Vacanță prelungită pentru FC Farul

Marius ANGHEL 26 Jun. 2013, 15:12 Pregătiri, amicale
Vacanță prelungită** pentru FC Farul

Luna iunie se apropie de sfârșit, iar lotul FC Farul este, în continuare, ținut în suspans cu privire la ceea ce urmează să se întâmple. Situația de la club nu s-a schimbat, conducerea neanunțând vreo decizie legată de organizarea pentru următorul sezon al Ligii a II-a. Astfel, jucătorii care nu și-au găsit până acum o altă echipă sau doresc să rămână la Farul în pofida situației incerte vor avea mai mult timp de plajă.

Dacă, până în prezent, jumătate din jucătorii echipei FC Farul au rămas fără contract, în câteva zile, va expira și înțelegerea antrenorului Ion Răuță cu clubul de pe litoral.

După ce a avut o contribuție semnificativă la salvarea Farului de la retrogradare, Răuță nu se poate despărți, cu una, cu două, de iarba de la stadion. Acesta și-ar dori să demareze cât mai repede reunirea lotului, pentru a încerca o abordare mai îndrăzneață pentru campionatul viitor. Însă, cel puțin pentru moment, discuțiile cu oficialii clubului în privința conturării noului lot sunt… inexistente.

„Trec pe la stadion aproape în fiecare zi. Vorbim doar cu gazonul”, a spus, mai în glumă, mai în serios, antrenorul alb-albaștrilor.

Sezonul 2013-2014 al eșalonului secund ar trebui să înceapă în septembrie, pe data de 7, iar tehnicianul „marinarilor” spune că are nevoie între șase și opt săptămâni de pregătire.

„Nu hotărăsc eu când începem pregătirile, care este obiectivul, ce jucători rămân și cine pleacă. Noi am făcut ceva extraordinar prin salvarea echipei de la retrogradare și ar trebui să avem o continuitate, dar nu în felul în care a fost în sezonul trecut. Ar trebui să fie pus la punct un plan mai serios. În jurul datei de 15 iulie, ar trebui să fie reunirea lotului. Dacă nu începem pregătirile din timp, ne va fi extraordinar de greu”, a precizat antrenorul Ion Răuță.

Jucători cu restanțe financiare?

Ținând cont de problemele bănești cu care s-a confruntat FC Farul în precedentul sezon și cu care încă se confruntă, nu ar fi de mirare ca mulți din jucătorii echipei să fie neplătiți, deși s-a specificat, la un moment dat, că Farul și-a achitat restanțele salariale față de fotbaliști.
Și totuși, o declarație interesantă a antrenorului constănțean îl dă de gol pe patronul Giani Nedelcu.

„Unii jucători ar vrea să rămână în continuare la Farul. Alții întreabă de bani. Nu știu exact situația lor financiară, dacă au datorii sau nu”, a adăugat Răuță, care așteaptă cu nerăbdare să i se atribuie noul lot, pentru a începe treaba, din nou, pe Stadionul „Farul”.

Sursa: Cuget Liber

Marius ANGHEL 26 Jun. 2013, 15:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă