Pandurii, plângere penală împotriva Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu. Acuzațiile gravele pe care le face clubul fanion al Gorjului

Marius ANGHEL 20 Mar. 2021, 14:22 Liga 2
Pandurii, plângere penală împotriva Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu. Acuzațiile gravele pe care le face clubul fanion al Gorjului

Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu continuă războiul cu Primăria și Consiliul Local din Târgu Jiu. Ultima acțiune aparține echipei unde principal creditor este Marin Condescu.

Conducerea ultimei clasate din Liga 2 a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj împotriva Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu, acuzațiile fiind grave: abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă și furt de proprietate.

Pandurii susține că cele două entități au ”trecut în patrimoniul său public/privat bunuri în valoare de 16 milioane RON (160 miliarde lei vechi), prin acte și hotărâri administrative bazate pe date false.”

Pandurii comunică acest demers abia astăzi dimineață, 20 martie 2021, deși plângerea penală susține că a făcut-o în data de 18 martie.

Comunicatul clubului Pandurii Târgu Jiu:

”Clubul Sportiv PANDURII LIGNITUL TÂRGU JIU a depus astăzi, 18.03.2021 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, plângere penală împotriva Primăriei Municipiului Târgu Jiu și a Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual, bancrută frauduloasă, complicitate la bancrută frauduloasă și furt de proprietate.
În perioada 2014 – 2021, din investițiile realizate cu fonduri proprii de către Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg. Jiu, Primăria Municipiului Târgu Jiu, cu sprijinul Consiliului Local, a trecut în patrimoniul său public/privat bunuri în valoare de 16 milioane RON (160 miliarde lei vechi), prin acte și hotărâri administrative bazate pe date false.
În perioada 2019 – 2021, C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu a încercat, prin mai multe acțiuni civile, să își recapete patrimoniul însușit abuziv de către Primăria Municipiului Târgu Jiu.
C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu se află în procedura insolvenței, conform Legii 84/2014. Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu fiind membru fondator al Clubului. Prin hotărârile emise, a ascuns parte din averea debitorului, folosindu-i patrimoniul pentru încasarea de foloase necuvenite, respectiv prin închirierea către alte entități a unor bunuri care aparțin Clubului”, semnează ”Conducerea C.S. Pandurii Lignitul Tg. Jiu”.

Pandurii are numeroare procese cu Primăria

Între clubul Pandurii și primarul Marcel Romanescu (foto, în stânga, alături de Marin Condescu) au loc tot felul de reacții, schimbătoare de la o zi la alta în primul rând din partea edilului-șef. Nu cu mult timp în urmă, Romanescu a vrut să scoată Consiliul Local Târgu Jiu din acționariatul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, acțiune respinsă însă.

Clubul gorjean și-a dat în judecată membrii-asociați, care nu și-au mai plătit cotizațiile conform contractelor inițiale, iar, în urma deciziei Curții de Apel Craiova, din septembrie 2019, Pandurii are de recuperat 3,3 milioane de euro.

Cei cinci membri-asociați: Complexul Energetic Oltenia, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia și SC Artego SA, au făcut recurs, procesul a ajuns, ulterior, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar următorul termen a fost stabilit pentru 24 martie.

Pe plan sportiv, Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, 20, cu doar 10 puncte. Astăzi, în etapa a 20-a, a remizat în deplasare la SCM Gloria Buzău, scor 1-1, rezultat înregistrat și în precedentele partide, cu Aerostar și ASU Poli.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-pentru-membrii-asociati-ai-clubului-pandurii-nu-au-cadru-legal-sa-se-retraga-cel-putin-pana-nu-si-onoreaza-obligatiile-marin-condescu-au-crezut-ca-acest-club-este-sluga-lor-19172284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/procesul-dintre-pandurii-si-membrii-sai-asociati-amanat-inca-o-data-gorjenii-nu-dezarmeaza-si-sunt-convinsi-sa-vor-avea-castig-de-cauza-aduce-noi-zile-grele-dar-am-iesit-noi-din-situatii-19168080

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derapaj-al-primarului-din-targu-jiu-la-adresa-fostilor-internationali-pandurii-adusese-niste-epave-de-dus-la-cimitir-sapunaru-sanmartean-sau-herea-erau-vedetele-echipei-din-acel-m-19173848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-20-penultima-a-sezonului-regular-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-insa-doar-o-echipa-care-intra-la-joc-mai-are-sanse-la-play-off-19175206

Marius ANGHEL 20 Mar. 2021, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă