UTA a trecut la limită de Lipova în ultimul amical. Ionuț Popa, tot nemulțumit: „Vor mai pleca de la echipă unii jucători. Aștept să mai apară întăriri”

Marius ANGHEL 29 Jul. 2018, 14:07 Pregătiri, amicale

UTA și-a încheiat, sâmbătă, cu o victorie seria meciurilor de verificare stabilită la începutul verii. Echipa antrenată de Ionuț Popa a trecut la limită, cu 2-1, de Șoimii Lipova, pe terenul de la Sânnicolau Mic, fiindcă nu s-a reușit în timp util încheierea lucrărilor la stadionul Motorul.

Potrivit site-ului oficial al clubului, Ionuț Popa a abordat confruntarea într-o formulă ce pare să se fi cristalizat de-a lungul perioadei de pregătire. Pe fondului unui joc bun, au venit și două goluri. Paul Cubleșan a deschis scorul în minutul 22, trimițând lângă bară, din 12 metri ușor stânga, o pasă bună a lui Mihai Petra. Zece minute mai târziu, Cristian Costin și Paul Copaci au creat golul de 2-0, primul a centrat pentru reluarea fără greșeală a celui de-a doilea și așa s-a intrat la vestiare. Mitanul secund a fost mai echilibrat, Lipova a redus diferența prin reușita lui Ciprian Rus (68) și s-a încheiat 2-1.

În prima etapă a noului sezon, UTA joacă duminică, de la ora 13:00, la București, cu Daco-Getica, noua denumirea a clubului Juventus.

UTA: Bodea (Orlic 46) – Cr. Costin, Al. Manea (R. Iuga 80), Benga, Copaci (Suslak 65) – A. Enescu (Cr. Matei 55), Coulibaly (D. Dan 85) – Cubleșan (L. Oprea 35), Petra (Janos 65), Vădrariu (A. Iuga 80) – Al. Pop (D. Popa 35, Neg 70)

Șoimii Lipova: Filip (Bujor 46, Marc 79) – Iova (Savin 46), Calvin, Bercu, Filimon – Poiană (Buta 61), Mădălin Popa, Sg. Popa, Rusu (Burlă 46) – Sulea (Cip. Rus), Trabalka (Stoin 86)

VEZI o GALERIE FOTO a meciului amical

„Cu 10-15 jucători nu poți face nimic, îți trebuie 25 de fotbaliști la aproximativ același nivel”

La finalul meciului, Ionuț Popa, s-a declarat neimpresionat de mulți dintre jucătorii pe care îi are în lot, a spus că la o parte dintre ei va renunța și că așteaptă întăriri până la expirarea perioadei de transferuri. „Am întâlnit un adversar bun pentru această fază a pregătirii. Ne-au pus probleme mari în repriza a doua, când am schimbat toată echipa și mulți fotbaliști nu m-au convins. Vor mai pleca de la echipă unii, îi vom anunța săptămâna viitoare. Încă sunt preocupat înainte de prima etapă, pentru că sunt multe probleme la echipă. Cu 10-15 jucători nu poți face nimic, îți trebuie 25 de fotbaliști la aproximativ același nivel. Așadar, mai aștept să mai apară câteva întăriri până pe 7 septembrie când se încheie perioada de transferuri”, a spus, citat de Sport Arad, Popa, care și-a dat acordul și pentru transferul portarului austriac Miroslav Orlic: „Așteptăm decizia impresarului. El are un precontract cu Venezia din Serie C, unde are un salariu pe care noi nu îl putem oferi. Mi-aș dori să rămână, dar dacă pleacă trebuie să ne reorientăm rapid către un alt portar. Dacă, însă, rămâne posturile rămase deficitare sunt cele de fundaș central, jucător de bandă și mijlocaș de creație”.

Ionuț Popa n-a semnat prelungirea contractului: „Mă bazez pe realitate și nu pe vise”

Experimentatul tehnician a ținut să precizeze și că până la această oră nu a semnat prelungirea contractului cu UTA. „Încă nu am semnat cu UTA, conducerea așteaptă să o fac, dar eu mă bazez pe realitate și nu pe vise. Sezonul trecut s-au adus jucători și antrenori pe bani mulți, s-a dorit promovarea, dar până la urmă de-abia ne-am salvat de la retrogradare. Eu sunt realist, am spus conducerii că semnez contractul în condițiile în care obiectivul va fi clasarea pe un loc pe care Aradul îl merită la ora actuală. Aradul sportiv și cel financiar, pe care îl cunosc, nu poate emite pretenții la un loc în primele 10. Conducerea este realistă ca și mine, nu are ca obiectiv promovarea, având în vedere situația actuală, pe care o știe și primarul. Nu e târziu nici acum să se aducă alt antrenor, s-au mai văzut astfel de cazuri, iar dacă se întâmplă acest lucru înseamnă că eu am făcut două luni muncă în folosul comunității, fără niciun leu. Dacă vine cineva cu promisiuni mărețe, care face minuni, poate prelua echipa lejer. O echipă ce este pregătită cât de bine am putut, formată din jucători pe care i-am cules, nu i-am ales”, a punctat Popa, care a mai spus că „la ora actuală, singurul obiectiv la care ne putem gândi este salvarea de la retrogradare”.

Pe de altă parte, directorul general Codru Grădinariu a dat asigurări că lucrurile sunt clare în privința lui Ionuț Popa: „Va fi antrenorul nostru fără doar și poate”.

Ciprian Rus, dorit de Popa în lot

În amicalul cu Lipova, golul echipei din Liga 3 a fost reușit de Ciprian Rus, atacant care a evoluat pentru „Bătrâna Doamnă” și care în sezonul trecut a jucat pentru Pandurii Târgu Jiu și Dunărea Călărași. Ionuț Popa și-a arătat din nou interesul pentru jucătorul de 27 de ani.

„Îmi place Cipri Rus din punct de vedere sportiv. Este un jucător de-al nostru, arădean, care în cazul unei înfrângeri a echipei nu va putea umbla oricum prin oraș. Normal că îl vrem, mai departe nu este problema mea, ci a conducerii”, a spus Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

Încă un rând de echipament pentru noul sezon, kaki-negru

Altfel, după ce vineri își prezenta noul echipament pe pagina de facebook, UTA a mai scos între timp din joben încă un rând de echipament. Pe lângă cele de culoare roșu și alb, arădenii au și un al treilea echipament, de culoare kaki, pentru tricou, și negru, pentru șort.

„Echipamentul de joc al UTA-ei pentru anul competițional 2018-2019 este unul de calitate de top, funcțional-inovativ din gama „Profi” a producătorului Saller. Designul urmărește tendințele actuale – retro și minimaliste – cu spații multe pentru reclame. Culorile alese sunt roșu („principal”) și alb („secundar”), iar al treilea rând este kaki cu negru. Echipamentul principal este unul asemănător cu cel purtat de generația UTA 1977, care a strălucit pe prima scenă”, a anunțat UTA, care a primit o mulțime de comentarii negative din partea suporterilor echipei pe pagina de facebook după ce publicase prima poză cu echipamentele noi.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 29 Jul. 2018, 14:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă