Primarul din Râmnicu Vâlcea a vorbit despre situația sportivă din Zăvoi. „S-a pus lacăt la stadion și am pus stop haosului de acolo. Vom pune la punct lucrurile nemțește”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Jan. 2017, 12:08 Liga 2
Primarul din Râmnicu Vâlcea a vorbit despre situația sportivă din Zăvoi.**

În cadrul unei ședințe a Consiliului Local, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a vorbit deschis despre situația fotbalului local, unde CSM Râmnicu Vâlcea, club care activează în campionatul Ligii 2, este în pragul desființării.

„Mulți spun că Gutău a distrus fotbalul în Vâlcea, dar este fals, eu doar am respectat legea. Orice asociere nu este permisă decât în felul următor: noi să ne ocupăm de bază, iar o firmă privată să se ocupe de salarii, transferuri și restul. Se pare că acționarul majoritar nu vrea să mai susțină echipa, noi am prevăzut investiții majore în baza sportivă, deja am început să lărgim terenul sintetic. Nu înseamnă că CSM dispare, s-ar putea ca acționarul majoritar să se gândească să țină în continuare echipa, sau să vină altcineva și noi să punem la dispoziție baza. Legea nu ne permite altceva, decât dacă puteam lua noi să susținem total, dar nu mai avem cum, sunt cheltuieli prea mari” a anunțat edilul din Râmnicu Vâlcea.

Mircia Gutău a anunțat că s-au început demersurile pentru constituirea unui nou club în cadrul primăriei, SCM, în care va exista o secție de fotbal destinată exclusiv copiilor. „Vom face secție de fotbal juvenil, cu antrenori angajați, iar copiii care fac sport nu trebuie să mai dea niciun leu. Pentru teren vom aproba o taxă locală, se poate închiria celor privați, dar să fie o evidență. Până se fac formele legale de constituire a clubului SCM, s-a numit un administrator care se ocupă acolo de treabă, l-am angajat ca și consilier personal, lucrurile au intrat pe un făgaș normal”, a mai spus edilul.

„Vom pune la punct lucrurile nemțește”

Altfel, primarul din Râmnicu Vâlcea a anunțat că s-a pus lacăt la porțile stadionului Municipal, s-a pus și pază în incintă și ulterior vor începe ample lucrări de modernizare. „Am închis porțile și am pus stop haosului de acolo. Era un dezastru. Vom face ordine și la box, unde nu au apă, este igrasie, sunt cabluri trase, vom pune la punct lucrurile nemțește. În sala de atletism este o mizerie de nedescris. La stadionul Municipal sunt zeci de antrenori care iau bani de la copii și folosesc baza primăriei, iar noi să pompăm bani și să dăm apă și căldură, dar nu mai merge așa. Vi se pare normal să fie stadionul un sat fără stăpân, să vină fiecare cu crampoane? Pista de atletism este distrusă și am băgat în ea zeci de miliarde. Totul trebuie făcut cu contract și înștiințare. Nu mai dăm voie la fiecare să intre cum vrea, totul va fi conform legii”, a mai spus Mircia Gutău.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Jan. 2017, 12:08 Liga 2
Pe aceeași temă