Primarul Botoșaniului e dispus să intervină la președintele ligii pentru ca echipa să înceapă în Liga I pe teren propriu!

Marius ANGHEL 23 May. 2013, 11:51 Liga 2
Primarul Botoșaniului e dispus să intervină la președintele ligii** pentru ca echipa să înceapă în Liga I pe teren propriu!

Primarul Ovidiu Portariuc este optimist în ceea ce privește finalizarea lucrărilor la stadionul Municipal și spune că se vor face toate demersurile, inclusiv vor fi discuții cu reprezentanții FRF și LPF, astfel încât FC Botoșani să dispute primul meci pe teren propriu.

Ovidiu Portariuc estimează că lucrările la stadionul Municipal vor demara pe data de 10 iunie iar până pe 10 iulie, o mare parte dintre acestea vor fi finalizate. El susține că va avea discuții cu reprezentanții firmei care va câștiga licitația și că le va solicita să se lucreze în două schimburi astfel încât să se poată finaliza vestiarele, să se monteze turnicheții, sistemul de supraveghere video și să fie montate cele aproximativ 700 de scaune la peluza nord.

„Am alocat bani în buget. Se va investi ulterior și pe partea de nocturnă și încălzire gazon, dar avem derogare. Eu zic că am făcut tot ce putem. Nu se putea face până nu aveam buget. Bugetul l-am avut la sfârșitul lunii martie. Am avut la dispoziție luna aprilie și jumătate din mai. Proiectantul a lucrat. Ne-a prezentat proiectul la sfârșitul lunii aprilie. Din momentul respectiv, am preluat documentația, am trimis-o către ANRMAP. Am urgentat și acolo procedurile. Anunțul este publicat pe SEAP și pe 3 iunie are loc licitația”, a spus Ovidiu Portariuc care a adăugat: „Din calculele noastre, există o lună la dispoziție. Din 10 iunie și până în 10 iulie. Sper să fie un constructor puternic. Am discutat cu cei de la FC Botoșani și dacă este nevoie voi discuta și cu președintele ligii. Până la urmă nu lansăm o rachetă de la Botoșani. Se pot pune niște toalete ecologice, poate fi făcută conferința într-un cort. Realizăm mimum necesar și în termen de două săptămâni ducem totul la îndeplinire. Nu poți să fii absurd. Și în liga I foarte multe cluburi sunt în insolvență și vor fi înțelegători și cei de la ligă. Mai sunt lucrări mici care pot fi făcute și în afara proiectului”.

Fondurile alocate clubului FC Botoșani nu se suplimentează

 Primăria municipiului Botoșani a alocat în acest an doar 800.000 de lei pentru susținerea echipei de fotbal, cu 100.000 de lei mai puțin decât în 2012 și cu 300.000 de lei mai puțin decât în 2011, când gruparea locală evolua în eșalonul secund.

Primarul Ovidiu Portariuc susține că până la sfârșitul anului, nu există nici cea mai mică posibilitate ca această sumă alocată de la bugetul municipiului să fie majorată.  

„Nu mai există nicio altă posibilitate să alocăm bani. Acționăm pe altă direcție, să căutăm sponsori. Sunt microbist, sunt alături de fotbal dar orașul are și alte priorități. Nu putem să orientăm toți banii către fotbal”, a mai afirmat Portariuc.

FC Botoșani va avea în liga I un buget de 1,7 milioane de euro și va fi cel mai mic buget al unei formații din primul eșalon al fotbalului românesc. În aceste condiții, dacă FC Botoșani va reuși să se salveze de la retrogradare, va fi o mare performanță.

Sursa: Bt online
Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 23 May. 2013, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă