Prelungirea planului de reorganizare a FC Rapid a fost respinsă. Valerii Moraru: „Nu e pericol de faliment. Nu iau în discuție cuvântul acesta”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 14:02 Liga 2
Prelungirea planului de reorganizare a FC Rapid a fost respinsă.** Valerii Moraru:

Adunarea a Generală a Creditorilor a clubului Rapid a respins, joi, cu votul a doua treimi dintre cei prezenți, modificarea planului de reorganizare a echipei din Liga 2. Modificările dorite de acționariatul clubului condus de Valerii Moraru se refereau la prelungirea cu un an a planului de reorganizare, respectiv până în luna mai 2018. FC Rapid se află în insolvență din data de 28 martie 2014, proces de restructurare care durează până în luna mai a anului 2017.

După respingerea prelungirii cu un an a planului de reorganizare, Valerii Moraru a declarată FC Rapid nu este în pericol de faliment. „Faptul că s-a respins nu e o mare problemă. Mai avem un an de zile, mergem conform planului de reorganizare aflat în vigoare. Le transmit suporterilor că Rapid nu este în pericol de faliment. Nu iau în discuție cuvântul acesta. Va fi mai greu, e adevărat, pentru că doream o reeșalonare a datoriilor până în 2018, dar asta este situația. Nu am investit atât ca să cedăm tocmai acum. Ne vom descurca. Până în luna mai 2017, când se încheie planul de reorganizare și clubul trebuie să iasă din insolvență, este nevoie de 6 milioane de euro, bani care reprezintă achitarea datoriilor și bugetul echipei pe sezonul 2016-2017. Pentru a ieși din insolvență în luna mai 2017 și a avea finanțare echipa pentru sezonul 2016-2017 avem nevoie de aproape 6 milioane de euro. Un milion va veni din drepturile TV dacă vom promova în Liga 1, restul de cinci trebuie să îi găsim. Dar vă spun, cea mai grea problemă este să formezi o echipă, ceea ce noi am făcut. Lucrurile astea financiare le vom rezolva într-un fel sau altul. Ne ajuta prelungirea planului, dar mergem înainte”, a afirmat, pentru AgerPres, Valerii Moraru.

Pe 20 mai, FC Rapid are un nou termen în dosarul de insolvență. Potrivit principalul acționar al FC Rapid, cei care doresc falimentul clubului sunt fostul antrenor Viorel Moldovan, care are de recuperat o datorie de aproximativ 300 de mii de lei, dar și o firmă, căreia nu i-a pronunțat numele. Moraru spune că lui Moldovan i s-a propus plata în două tranșe, însă încă așteaptă un răspuns de la el.

În campionat, FC Rapid joacă vineri seară, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu ACS Berceni, în etapa a 26-a, ultima a returului sezonului regulat. Giuleștenii nu pot pierde prima poziție în Seria I, iar din weekendul viitor va începe play-off-ul.

Marius ANGHEL 01 Apr. 2016, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă