UTA a spus stop vacanței! Laszlo Balint a avut 22 de jucători la reunire și mai cere una-două achiziții: „S-a construit deja un lot cât de cât echilibrat. Ne așteaptă un campionat greu”

Marius ANGHEL 26 Jun. 2019, 00:26 Pregătiri, amicale

Într-una dintre cele mai călduroase zile ale verii, marți, 25 iunie, utiștii au spus stop vacanței și au transpirat pentru prima oară sub comanda noului staff tehnic condus de Laszlo Balint. Lucrurile au parăt puțin atipice față de precedentele reuniri ale „roș-albilor”, când veneau și mulți fotbaliști în probe sau cel puțin antrenorii și „oficialii” susțineau că există negocieri cu mai mulți fotbaliști care ar trebui să ajungă de pe o zi pe alta la Arad.

De această dată, Laszlo Balint a avut cerințe clare legate de campania de achiziții, iar conducerea clubului arădean le-a și onorat în proporție 95 la sută. Practic, la prima mișcare a sezonului, noul „principal” și colaboratorii săi, Cezar Zanfir (antrenor secund), Gabi Vasiliu (antrenor cu portarii) și Alexandru Radu (preparator fizic) au avut la dispoziție doar fotbaliști aflați deja sub contract cu clubul și a spus că ar mai avea nevoie de unul, maxim doi jucători pentru a avea un lot 100 la sută complet.

„Cred că s-a construit deja un lot cât de cât echilibrat. Numeric, mai avem nevoie de unul-doi jucători, care să aducă și un plus valoric, suntem atenți la acest aspect. Îmi doresc un lot consistent pentru că ne așteaptă un campionat greu și de aceea îmi doresc să mai aducem un jucător cu profil ofensiv în compartimentul median. Avem în vedere ceva jucători, care să poată evolua oriunde de la mijloc în sus, vârf doi sau în bandă. Printre ei se află și un jucător străin care are o vârstă foarte bună, trebuie, însă, văzut dacă-l și vom putea aducea la Liga a 2-a. Nu este ușor, dar încercăm, doar astfel vom ridica nivelul UTA-ei. Personal, nu prea sunt de acord cu probele de joc. Când ajungi la un nivel nu mai merită, doar dacă este ceva jucător străin și acela cu referințe foarte bune. Altfel, am transferat doar jucători buni și foarte buni de liga a doua, unii chiar cu meciuri la prima ligă, precum Florin Ilie, Florin Iacob, Cristi Pușcaș sau Tomozei. Apoi, mai îmi doresc foarte mult ca jucători precum Buhăcianu să facă un sezon foarte bun la UTA și să progreseze împreună cu grupul, să devenim puternici împreună. Doar așa vor reuși câțiva >, dacă îmi permiteți expresia și aici mă refer în special la jucătorii tineri și foarte tineri. UTA a produs juniori de calitate, i-a lansat pe Dennis Man sau Adrian Petre, asta sperăm să reușim și noi cu cei pe care-i avem acum în lot. Dar toată lumea trebuie să muncească, nu sunt adeptul ideii că merge și așa”, a spus, din capul locului, Laszlo Balint, citat de Sport Arad.

Deocamdată, la prima ședință de pregătire a verii, fostul fundaș a avut la dispoziție 22 de jucători. Față de lotul chemat la reunire au absentat tânărul portar Paul Opric, care va sosi miercuri, și Stephan Coulibaly. Mijlocașul e plecat acasă, în Coasta de Fildeș, și până în acest moment conducerea clubului nu a reușit să-i găsească o variantă de zbor convenabilă. În schimb, la reunire s-a prezentat Denis Andrei Crăciun, „închizătorul” de 20 de ani care a și debutat pentru UTA la Mioveni.

„Lui Coulibaly nu i s-a găsit încă bilet de avion, în rest toți sunt prezenți. Inclusiv Florin Iacob, care a avut nunta sâmbăta aceasta, și Florin Ilie, care a avut de rezolvat ceva probleme personale. Am ținut ca ambii să fie prezenți la echipă încă din prima zi, căci trebuie să transmitem un semnal de seriozitate, să arătăm că ne dorim să facem fotbal, că respectăm suporterii și tot ceea ce înseamnă UTA. Bineînțeles, vom face tot ce depinde de noi pentru a o duce pe UTA cât mai sus în clasament. Cu riscul de a mă repeta, pun mare accent pe caracterul jucătorilor, pentru că îmi doresc foarte mult să creez o unitate de grup vestiar”, a mai punctat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

După o ședință în vestiarul de pe „Motorul”, utiștii s-au îmbarcat cu direcția „ICRTI” și nu Sânnicolau Mic, așa cum era vornba inițial, în formula:

portari: Florin Iacob, Mirel Bolboașă;
fundași: Răzvan Ivan, Cristian Melinte, Alin Șeroni, Ionuț Gavrilă, Marius Tomozei, Florin Ilie, Denis Salka, Bogdan Stancu;
mijlocași: Alexandru Ciucur, Sorin Bustea, Albert Stahl, Denis Hrezdac, Cristian Pușcaș, Damian Isac, Cătălin Vulturar, Alexandru Oroian, David Miculescu, Denis Crăciun;
atacanți: Ciprian Rus, Valentin Buhăcianu.

„Schema” se va repeta în următoarele trei săptămâni, până la plecarea echipei în cantonamentul din Slovenia. „Pe Motorul II ne vom putea antrena doar după ce revenim din stagiul de pregătire al verii. Văd că se lucrează intens acolo și asta e bine, vom avea condiții foarte bune de pregătire până atunci. Într-adevăr, nu e chiar plăcut să te tot plimbi, dar și la Liga 1 se mai întâmplă. Mai important este ca terenul să fie foarte bun pentru ca jucătorii să aibă plăcere când intră pe el. Așa este acum gazonul de pe  ICRTI, în timp ce pe cel de la Sânnicolau Mic am înțeles că stă apa și am zis să-l și menajăm. Îl vom folosi doar pentru meciurile amicale, primul dintre ele urmând să-l disputăm chiar sâmbătă. Repet, important este că ne-am găsit cu zâmbetul de buze, mă bucur foarte mult că i-am văzut pe băieți plini de o energie de care avem nevoie acum. Nu ne așteaptă o perioadă ușoară, avem un volum destul de mare de muncă, sunt destul de mulți jucători noi. Trebuie să muncim bine și eficient și să încercăm să ajungem pregătiți din toate punctele de vedere la ora primului joc oficial”, a adăugat Balint.

Detailând puțin programul de pregătire estival, tânărul tehnician al Campioanei Provinciei a mai spus: „În această săptămână, ne preocupă readaptarea la efort și partea de vizite medicale și teste fizice. Încheiem cu un joc de pregătire, pentru ca în săptămânile viitoare, 2 și 3, să avem un volum mai mare de muncă. Avem nevoie de încărcare fizică și de implementare a principiilor tactice pe care ne vom baza în viitorul sezon. Săptămânile 4 și 5 le petrecem în cantonamentul  din Slovenia, unde vom pune accent pe jocurile de verificare, pe partea tehnico-tactică și apoi în ultimele zile pregătim în cele mai mici detalii primul meci oficial al sezonului”.

Până la urmă, nu Șoimii Șimand va fi primul partener de întrecere al UTA-ei în perioada de pregătire estivală, ci o altă prim divizionară județeană. Este vorba despre CS Ineu, testul urmând să aibă loc sâmbătă dimineața, la Sânnicolau Mic. Progresul Pecica, Luceafărul Oradea și maghiarii de la Budaorsi (în Slovenia) sunt ceilalți adversari confirmați pentru câte un amical.

CITEȘTE și:

Pușcaș, în „alb-roșu” la a doua ofertă: „În iarnă echipa nu se lupta pentru promovare, acum e un început promițător”

Bustea ar putea fi noul „decar” al UTA-ei: „Vom face tot ce ține de noi pentru a promova încă din primul an”

Ciprian Rus – unul dintre puținii supraviețuitori din campionatul trecut, la UTA: „Lumea are mari așteptări de la noi, concurență benefică cu Buhăcianu”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 26 Jun. 2019, 00:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă