Primarul Marcel Romanescu nu e dispus ca CL Târgu Jiu să achite banii datorați clubului Pandurii, nici după decizia ÎCCJ: ”Ne vom îndrepta împotriva persoanelor care au fost vinovate, acum 7-10 ani!” Reacția lui Condescu: ”Actualul primar a semnat actele pentru cotizații” | EXCLUSIV

Mircea OGLINDOIU 27 Mar. 2021, 16:06 Liga 2
Primarul Marcel Romanescu nu e dispus ca CL Târgu Jiu să achite banii datorați clubului Pandurii, nici după decizia ÎCCJ: ”Ne vom îndrepta împotriva persoanelor care au fost vinovate, acum 7-10 ani!” Reacția lui Condescu: ”Actualul primar a semnat actele pentru cotizații” | EXCLUSIV

Deși Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, ca Pandurii Lignitul Târgu Jiu să primească aproximativ 3,3 milioane de euro, reprezentând cotizațiile restante ale membrilor-asociați, din perioada 2014-2017, printre care se numără și Consiliul Local Târgu Jiu, primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pare să nu se împace cu decizia instanței judecătorești.

Conform deciziei, clubul de fotbal Pandurii are de primit: 6.398.608,88 lei de la CEO (Complexul Energetic Oltenia), 4.898.219,86 lei de la SC Artego SA, 2.861.747,68 lei de la Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu, 769.543,23 lei de la Consiliul Județean Gorj și 516.983,76 lei de la USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia).

Marcel Romanescu vrea ca foștii consilieri locali ai Municipiului Târgu Jiu să plătească datoria către Pandurii, cu Consiliul Local

Primarul, aflat în funcție din 2016, spune că vrea să se îndrepte asupra persoanelor vinovate din cadrul CL Târgu Jiu, pentru recuperea prejudiciului! Cum crede edilul că pot plăti anumite persoane fizice suma de aproximativ 450.000 de euro, doar Romanescu poate știi. Cert e că, la Radio Infinit, a afirmat că nu e dispus ca autoritatea publică-locală să plătească această sumă către Pandurii Lignitul Târgu Jiu, prea curând!

”E o hotărâre judecătorească pronunțată împotriva Consiliului Local Târgu Jiu. Conturile sunt înregistrate pe Primăria Târgu Jiu, deoarece CL nu are patrimoiu! Există posibilitatea ca, la un moment dat, presupun pe o altă hotărâre judecătorească, să fim obligați să returnăm această sumă de 27 de miliarde de lei vechi, către clubul Pandurii! Asta presupune ca noi, ca autoritate publică locală, pentru a nu prejudicia bugetul local, să ne îndreptăm împotriva persoanelor vinovate! E prematur să vă spun acum care sunt persoanele vinovate, de acum 7-10 ani, dar este clar că dacă Instanța a considerat că a fost prejudiciat clubul Pandurii, repet, de către Consiliul Local, cineva se face vinovat de aceste lucruri! Nu este ușor pentru cel care se află în funcție”, a spus Marcel Romanescu.

Romanescu, despre plângerea penală depusă de clubul Pandurii: ”Privesc cu zâmbetul pe buze aceste acuzații”

Acesta a răspuns și la plângerea penală a clubului Pandurii, care a acuzat Consiliul Local de „abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă și furt de proprietate”.

Clubul Pandurii susține că cele două entități au ”trecut în patrimoniul public/privat bunuri în valoare de 16 milioane RON (160 miliarde lei vechi), prin acte și hotărâri administrative bazate pe date false”.

”Eu privesc cu zâmbetul pe buze aceste acuzaţii. Văd că unii, în momentul de faţă, îşi arogă toate aceste investiţii. Acestea au fost făcute de către acţionari, nu de către domnul Condescu sau de domnul Golea. Dânşii nu au făcut altceva decât să folosească sumele pe care acţionarii le-au transferat în conturile clubului, indiferent că vorbim de CEO, Primărie sau Consiliul Judeţean sau de Aertego, pentru că de acolo au venit aceste sume. De fapt de la cetăţenii acestui judeţ au venit sumele pe care le-au avut la dispoziţie”, a spus edilul la Radio Infinit.

Marin Condescu propune tuturor creditorilor să intre în acționariatul clubului!

În replică, Marin Condescu, în prezent principalul creditor de la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și fost președinte la clubul de fotbal în perioada 2005-2014, i-a reamintit lui Romanescu că era consilier local în anii 2014-2016 și chiar a semnat pentru sumele respective, în acea perioadă.

Totodată, Condescu a mai spus că CS Pandurii, prin administratorul special Marin Golea, va propune reeșalonarea sumelor datorate de acționari și le propune jucătorilor care au de recuperate sume să devină acționari la club!

”Mi-e greu să comentez mereu declarațiile primarului! Cred că toată lumea și-a dat seama ce oscilant e în declarații, care de multe ori nu au logică, fiindcă sunt în contradictoriu. Vreau doar să-i amintesc că în perioada 2014-2016 era consilier local și semnătura lui apare pe decizia CL Târgu Jiu de aprobare a sumelor cotizante!

Cert e că tuturor acționarilor le vom face propunerea ca, pe perioada în care putem sta legal în insolvență, să achităm ratele pentru creditori și pentru activitatea curentă a clubului, printr-o reeșalonale lunară, de o perioadă 2-3 ani, bineînțeles în funcție de necesitățile clubului și obiectivele de performanță. Se vor adăuga însă și penalitățile, plus rata, pentru anii anteriori, așa că suma va fi de vreo 4 milioane de euro, nu de 3 și ceva! Nu vrem însă să fie o greutate pentru ei, ca să plătească toți banii o dată! Totuși, dacă nu ajungem la o înțelegere, vom apela la executorul judecătoresc, pentru recuperea sumelor.

Noi mulțumim instanței că a aplicat legea și că a dat o șansă clubului de a evita falimentul, pe care îl ceruseră acționarii.

Vă mai spun ceva în premieră! Am vorbit cu Răzvan Stanca, care e reprezentatul jucătorilor la masa credală. Le voi propune ca ei să ia doar 10 la sută din banii restanți, iar de restul să devină acționari în cadrul clubului! Nu toți au posibilitatea să ajungă antrenori după încheierea carierei de fotbalișt, așa că pot face parte din acționariat, din conducere! Cei mai mulți bani îi au de recuperat Săpunaru, Sânmărtean, Nistor, Răduț, Antal, Stanca, dar și alți jucători, plus antrenorul Edi Iordănescu. Oricum, Pandurii are viitor, nu cum a spus primarul Romanescu”, a declarat Marin Condescu, în exclusivitate pentru Liga2.ro.

USMO deja a plătit primii bani

Dintre cei cinci membri-asociați, singurul care n-a mai contestat, la ÎCCJ, decizia anterioară a Curții de Apel Craiova, a fost Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO), unde reprezentant legal este chiar Marin Condescu.

De altfel, USMO a și achitat o parte din datorii, în special bunuri, cum este cazul hotelului de la Rânca, care va trece în patromoniul CS Pandurii. Echipa vrea ca la vară să fie cantonată în stațiunea montată din Gorj, în hotelul respectiv, care necesită însă mai multe reparații.

În prezent, Pandurii, fostă vicecampioană a României în 2013, se află pe ultimul loc în Liga 2 după 20 de etape, cu doar 10 puncte. Duminică, de la ora 15:00, pe teren propriu, va întâlni Unirea Slobozia, în ultimul meci din sezonul regular. Cele două adversare sunt despărțite de 9 puncte.

Mircea OGLINDOIU 27 Mar. 2021, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă