Prima victorie a Farului din ultimele patru meciuri l-a mai liniștit pe Ianis Zicu: ”Mă bucur că băieții au reacționat foarte bine după această perioadă.” Reacția antrenorului după succesul cu Unirea Slobozia

Andrei PASCU 14 Oct. 2020, 22:19 Liga 2

Farul a câștigat meciul restant din etapa a 5-a a Ligii 2 cu Unirea Slobozia, din deplasare, scor 2-0, și a înregistrat prima victorie în campionat, după trei meciuri în care adunase un singur punct. Constănțenii s-au impus prin reușitele lui Andrei Banyoi (11) și Antonio Cruceru (32).

Antrenorul Ianis Zicu a declarat la finalul partidei de la Slobozia că a fost mulțumit de evoluția jucătorilor.

Ianis Zicu, după succesul Farului cu Unirea Slobozia: ”După pauză, cred că am mai fi putut marca”

Echipa a mers așa cum voia, iar faza ofensivă a arătat mult mai bine decât în confruntările precedente, după cum a afirmat Zicu. Din punctul său de vedere, Farul mai putea marca de câteva ori și în partea a doua.

”A fost o partidă foarte grea, împotriva unei adversar care câștigase ultimele două partide, dar mă bucur că băieții au reacționat foarte bine după trei meciuri fără victorie. Am reușit să deschidem scorul repede, am fost echipa care a pus presiune în prima repriză. Am marcat și golul al doilea, apoi Slobozia a avut câteva ocazii ca să intre în joc, dar am menținut avantajul până la finalul primei reprize. După pauză, cred că am mai fi putut marca și să câștigăm la o diferență mai mare, dacă am fi judecat mai lucid unele faze.

Nu am făcut schimbări în echipa de bază, toți jucătorii fac parte din lotul Farului, iar pentru mine toți sunt titulari și toți sunt importanți. Unii joacă din primul minut în unele meciuri, alții în altele. Cei care se antrenează și sunt dedicați sută la sută, mai devreme sau mai târziu primesc șansa aceasta”, a declarat Ianis Zicu, citat de site-ul oficial al Farului.

Ianis Zicu: ”Este doar începutul campionatului, iar ceea ce mă interesează este să ne recuperăm fizic” 

După ce până acum susținerea că obiectivul echipei este accederea în play-off și obținerea promovării, Ianis Zicu a schimbat tactica după ce a observat că echipa sa nu are rezultatele pe care le aștepta în acest debut de sezon, iar acum nu se mai gândește la play-off și vrea să ia fiecare meci în parte, pentru ca la finalul sezonului regular Farul să prindă un loc care să permită accederea în grupa pentru accederea în Liga 1.

”Nu știu dacă suntem sau nu în zona de play-off, este doar începutul campionatului, iar ceea ce mă interesează este să ne recuperăm fizic cât mai repede. Băieții au alergat foarte mult și avem doar două zile la dispoziție până la următorul joc”, a mai afirmat Ianis Zicu.

Acum, pentru Farul urmează un duel pe teren propriu cu Turris Oltul, sâmbătă, de la ora 12:00.

Farul a urcat pe locul 8 

Cele trei puncte au urcat Farul pe locul 8, cu 10 puncte obținute în șase meciuri. Constănțenii au o linie de trei victorii, un egal și două înfrângeri și un golaveraj de 9-7. Poziția echipei lui Ianis Zicu este a doua sub locurile care asigură accederea în play-off la finalul sezonului regular.

Turris Oltul, următoarea adversară a Farului, este pe locul 11, cu 9 puncte.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-farul-constanta-de-la-ora-1500-restanta-din-etapa-a-5-a-se-desfasoara-astazi-cu-ialomitenii-in-mare-forma-dupa-ultimele-rezultate-19152505

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-farul-a-organizat-meciul-amical-cu-tinerii-amendati-pentru-ca-jucau-fotbal-in-curtea-unei-scoli-din-constanta-tiberiu-curt-consideram-ca-toti-copiii-au-dreptul-sa-faca-sport-19152388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/revenirea-suporterilor-pe-stadioane-imposibil-de-pus-in-practica-in-conditiile-actuale-ionut-stroe-despre-posibilitatea-intreruperii-din-nou-a-competitiilor-sportive-din-cauza-inm-19152374

 

 

 

Andrei PASCU 14 Oct. 2020, 22:19 Liga 2
Pe aceeași temă