Primăria Galați este gata să se implice în salvarea echipei FC Oțelul. Trei condiții impune Marius Stan: „Nu e ușor, dar cei de acolo știu ce au de făcut”

Primăria Galați este gata să se implice în salvarea echipei FC Oțelul.** Trei condiții impune Marius Stan:
  • Pașii ce trebuie parcurși pentru o finanțare a FC Oțelul din partea municipalității sunt readucerea sediului social în Galați, obținerea acordului FRF de a juca în Galați și schimbarea formei de organizare din punct de vedere juridic.


Ceea ce nu cu mult timp în urmă părea pentru mulți o utopie, salvarea echipei de fotbal Oțelul Galați de la desființarea are șanse tot mai mari de reușită, mai ales că și municipalitatea este dispusă să se implice, conform primarului Marius Stan.

Una din condițiile extrem de importante a fost îndeplinită în prima parte a lunii decembrie, când pasivul financiar al clubului a scăzut substanțial după anularea datoriei de aproximativ 5 milioane de euro ce fusese imputată de către ANAF în 2013.

Următorul pas îl reprezintă întocmirea unui nou plan de reorganizare, adaptat la noua situația financiară a Fotbal Club Oțelul SA, care să fie aprobat de Tribunalul București pe 13 ianuarie, atunci când este un nou termen în procesul de insolvență a societății.

Apoi, se dorește finalizarea procedurii de readucerea a sediului social în Galați și modificarea formei de organizare din punct de vedere juridic, din societate pe acțiuni în asociație sportivă non-profit, acțiune similară celei de la Brăila, din vara acestui an, când CF Brăila SA a devenit AS Dacia Unirea Brăila.

Primarul Marius Stan a spus că parcugerea acestor pași este obligatorie pentru a putea fi posibilă dorita finanțare din partea municipalității. „Unde la un moment dat nu era nicio șansă de a fi readus în Galați, am înțeles de la cei care coordonează activitatea clubului că ar fi o posibilitate să se reușească acest lucru. Din punctul nostru de vedere, așteptăm să se parcurgă pașii respectivi, astfel încât să poată fi finanțat și de către Primărie. Pentru club, ar putea fi o salvare finanțarea de către Primărie, dar pentru asta mai sunt niște etape de parcurs. Este posibilă această finanțare, condiționată de readucerea sediul social în Galați, de obținerea acceptul Federației Române de Fotbal de a evolua în Galați și de transformarea din societate pe acțiuni în societate non-profit. Toate aceste trei condiții sunt obligatorii. Fără doar și poate, voință din partea noastră, a municipalității, există, nici nu se pune problema, dar trebuie îndeplinite aceste condiții pentru a fi totul legal. Nu e ușor, dar cei de acolo știu ce au de făcut”, a declarat Marius Stan.

Acțiunile FC Oțelul au fost preluate în septembrie 2012 de către TNG, companie controlată de Dan Adamescu. Deși, în acel moment, în conturile societății erau aproximativ 5,5 milioane de euro, peste nouă luni s-a declarat intrarea in isolvență. Fără susținere financiră din partea acționariatului, echipa a retrogradat vara trecută din prima ligă, iar în eșalonul secund s-a ajuns până la situația de a nu avea bani pentru deplasari, suporterii făcând chetă pentru a evita neprezentarea și a ține astfel Oțelul în viață.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚
 

Pe aceeași temă