UTA a pierdut la limită amicalul cu CFR Cluj! Mara a înscris pentru arădeni

14 Feb. 2012, 17:53 Pregătiri, amicale
UTA a pierdut la limită amicalul cu CFR Cluj!** Mara a înscris pentru arădeni

UTA Arad a mai pierdut, scor 1-2, un amical în stagiul de pregătire din Antalya, de această dată împotriva unui adversar de calibru, CFR Cluj. Golul echipei lui Roland Nagy a fost marcat de Bogdan Mara, în timp ce reușitele învingătorilor au fost ale lui Nuno Diogo și Weldon.

Arădenii s-au recunoscut învinși pentru prima dată în minutul 36, atunci când, în urma unei faze asemănătoare de gol din meciul cu Farul, au primit gol foarte ușor. După un corner executat de Celstino, Diogo a marcat cu capul de lângă bară, de la colțul lung. 2-0 s-a făcut în minutul 41, atunci când apărarea utistă a cedat din nou. Weldon a reluat din voleu, de la 11 metri, mingea deviată cu capul de Hora, care l-a rândul său a fost servit perfect de De Zerbi.

După pauză, Galanis a ratat două bune situații de a marca din poziții clare, însă diferența de scor a fost micșorată grație lui Pascariu și Mara. Fundașul a fost tras de tricou în careu și Mara (70) a reușit să puncteze din apropiere după ce în prima fază Mincă i-a parat lovitura de pedeapsă.

În final, UTA a dominat ușor partida fără a găsi golul egalizator, cel mai aproape de a trimite balonul în plasă fiind Bucur, care a reluat cu capul puțin pe lângă poartă o centrare a lui Neagu.

UTA: Smaranda – Calvin, Pocuca (60 Pascariu), Gligor, Neagu – Purece (60 Bălan), Ignea, Hidișan (60 Bucur), Nădăban (46 Siminic) – Mara, Capătă (46 Galanis)

CFR a început meciul cu următoarea formulă de echipă: Mincă – Panin, Nuno Diogo, Maftei, Camora – Peralta, Celestino, De Zerbi – Hora, Weldon, Ronny.

„Ne-am ridicat la nivelul adversarului, păcat de erorile din apărare”

UTA a trebuit să se recunoască învinsă de CFR Cluj în cel de-al patrulea meci amical disputat în Antalya, însă antrenorii arădeni au fost destul de mulțumiți de răspunsul echipei în fața unui adversar implicat în lupta pentru titlu în Liga I. „Chiar dacă am pierdut, vreau să felicit echipa de felul cum s-a comportat împotriva unei echipe a CFR-ului cu destui jucători de calitate și multă experiență. De multe ori, am jucat de la egal la egal cu adversarul, în a doua repriză chiar l-am dominat, însă, din păcate, nu am reușit să marcăm decât o singură dată. Dacă am fi fructificat cele trei-patru ocazii clare și, mai ales, am fi fost mai atenți în apărare, altul era și rezultatul. Dar, una pesta alta, a fost un antrenament foarte util, echipa a demonstrat caracter, maturitate și disponibilitate la efort, în condițiile în care unii jucători au evoluat în toate cele patru meciuri pe care le-am avut de sâmbătă încoace”, a declarat Dan Stupar pentru sportarad.ro.

Pe de altă parte, antrenorul secund al UTA-ei nu a putut să-și ascundă îngrijorarea pentru erorile elementare din apărare, în urma cărora „feroviarii” au marcat de două ori înainte de pauză. „Nu ne explicăm aceste momente de uluială din apărare, cel puțin primul gol l-am primit foarte ușor. Păcat de aceste erori, căci, altfel, Clujul nu și-a creat alte ocazii mari de gol și, cu siguranță, rezultatul ne era favorabil”, mai crede Stupar.

14 Feb. 2012, 17:53 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă