UTA, prima echipă din Liga 2 care își reia antrenamentele. Un paraguayan, doi irlandezi și juniorul Pușcașu, printre noutățile așteptate de Ionuț Popa

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jan. 2019, 15:14 Actualizat: 06 Jan. 2019, 15:15 Pregătiri, amicale
UTA, prima echipă din Liga 2 care își reia antrenamentele.  Un paraguayan, doi irlandezi și juniorul Pușcașu, printre noutățile așteptate de Ionuț Popa

UTA e cea mai grăbită divizionară secundă cu reunirea de luni după-amiază. Rămâne, însă, de văzut pe cine va conta stafful tehnic al arădenilor la primul antrenament al anului, de pe „Motorul II”, ținându-se cont de faptul că lotul a fost substanțial subțiat după „divorțurile” din toamnă, iar achiziții certe nu există la această oră.

Totuși, „principalul” Ionuț Popa a dezvăluit faptul că a apelat la câțiva jucători noi pentru prima parte a pregătirii de iarnă, o parte dintre ei fiind străini. Sport Arad scrie că, la ședința de pregătire de luni, au confirmat prezența un coordonator de joc paraguayan, care a ratat la mustață promovarea în primul eșalon cu fosta sa echipă de club și doi irlandezi, un fundaș și un mijlocaș.

Tot antrenorul „roș-albilor” a recunoscut că și-ar dori variante de fotbaliști născuți în anul 2000, pe care să-i pregătească să-i arunce în luptă din vară încolo. Astfel, de luni, la dispoziția sa se va afla Sebastian Pușcașu (foto dreapta), un tânăr fundaș central de picior stâng. Acesta a crescut în Italia, dar ultima oară a jucat la ACSO Filiași, în Seria a 3-a a Ligii a 3-a. Fotbalistul de 18 ani se află și în circuitul echipei naționale Under 19, pregătită de Dan Oprescu, cu mențiunea că antrenorul arădean nu l-a mai convocat la ultimele acțiuni fiindcă nu a jucat constant la echipa de club.

„Unii încă nu și-au reziliat oficial contractele, dar majoritatea așteaptă oferte mai bune, din Liga 1 sau străinătate. Apoi mai există o categorie, aceea a fotbaliștilor care nu mai doresc să plece departe de casă. Spre exemplu, am discutat cu doi jucători din București, unul care a fost Farul și celălalt, la FC Argeș și au spus că preferă să semneze cu Balotești, Metaloglobus sau Daco-Getica, echipe aflate sub noi în clasament. Poate că și ofertele sunt mai bune sau pe acolo cu ale noastre din punct de vedere financiar. Pentru mine este tot mai clar că în ziua de azi tradiția, suporterii sau culorile contează prea puțin, fotbaliștii pun banii pe primul loc și chiar și confortul lor. Noi, totuși, sperăm să aducem și ceva români din categoria jucătorilor cu experiență și unul-doi juniori de 2000. Dacă nu, vom apela din nou la jucători străini, pe care îi vom tot testa chiar începând de luni. Vreo 5-6 am și chemat la reunire, dar nu știm câți vor și ajunge”, a mărturisit Ionuț Popa.

Doar 11 sunt utiștii apți pentru reunirea de luni: Bodea, Orlic – Costin, Copaci, Suslak, R. Iuga, El Hasni, Coulibaly, Stahl, D. Popa, Rus, la care se adaugă juniorii din pepiniera proprie: Gruiescu, Miculescu, Hrezdac, Isac, Merian sau Vulturar. Mai e de clarificat și situația lui Florin Mateucă, mijlocașul ofensiv care s-a pregătit aproape trei luni de zile cu Ionuț Popa, fără a fi legitimat. Semne de întrebare sunt și în dreptul lui Cristinel Matei, care, chiar dacă a fost informat că nu mai intră în planurile „roș-albilor”, încă nu și-a reziliat oficial contractul și atâta timp cât întăririle se lasă așteptate poate va mai primi o șansă.

Prima săptămână de la reunire va fi dedicată reacomodării cu efortul după vacanța de o lună de zile și vizitei medicale, iar primul amical e programat pe 16 ianuarie, la Arad, cu maghiarii de la Elore Bekescsaba.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jan. 2019, 15:14 Actualizat: 06 Jan. 2019, 15:15 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă