai bine de o săptămână după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit, prin decizie definitivă și irevocabilă, că CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu are de primit, de la cei cinci membri-asociați, printre care se numără și Consiliul Local Târgu, cotizațiile restante pentru perioada 2014-2017, în valoare de peste 3,3 milioane de euro, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, tot nu vrea ca instituția teritorial-administrativă pe care o reprezintă să se supună instanței!

În concepția primarului, Consiliul Local Târgu Jiu și Primăria Târgu Jiu sunt entități total diferite!

Edilul susține că Primăria Târgu Jiu nu poate plăti în numele Consiliului Local Târgu Jiu, susținând că sunt două institituții total diferite!! Dacă ar fi după cum spune primarul, rămâne întrebarea cum de a avut CL Târgu Jiu cadrul legal să plătească, în perioada 2005-2014, bani din bugetul Primăriei Târgu Jiu, cotizațiile aferente către clubul de fotbal-fanion al Gorjului!

Ridicolul a continuat, în cadrul emisiunii de la Radio Infinit, unde primarul a șocat prin noi declarații! ”Pe mine nu mă obligă nimeni, nici măcar o hotărâre judecătorească, ca eu să decontez din bugetul Primăriei Târgu Jiu, pentru ce are de plată Consiliul Local Târgu Jiu! Suntem două entități total diferite! Vom folosi toate căile de atac, până când instanța va spune foarte clar că trebuie să plătesc din banii primăriei (n.r – deja s-a pronunțat ÎCCJ). Vedem mai întâi dacă ne sunt executate conturile. Pentru mine există și alte căi de atac! Eu nu fac parte din Consiliul Local! Nici nu am fost reprezentantul Consiliului Local! La un moment dat, s-a încercat să se dea o altă tentă nu tocmai corectă (n.r. – fostul președinte al CS Pandurii, Marin Condescu, a declarat că inclusiv actualul primar a semnat, în 2016, în calitate de consilier local, pentru sumele respective, ca și cotizație pentru Pandurii), că Romanescu a fost consilier local în perioada în care s-a creat acest prejudiciu. Eu am fost consilier local în iulie 2016, când nu s-a mai acordat nicio sumă către Pandurii, iar din 2017 sunt primar, când deja clubul se afla în insolvență! Mă voi îndrepta împotriva persoanelor care au creat acest prejudiciu!”, a declarat Romanescu.

Actele îl contrazic pe Romanescu

Actele îi contrazic însă total pe actualul primar, al cărui nume și semnătură figurează pe toate deciziile de Consiliu Local, refritoare la asocierea cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu!

Alegerile locale din iunie 2016, pentru Primăria Târgu Jiu, au fost câștigate de Florin Cârciumaru (PSD), cel care, în noiembrie 2016, a candidat și la alegerile parlamentare și a devenit ulterior senator! Romanescu devenea în iunie 2016 consilier local în cadrul Primăriei Târgu Jiu, din partea PNL. În iunie 2017 s-au organizat din nou alegeri locale pentru primăria Târgu Jiu, iar cel ales a fost chiar Romanescu! În perioada în care a fost consilier local, Romanescu chiar a semnat pentru aprobarea sumelor respective, nu cum spune la Radio Infinit!

Liga2.ro face dovada în acest sens prin mai multe facsimile care pot fi văzute în galeria foto a articolului!

Marin Condescu: ”În 2014 s-a constituit un grup infracțional ca acest club să dispară. Unii au amnezie, se pare”

Marin Condescu, fost președinte la Pandurii în perioada 2005-2014 și în prezent principal creditor al echipei respective, susține că totul a fost premedidat, ca fosta vicecampioană a României din 2013 să se desființeze și astfel că se piardă urma banilor „șifonați”.

În 2014, Condescu era îndepărtat de la Pandurii, printr-o manevră orchestrată de Victor Ponta și Gabriel Oprea, după cum susține fostul președinte al clubului.

Condescu a fost, în 2014, chiar arestat preventiv, dar ulterior și-a demonstrat, în instanță, nevinovăția și a fost achitat de acuzele care i se aduceau, de înșelăciune și fals în acte, pentru un prejudiciu adus clubului, în valoare de 2,6 milioane lei!

Condescu a revenit la echipă după retrogradarea acesteia din Liga 1 și intrarea în insolvență, în 2017, dar nu ca președinte oficial, ci din umbră. Are însă calitate de principal creditor!

”Chiar dacă, în 2014, s-a constituit un grup infracțional ca acest club să dispară, lucurile se pare că vor intra în direcția cea bună. Acești bani câștigați în instanță sunt pentru perioada 2014-2017, iar pentru perioada 2017-2021 sper să găsim o rezolvare prin negociere, să știm că e un punct zero din care să pornim. Chiar și datoriile pe care le-am câștigat deja instanță, le putem reeșalona, dacă reprezintă o povară pentru aceste entități. Dacă nu se vrea și vor merge pe aceeași strategie, vom merge din nou în justiție și vom câștiga și ultimii bani care ni se cuvin. Pandurii are viitor! Am văzut poziția celor care sunt în prezent la Primăria Târgu Jiu, care tot dau vina pe cei dinaintea lor. Vreau să spun încă o dată, că actualul primar, care era consilier local în 2016, a semnat pentru cotizații. Fostul consilier Romanescu, care acum e primar, spune să plătească cei care au semnat! E o situație incredibilă! Unii au amnezie, se pare”, a replicat Condescu.

Chiar și dacă ar fi să se recupereze prejudiciul, în nume propriu, de la consilierii locali care au semnat pentru aprobarea sumelor de finanțare către CS Pandurii, printre care, după cum Liga2.ro a demonstrat, se regăsește și Romanescu, primarul nu a explicat cum ar putea persoanele fizice respective să plătească, din propriu buzunar, peste 450.000 de euro! Poate Romanescu a spus asta, fiindcă el dispune deja de banii respectivi, în nume propriu!

Romanescu a făcut club sportiv în cadrul Primăriei! În viitor, va fi găsit vinovat pentru că a dat banii la CSM Târgu Jiu?

Revenind la Marcel Romanescu, edilul chiar a dat, la Radio Infinit, sfaturi altor primari, ca să fie atenți când mai acordă bani la sport! Romanescu mai spune că ”hora” războiului abia acum începe!

”E adevărat că era nevoie de fotbal în Târgu Jiu, însă nu trebuia să ajungem în asemenea situație! De pe urma clubului Pandurii au beneficiat toți, până-n 2016. Unii ca imagine politică, alții chiar financiar. La un moment dat era o mare familie la Pandurii. În momentul în care clubul a sărăcit, s-a ajuns la dușmănie. Din vechii prieteni, au ajuns dușmani. Sper să nu excaladeze acest război și să nu mai aflăm mai multe lucruri decât am putea afla! (n.r. – locuitorii municipiului Târgu Jiu chiar merită să afle toate lucrurile, fiindcă în cotizații s-au regăsit inclusiv banii lor) S-a ajuns aici pentru că interesele personale ale unora au depășit interesul comun! De abia acum începe hora! E o lecție pentru toți cei care lucrăm în administrație! Dau un sfat tuturor colegilor mei care lucrează în administrația publică locală și centrală, să fie foarte atenți! Așa cum spuneam, când totul e bine, ai numai prieteni, iar când lururile nu mai merg cum și-ar dori toți, din prietenii pe care i-ai avut nu mai rămâi cu niciunul, iar apoi să răspunzi de unul singur, pentru tot ce s-a întâmplat anterior”, a precizat Romanescu.

Acesta a înființat, în urmă cu noi ani, Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu, care are secție de baschet masculin în Liga Națională și secție de handbal feminin, în eșalonul secund, cu șanse reale de promovare! Clubul e finanțat de la bugetul local!

Rămâne de văzut dacă, acest club va intra, vreodată în insolvență, ce va spune Romanescu, probabil fost primar când se va ajunge la familentul clubului, despre ”vinovații” care au semnat pentru finanțarea CSM Târgu Jiu. Liga2.ro speră totuși ca acest club să aibă continuitate și să existe multe secole, chiar și după ce Romanescu nu va mai fi, din varii motive, primar la Târgu Jiu. Fostul edil Florin Cârciumaru a condus Municipiul Târgu Jiu timp de 17 ani!

Pandurii are de primit aproximativ 3,3 milioane de euro de la membrii-asociați

Conform ÎCCJ, clubul de fotbal Pandurii are de primit de la membrii-asociați următoarele sume: 6.398.608,88 lei de la CEO (Complexul Energetic Oltenia), 4.898.219,86 lei de la SC Artego SA, 2.861.747,68 lei de la Consiliul Local Târgu Jiu, 769.543,23 lei de la Consiliul Județean Gorj și 516.983,76 lei de la USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia).

Sâmbătă, de la ora 11:00, Pandurii își joacă, în Maramureș, ultima șansă de menținere în Liga 2. Echipa antrenată de Călin Cojocaru (13 puncte) joacă, în prima etapă din play-out-ul grupei A, pe terenul contracandidarei Fotbal Comuna Recea (23 puncte). Chiar și un egal îi poate scoate pe gorjeni din lupta pentru evitarea retrogradării! Doar șase meciuri va disputa fiecare echipă în play-out, care nu se joacă în sistem tur-retur!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-castigat-procesul-cu-actionarii-marin-condescu-exulta-s-a-facut-in-sfarsit-dreptate-urmeaza-sa-ne-reorganizam-si-sa-revenim-in-liga-1-promisiunea-pe-care-o-face-fata-19176028

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-marcel-romanescu-nu-pare-dispus-ca-cl-targu-jiu-sa-achite-banii-datorati-clubului-pandurii-nici-dupa-decizia-iccj-ne-vom-indrepta-impotriva-persoanelor-care-au-fost-vinovate-acum-19176181

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-victoria-de-la-iccj-pandurii-vrea-un-succes-si-pe-teren-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-suntem-motivati-chiar-daca-nici-nu-mai-stim-sa-ne-bucuram-dupa-anii-grei-care-19176067

Mircea OGLINDOIU 02 Apr. 2021, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă