UTA, cea mai grăbită echipă din Liga 2! Ionuț Popa a avut 20 de jucători la reunire. Printre noutăți se numără un paraguayan și doi irlandezi

Marius ANGHEL 07 Jan. 2019, 20:45 Pregătiri, amicale

UTA e cea mai rapidă echipă din Liga 2 care s-a reunit în 2019. Chiar de ziua numelui lui Ionuț Popa, de Sfântul Ion, echipa arădeană a dat start pregătirii pentru partea a doua a sezonului. La primul antrenament au participat 20 de jucători, dintre care șase fiind noutăți, alții trei au fost învoiți, iar doi au absentat.

După o scurtă ședință în vestiar, jucătorii au ieșit în jurul orei 16:00 la primul antrenament din 2019, unul desfășurat pe terenul sintetic acoperit cu zăpadă al stadionului Motorul. Noutățile au fost Rareș Deta (mijlocaș junior al UTA-ei împrumutat în tur la Cermei, în Liga 3), Ciprian Dombrovschi (fundaș central/dreapta, pus pe liber de SSC Farul), Sebastian Pușcașu (fundaș, ex Slatina), paraguayanul Jorge Alvarenga (mijlocaș ofensiv) și irlandezii Godfrey Jean Yoro (portar) și Jack Philip Strickland (fundaș), la aceeași categorie putând fi trecuți cu ușurință și juniorii din propria pepinieră Cătălin Vulturar, Damian Isac și Andrei Merian.

Restul componenților lotului care au răspuns prezent au fost: Roberto Bodea – Cristian Costin, Paul Copaci, Rafael Iuga, Albert Stahl, Ciprian Rus, David Popa, David Miculescu, Angelo Iuga și Cristinel Matei, asupra acestora doi din urmă revenindu-se, pentru moment, asupra deciziei de a renunța la serviciile lor. La fața locului a fost prezent și Alexandru Manea, care a început programul de recuperare după operația suferită în urcă cu mai puțin de o lună pentru refacerea ligamentelor încrucișate de la genunchiul piciorului drept. „Contează enorm voința lui, iar el e o fire ambițioasă”, a remarcat Ionuț Popa, care a anunțat câteva achiziții importante: „Sigur vor mai veni jucători, suntem în discuții cu mai mulți de Liga 1”.

Au lipsit Miroslav Orlic, Oaulid El Hasni și Stephane Coulibaly, învoiți, în timp ce Samba Benga are probleme cu viza și nu s-a putut întoarce, momentan în România.

Dan Daniel și Lucian Oprea s-au despărțit de UTA, în timp ce lui Andrei Enescu i-a expirat contractul, iar mijlocașului nu i-a convenit oferta de prelungire.

Stafful tehnic, completat

Alături de Ionuț Popa, secundul Cristian Păcurar și antrenorul cu portari Dan Țapoș, în stafful tehnic au apărut și câteva nume noi. Acesta a fost completat cu preparatorul fizic italian Valerio Zuddas, a cărui ultimă experiență s-a desfășurat în Georgia, alături de Roberto Landi, fost antrenor la FC Național București, și medicul Hashem Fallah. „Urmează să aducem și un masor, atunci corpul tehnic va fi complet”, a punctat Popa.

Antrenamentele serioase, de săptămâna viitoare

Această săptămână va fi dedicată reacomodării la efort a jucătorilor, iar de săptămâna viitoare se va crește ritmul.

„Toate antrenamentele se vor desfășura doar după-masa, pentru a le da posibilitatea celor de la primărie să degajeze zăpada. Sper să o facă, să ne înțeleagă și să aibă mijloacele necesare pentru rezolvarea acestor probleme pentru terenul sintetic de la Motorul. Noi aici ne-am propus să facem antrenamentele. De săptămâna viitoare începem pregătirea centralizată, două săptămâni cu eforturi maxime și jocuri de verificare. Repet, intenția mea este să fac echipă. La acest efort s-au înhămat toți conducătorii. Un rol important îl au toți cei din jur: suporterii care țin cu adevărat lângă echipă și galeria, care reprezintă un factor motor în a împinge echipa să devină echipă”, a mai spus Ionuț Popa.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 07 Jan. 2019, 20:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă